• Tinga
    Äldre 25 Oct 10:59
    98778 visningar
    566 svar
    566
    98778

    Tur & retur

    Lappis - härligt; nu kan man fortsätta få rese- och matdiskussionsbehovet stillat.

    Jag har planer på att göra en tårta till mormors födelsedag, men vet inte riktigt hur avancerad tårta jag ska våga mig på. Hittade det här receptet http://www.alltommat.se/recept/limoncellot%C3%A5rta-med-vit-choklad-och-kokos-5312/ där jag tänkte skippa kaffet i tryffeln, men för övrigt lät den väldigt god, fast omständig förstås. Å andra sidan har jag inga andra förpliktelser för det här kalaset; när man själv bjuder till fest har man ju en hel middag att fixa, och då får man lägga sig på lite lägre nivå, om man inte ska greja i veckor i förväg.

  • Tinga
    Äldre 25 Oct 13:55
    #4

     


    Lapinette skrev 2010-10-25 12:55:57 följande:
    Tinga - lät komplicerad men god. Prova gärna och ge ett utlåtande . Du är verkligen inne på det där med Limoncello.

    Haha, det var mest en slump faktiskt att det är Limoncello i det här receptet. Faktum är att flaskan är tom, så det blir att ta en tur till bolaget isåfall.

  • Tinga
    Äldre 25 Oct 14:28
    #6

     


    Lapinette skrev 2010-10-25 14:21:45 följande:
    Ahhh... ni har varit törstiga! Eller gick allt åt till desserten?

    Det mesta har nog gått åt till olika desserter (har haft flaskan i flera år), men någon liten slurk har nog druckits upp också.

  • Tinga
    Äldre 25 Oct 16:09
    #9

    Lappis - knappt fyra veckor; åker den 19:e november. Can't wait!

    Haha, ja, man kan verkligen påverka i olika riktningar beroende på hur man lägger upp det hela. Det gäller ju att vara smart och framställa det man själv är mest intresserad av i bäst dager.

  • Tinga
    Äldre 25 Oct 18:50
    #11

    Jo, vid två tillfällen har vi varit på väg till Cornwall, och ifjol var du gullig och skickade en tidningsartikel till mig. Tyvärr har det inte blivit av; förra sommaren fick vi avboka resan eftersom en av sönerna blev sjuk och i år bokade vi inte ens, för färjebiljett tur och retur Esbjerg-Harwich inklusive bil gick på 11 000 kr! Det tyckte vi var väl magstarkt, så därför blev det Normandie istället. Och det blev ju bra.

  • Tinga
    Äldre 27 Oct 21:51
    #44

    Åh, vilken trevlig ikappläsning jag möttes av idag! : -)


    Koko – du har ju fattat precis hur en reseberättelse ska skrivas – långt och utförligt. : -) Jättetrevlig läsning! Precis som tidigare talare sagt levde jag mig också in i berättelsen och tänkte tillbaka på mitt eget besök i NY för några år sen. Det är verkligen en fantastisk stad!


    Och du sabbade inte alls några av mina förväntningar inför Londonresan, så bara lugn. : -) Maken och jag var där en snabbis för 10 år sen, när vi hälsade på en kompis som pluggade i Cambridge, men då blev vi inte alls imponerade. Nu har vi besökt väldigt många andra storstäder sen vi var där senast, så nu ska det bli spännande att ge London en andra chans. En stor anledning till att jag ser fram emot resan är att få spendera flera dagar i lugn och ro med maken, och kunna fylla dagarna med vuxenaktiviteter och samtal. Bl a har vi bokat lunch på Gordon Ramsays restaurang och vi har biljetter till två musikaler. Dessutom tänkte vi inta afternoon tea på något trevligt ställe, och så en del shopping förstås.


    Spännande med era utbyggnadsplaner! Ska det bli en ovanvåning, eller, med tanke på att du skrev något om ”ifall grunden håller”? Heminredning är ju ett trevligt område också, utöver resor och mat & dryck. :- ) Fast trevligast är förstås om det finns pengar till lite av varje.


