• Äldre 6 Mar 15:55
    47258 visningar
    242 svar
    242
    47258

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Jag har jätteångest över det här med namnbyte... jag identifierar mig väldigt mycket med mitt efternamn och vill absolut inte "ge upp" det. Samtidigt vill jag att hela familjen ska ha samma namn så efter ett års allvarligt funderande har jag nu bestämt mig...


     


    jag tar hans efternam


     


    men jag behåller mitt efternamn som ett mellannamn trots att de är så lika att det blir töntigt. Men jag kan inte bara göra mig av med mitt namn, jag är för gammal för det. ;)


     


    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...
  • Pertin­ax
    Äldre 6 May 21:45

    Efter mycket velande fram och tillbaka har vi nu äntligen skickat in papperen till skatteverket. Jag tar hans efternamn och behåller mitt som mellannamn. Kommer kännas minst konstigt så, då hans namn bara läggs till efter mitt.

  • Fästmö­n
    Äldre 7 May 09:01

    Annapanna och Annamolly - tack för svaren =)

  • sossej
    Äldre 7 May 09:16

    jag bestämde mig igår hur jag skulle göra (min blivande man vägrar släppa sitt nämligen). vi har båda ovanliga namn som endast ett fåtal (runt 5 pers) kan föra vidare och jag hade väl hoppats på att man skulle träffa en svensson eller nåt sånt. men men nu får man väl ta vad man nu fick och jag bestämde mig för att behålla mitt men ta hans namn som mellannamn. han blev inte jättenöjd men accepterade det i alla fall.
    nu blir det bara ett helvete sen när vårat första barn kommer (planerad att komma i september) eftersom vi båda vill föra våra namn vidare.
    jag försökte kompromissa med honom och säga att om det blir en tjej så tar hon mitt namn och en kille så blir det hans namn, och sen nästa unge får heta det andra vad det nu än blir. han gillade inte den idé alls. men det är det enda sättet jag kan se så ger oss chansen att föra båda namnen vidare. är det någon annan som har något förslag så tar jag tacksamt emot!!

  • Äldre 7 May 09:41
  • MrsTur­nbull
    Äldre 18 Jun 18:18

    Tar hans efternamn och behåller mitt nuvarande som mellannamn.
    Han är engelsman så det känns lite fränt att få ta ett engelskt efternamn Flört

  • fruwes­terlun­d
    Äldre 13 Jul 22:28
    Pertinax skrev 2012-03-06 19:04:21 följande:
    Ända sedan jag bytte från mitt tråkiga -sonnamn har jag sagt att om jag gifter mig med någon med annat tråkigt -sonnamn så ska jag inte ta det alls, annars ska jag behålla mitt som mellannamn. Men nu försöker jag mest lista ut vilket som flyter bäst: Bengtsdotter Wallin eller Wallin Bengtsdotter.
    det förstnämnda
  • Äldre 13 Jul 23:40

    Jag kommer att byta bort mitt -qvist namn (som jag bara haft halv mitt liv, fram tills min föräldrar gifte sig och vi byte bort vårat -son namn) till m2bs adliga efternamn. Enda sedan jag var yngre har jag tyckt att dubbel stavig efternamn är så snyggt, (hade sett på Zorro med Diego De La Vega) och nu ska jag gifta mig med en som har det ( ....men det är inte De La Vega )

  • imoen
    Äldre 14 Jul 00:36

    Min son har ett mellannamn och ett efternamn. Vartannat brev till honom har det ena och vartannat det andra så det verkar ovesäntligt i vilken ordning namnen kommer. Jag skulle välja att lägga namnen i den ordning som låter/känns bäst. Fast egentligen har jag bestämt mig att byta till min fästmans efternamn, det är lite fränare än mitt.

  • Tok kär Annki
    Äldre 14 Jul 13:50

    Vi byter efternamn båda två till ett helt eget efternamn. Glad


    Tok kär Annki
  • Mauree­nS
    Äldre 14 Jul 16:04

    För mig är det lätt, byter till hans vackra efternamn. Glad Har inget emot mitt eget, men hans är snäppet coolare och för honom skulle det kännas konstigt att ta mitt, samt att han "vill föra släktnamnet vidare". Så då blir det så! Vi vill självklart heta samma sak.

Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...