Inlägg från: Fästmön |Visa alla inlägg
  • Fästmön

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Sorry TS om jag snor tråden lite...

    Mitt nuvarande efternamn är ett väldigt vanligt manligt förnamn. Jag tänkte ta det som mellannamn och sen ha min blivandes efternamn som efternamn. Kan skatteverket neka att man som kvinna vill heta typ "Waldemar" i andranamn? 

    Vi har tittat igenom blanketterna och fyllt i dem. Det står att de ska lämnas in senast i samband med vigseln. Lämnar  man in dem till prästen då? Och hur lång tid tar det innan namnändringen går igenom? Vi ska ju åka på bröllopsresa direkt efter vigsel, tänk om jag inte kommer hem igen om mitt pass blir ogiltigt Glad

  • Fästmön
    Annamolly skrev 2012-05-03 11:03:55 följande:
    Ett mellannamn ar inte samma sak som ett andranamn! Ett andranamn ar ett fornamn, ett mellannamn ar ett efternamn. Tank pa att man skiljer pa dessa i till exempel passet och pa korkortet!
    Da kommer det att sta (till exempel. Jag vet ju inte vad du heter, haha)

    Fornamn: Maria Waldemar 
    Efternamn: Lindkvist 

    I bade ditt pass och pa ditt kor-kort. Och det ser ju ratt konstigt ut. Och nar du far post eller pa andra handlignar dar efternamnet kommer forst sa kommer det vara addresserat till: "Lindkvist, Maria Waldemar", t.ex. Och det ser ju ocksa ganska konstigt ut. Det skulle stora mig i alla fall!  
    Ahh! Då fattar jag! Exemplet du skriver ovan - är det om man har Waldemar som andranamn? Hur blir det om man har Waldemar som mellannamn istället? Kommer det aldrig att synas då?
Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...