• sofiasmamma

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Jag har jätteångest över det här med namnbyte... jag identifierar mig väldigt mycket med mitt efternamn och vill absolut inte "ge upp" det. Samtidigt vill jag att hela familjen ska ha samma namn så efter ett års allvarligt funderande har jag nu bestämt mig...


     


    jag tar hans efternam


     


    men jag behåller mitt efternamn som ett mellannamn trots att de är så lika att det blir töntigt. Men jag kan inte bara göra mig av med mitt namn, jag är för gammal för det. ;)


     


    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...
  • ardnaxela

    Jag kommer ta hans efternamn, han har redan bytt en gång (till sin mormors flicknamn). Vi har båda väldigt fina efternamn och det var inte ett lätt val. Speciellt inte efter som hans är långt och mitt förnman är långt.. Men Jag vill definitivt heta samma som honom, och jag förstår att han inte vill byta igen :) Jag kommer inte ha kvaar mitt som mellanamn då jag redan har två förutom mitt tilltalsnamn :) 

  • Lesthi

    För mig var det ingen tvekan om att jag skulle ta hans namn! ^^ Det är fint och ovanligt och känns som en nystart för mig som är född i krånglig familj.

  • Tuvestam

    Jag har ett ovanligt efternamn, vi är bara 7 st som heter det och min blivande man blir den åttonde :)

  • johbeh

    Vi kommer att behålla våra efternam. Mitt är ovanligt och hans rätt så vanligt men hans familj tycker att släktnamnet ska leva vidare så han har haft lite såligt samvete då han kan tänka sig mitt. Men så får det bli jag vill inte byta då vi är cirka 40 stycken som heter så i hela Sverige! Hans efternamn har flera 1000 personer.Solig

  • Amandizzen

    Min blivande man tar mitt efternamn mitt är ovanligt, hans är super vanligt. (Ett typiskt son-namn) Men han har lite separations ångest så han behåller därför det som ett andranamn.

  • Pagnie

    jag byter till min mans trots att mitt är ett ovanligt och vi är endast 6 st från början och nu 9 st med nya barn inberäknade som heter det i sverige. hans är vanligare men påminner honom om hans rötter och det är ett shejknamn.

  • filibustern

    jag kommer göra som TS när dagen kommer - att byta till min mans namn (som han först måste byta till då han har sin mors tråkiga son-namn nu, han vill ha sin fars) och ha mitt nuvarande efternamn (som jag bytte till för snart ett år sen) som mellannamn. jag kommer bära mina namn med stor stolthet! min fästmans släktnamn är så ovanligt.. så det är ganska känt genom länet.. klingar bra med mitt mellannamn2b. :P
     

  • afturelding

    För mig är det självklart att jag ska byta namn. Jag heter Ericson, och det är så tråkigt och vanligt. Dessutom har jag inte ett ovanligt förnamn heller.

  • MiaMiniMe

    Om du tycker så mycket om ditt efternamn varför kan inte han ta ditt? Man måste inte alltid ta mannens efternamn.

  • blivande brud

    Jag tar min blivande mans efternamn. Tycker det känns självklart. Hade han däremot haft ett väldigt vanligt efternamn eller ett utländskt så hade jag inte bytt.

Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...