• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Då var vi inlagda, RS virus är diagnosen. Jag har inte sovit på hela natten. borde väl försöka sova lite...

  • Heloise

    Usch lanovia, stackars lille A. Rs virus är inte alls roligt! Måtte han bli bättre snabbt!

  • MSW

    Usch lanovia! Rs låter INTE kul! Har han ens hunnit bli två månader? Hoppas det blir så snabbt övergående det går!!

  • Heloise

    Usch lanovia, stackars lille A. Rs virus är inte alls roligt! Måtte han bli bättre snabbt!

  • Heloise

    Ja september hur har det gått? Jag kunde ju aldrig amma E så jag har inga råd att ge alls:( September: köote ni donkeyn i sverige eller importerade ni?

  • Norrskensflamman

    Lanovia Usch så jobbigt. RS-viruset är verkligen inget att leka med för små bebisar! SKÖNT att ni är inlagda och under vård. Lilla K fick det 10 dagar gammal och vi låg på isoleringen en vecka.
    Ta det nu lugnt och stressa inte hem. Stanna ALL tid du får där så att ni har lille A under övervakning. Stor kram till er!

  • start september

    Men stackars lille A och Lanovia. Stanna där och försök få  lite avlösning även där så att du får sova, annars orkar du inte.

    Natten funkade. jag är ensam och sover sällan riktigt bra då ändå. Lilla snuttade mycket och ahde ont i magen men var nog inte hungrig i alla fall. Nu verkar de tjurigt dock, men håller ut ett tag till innan hon får något mer. Det känns som att det finns lite mjölk i alla fall, mindre än tidigare, men kanske kanske.

    Heliose, Donkeyn är importerat från UK. Köpt från John Lewis som levererade till kompis som sedan skickade hit. Det var i maj/uni så det är är ju inte säkert att det är det vettigaste alternativet idag. Det finns en FL-tråd där folk har koll, kansk har du redan hittat dit?  Vi reklamerade chassit och Johan Lewis ordnade ett nytt som skickade gratis till oss, ingen diskussion om frakrkostnaden,

  • BrudSommar2006

    Usch, det där RS-viruset har jag dåliga minnen av. Astrid föddes med väldigt låga blodvärden eftersom något litet protein i hennes blod inte var exakt samma som mitt även om vi hade samma blodgrupp, vilket gjorde att att mitt immunförsvar brutit ned hennes. Tog nästan en vecka efter födseln innan de kom på vad felet var. Alla dess blodprover hela tiden och hon var helt sönderstucken och de fick inte ut något blod utan de kunde hålla på i en halvtimme varje gång innan de fick ut tillräckligt med blod, och som hon skrek när de grävde i henne med nålen, jävla helvete, jag glömmer det aldrig.

    Sedan höll vi på med den där solningen för gulsoten som var strulig att bli av med eftersom hennes värden var skruttiga. Så äntligen hemma och så RS på det. Inlagda igen, lunginflammation på det, stark antibiotika och så den där andningsmasken. Till sist fick de trycka i henne några påsar blod för att få ordning på det, det blev vändningen. Så när någon säger RS så får jag rysningar för allt kommer tillbaka, fast jag vet att det inte blir så här besvärligt normalt sett.

    Så lanovia, jag tänker på er och känner mig lugn att det kommer att bli en mycket bättre upplevelse med sjukhusvistelsen för er! Krya på er!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård