• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • start september

    Hmm, kanske är det så att det är en ökningsperiod parallellt. Nu fick hon efter att amma länge och frustrerat drog i sig 100 ml. Hon är inte stor i överkant så det känns dumt att chansa. Jag kämpar på med socker, vatten och nattsnutteri och hoppas det lönar sig

  • passionsblomman

    Mugglan, jag hade blivit precis lika irriterad som du på telefonen. Just för att det var sista dagen. Hoppas du stängde av den!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    start september skrev 2012-01-31 17:38:02 följande:
    PB, 4,5 månader. Tiden går ibland mycket fort.
    Ja oj!

    Men du, då förstår jag verkligen att du inte känner dig redo att fasa ut amningen-det är väl absolut inget konstigt om det känns skit. Är det något man bara har en kort tid så är det ju just den delen. Och hur man vill ha det med just amning är ju väldigt olika, men det gör ju inte att man inte är ledsen för egen del när det blir kortare eller annorlunda än man vill själv.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • start september

    Alltså, vilken känslomässig berg och dalbana.  Lilla har fått 100 ml ersättning men inte blev hon nöjdare för det. Mer proppmätt men ändå frustrerad. Försöker amma så mycket det går och hoppar över ersättningen imorgon tror jag. Är det en tillväxtperiod så vill jag ju försöka hänga med och inte kladda för mycket. Lilla är inte den hungrigaste sorten heller, och får lätt ont i magen så det är inte lätt att veta vad som är vad när hon skriker under amningen,  Däremellan skrattar hon så hjärtat smälter.

    Tack för att jag får prata av mig {#emotions_dlg.flower}

  • Norrskensflamman

    Tittar in o vinkar till alla.
    Här är det fortfarande feber (lilla K) och en förfärlig hosta. Jag varvar med att vabba och jobba. Hade barnvakt ett par timmar igår, halva dan idag och imorgon lite drygt halva dagen. De går på knäna på jobbet, så de är tacksamma för varje timme jag kan vara där och hålla undan lite högar.
    Lilla K är ändå vid gott mod, men hela familjen sover dåligt eftersom hon hostar så förfärligt.
    Kramen!

  • lanovia 08

    Själv sitter jag på akuten med lille A. Han är så fruktansvärt slemmig, har feber o är slö. Han får ju inte upp slemmet stackarn. Först sa det att vi skulle få hjäkp fort då han är så liten men nu kom de in o sa att något kommit emellan. Så vi lär få sitta här en stund jag o lillgrabben.

  • Piggelin1

    Kramar till dig,Lanovia. Fy vad synd om lille grabben (& dig med) Hoppas ni får komma in snart & att han sen repar sig snabbt.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård