Inlägg från: Tinga |Visa alla inlägg
  • Tinga

    Tur & retur

    Lappis - var är det bäst att bo om man ska "göra Alsace"? Strasbourg eller Colmar? Eller någon annanstans?

  • Tinga

    Jag är ju normalt mer en "hav"- än en "sjö"-människa, men med alla vackra bilder på sjöar här är det ju inte utan att man blir sugen på att åka till sådana platser också.

  • Tinga

    Kängu - nu var det ett tag sen vi var i Köpenhamn senast, eftersom det var så hiskeligt dyrt där ett tag, när de danska kronan var dyr, men nu är ju läget ett annat. Tänkte att vi skulle göra en dagsutflykt dit någon helg under våren. Kul att du ska åka med din syster.

    Sydsvenskans restaurangrecensent Bong besöker även Köpenhamn med jämna mellanrum, och här är en lista över de senaste recensionerna http://www.sydsvenskan.se/sok/?q=k%C3%B6penhamn&artType=Recension&sort=date&tags=Bong

    Kreta vet jag inte var man ska bo - har bott en gång i Agios Nikolaos på den östra halvan och en gång strax utanför Chania och båda ställena var helt OK. Kan dock inte tipsa om något särskilt hotell, tyvärr.

  • Tinga

    Lappis - ja, det ser ju onekligen besvärligt ut på resefronten till Japan just nu. Förvisso värst för dem som bor där - det är ju verkligen fruktansvärt - men i sin egen "i-landsproblemvärld" är det ju trist om man måste ställa in, särskilt när man ska hälsa på någon i familjen.

    Företaget jag jobbar på har förbjudit alla resor till Japan tills vidare, oavsett område man avsåg att resa till.

  • Tinga
    Lapinette skrev 2011-03-16 10:04:25 följande:
    Ja, jag följer hela tiden nyheterna och läser på UD's hemsida. Tur i oturen så ligger Påsk så pass sent i år så vi ska inte åka förrän om en månad men det känns väldigt osäkert. Just nu är det bara att vänta och se vad som händer de närmaste veckorna och sedan ta ett beslut. Men visst är detta ett i-landsproblem och otroligt själviska tankar när man jämför med vad människorna som bor i det drabbade området går igenom just nu.
    Att landet är delvis "raserat" i en annan del är ju sin sak - vi åkte till de östra delarna av Thailand en månad efter tsunamin, men finns det radioaktiv strålning som läcker ut så vill man ju inte vara i närheten. Det är ju väldigt svårt att begränsa, och särskilt om vindarna blåser åt fel håll.
  • Tinga

    Lappis - jättetrist att ni var tvungna att ställa in Japan-resan, särskilt med tanke på att ni skulle träffa din pappa också, men jag tror att det var ett klokt beslut, just pga alla kärnkraftsproblemen och -riskerna. Personligen hade jag inte velat åka dit framför allt pga den anledningen. Hoppas att ni får en fin resa till Rom och Toscana istället, och att ni sen kan åka till Japan i höst istället. Din pappa har inga planer på att komma hit och hälsa på?

  • Tinga

    Anne - vi bodde på B&B när vi var där i november; funkade jättebra. Vi bokade via http://www.athomeinlondon.co.uk/ . Jag har bokat via dem för mina föräldrars räkning också (ett annat ställe än det vi bodde på), men de åker först om ett par veckor, så det stället har jag ingen referens på än. Maken och jag bodde här: http://www.athomeinlondon.co.uk/cgi-local/listing/webdata_newahillist.pl?cgifunction=form&fid=1089798606#title .

  • Tinga

    Lappis - det var från din den här listan, som jag sparat, som jag hittade tipset om At home in London som vi använde oss av.   Just nu har jag själv också en massa London i huvudet, för jag hjälper mina föräldrar att sy ihop deras resa om ett par veckor; min och syskonens 60-årspresent till mamma. Håller på att sammanställa alla dokument nu.


    Planeringen av vår roadtripp i Europa i sommar borde jag också ta tag i, men tiden räcker så dåligt. Rutten är ju fastställd, men vi måste boka boende också. Det verkar som att vi har ett bra agriturismo-ställe utanför Verona på gång iallafall; en kollega hade sin bröllopsfest där i höstas. Ska påminna honom om att delge mig länken ditt, så att jag kan kolla in det lite närmare.


    Sitter också och funderar lite på vad vi skulle kunna ge svärmor för resa i present, när hon fyller 60 till hösten. Storstäder känns inte som ett bra alternativ till henne; däremot är hon road av mat och vin. Hade varit kul med någon resa där hon även kunde få prova på lite matlagning själv, och inte bara äta god mat som andra lagat. Kollade lite på Temaresor, men det blir ju så hiskeligt dyrt; närmare 20 papp för en vecka. En Göta Kanal-resa funderade jag också lite på, eller en whiskeyresa till Skottland. Har ni andra några bra tips får ni gärna spotta ur er dem.

  • Tinga

    Nu har jag bokat bord på PM & Vänner på fredag. Ska se vad vi hittar för ställe att inta lördagens middag på. För övrigt är planen Bruno Mathsson-muséet i Värnamo och Svenssons i Lammhult på fredagseftermiddagen och sen PM på kvällen. På lördagen tänkte vi strosa runt i Växjö, kanske fika på Bröd & Sovel som är PM's bageri och café och så Utvandrarnas Hus på eftermiddagen. På söndagen blir det en sväng i Glasriket och Kosta outlet, innan hemfärd.

  • Tinga

    Lappis - surt att äntligen ha lyckats bestämma sig bara för att upptäcka att det är fullbokat. Hur går det med alternativen; verkar Gotland lovande?

    Vinguide som även är kunnig på andra områden låter som ett perfekt val i Toscana. Tar han er med till några olika vingårdar, eller hur ser konceptet ut? Vi har bokat ett agriturismoställe utanför Verona nu, där vi ska bo två nätter på vägen mellan Kroatien och italienska rivieran. http://www.agriturismosanmattia.it/eng/index.php Första bokningen inför sommarens semester är alltså gjord.


    Och så hittade vi en restaurang i Växjö att inta lördagens middag på. De har småländska tapas på menyn, så jag tror att jag ska testa det. http://www.elite.se/files/Teaterparken_Meny2_2011_webb.pdf

Svar på tråden Tur & retur