    Lappis – vi var definitivt inte ute i så god tid som oktober året före när vi skulle boka biljetter till England , men jag skulle tippa på att det iallafall var tre månader innan avresa. Vi började undra om de överhuvudtaget är intresserade av ”turister”, utan kanske helt siktat in sig på lastbilschaufförer, men man kanske måste vara ute i extremt god tid för att kunna hitta biljetter till vettiga priser.


    Piggelin – vilken härlig helg ni hade på Österlen. : -) Varje gång jag hör om Karnelund blir jag bara mer och mer sugen på att åka dit. Och den där maten ni åt på Swedish Taste verkar inte heller ha gått av för hackor. Kul att de ansträngde sig med att sätta ihop ett trevligt dryckespaket åt dig också; det är ju också ett exempel på lyx och ”osnorkigt” beteende. Det låter som att ni blev riktigt ”ompysslade” nästan. :- ) Just det där vad som serveras i brödkorgen tycker jag också är ett trevligt tecken på att de verkligen bemödar sig om alla delar av måltiden.


    Lappis igen – ja, Norge är ju inte direkt något budgetresmål; isåfall får ni nog inrikta er enbart på fjällvandring och frystorkad mat. Lite trist är det trots allt om allting är jättedyrt när man reser bort; det kan åtminstone hålla sig på samma nivå som hemma. Man vill ju gärna unna sig det där lilla extra när det är semester, men en del av glädjen förtas ju om man nästan känner sig skinnad på kuppen.


    Telis – haha, vilken rumsbeskrivning! Fast det kanske är lika bra det när det gäller just ett sådant ”speciellt” rum.

  • Tinga
    Äldre 28 Oct 10:08
    #49

    Koko - ojdå, det låter som ett rejält projekt! Det kan nog vara läge att fundera över hur mycket jobb och kostnader det blir, i förhållande till att köpa ett annat hus. Å andra sidan - är man nöjd med grannar, tomt och läget på tomten kanske det tar emot att flytta. Förresten, när vi ändå pratar inredning; har inte du satt upp wallies hemma hos er? Var köpte du isåfall? Jag är inte helt säker på att jag lyckas övertala syrran att göra en väggmålning hos oss, och då tänkte jag satsa på wallies istället. Kollade på wallies.com, som har ett mycket större utbud än inreda.com som är svensk återförsäljare, men frakten var snordyr. Köpte man för 100 dollar kostade frakten 60 dollar!

  • Tinga
    Äldre 28 Oct 10:10
    #51

     


    Lapinette skrev 2010-10-28 09:47:18 följande:
     fast just nu är jag mer inne på att köpa grannens 1:a .. han vet bara inte om det .

    En kompis till mig gjorde just så, att han köpte grannens 1:a och slog ihop med sin 2:a, och det blev verkligen bra. Ibland kan ju planlösningen bli lite konstig när man slår ihop två lägenheter, men där funkade det fint.

  • Tinga
    Äldre 28 Oct 10:26
    #56

    Koko - wow, vilken timing med rean! Ska pressa syrran ikväll, så att jag kan beställa wallies nu på rean om hon inte vill måla. Priserna är ju verkligen galet mycket lägre i USA! Kollade på några stora grodor, och de kostar ca 70 SEK på rean i USA medan inreda.com tar 275! Tack för tipset!

  • Tinga
    Äldre 28 Oct 12:12
    #62

    Piggelin - vad lustigt att du länkade till en tapet ifrån Pip just idag; jag läste nämligen lite om dem i Allt i Hemmet igår kväll, och blev lite sugen på att köpa påslakan med deras mönster.


    Jag tycker att det är jättefint med fondtapeter, men hemma har vi skippat det helt av praktiska skäl. Dels för att det bara är att måla om om man tröttnar på befintlig färg när man har ett "målningsbart" underlag (papperstapet blir inte så rolig om man målar direkt på den), och dels för att det är svårt att hänga tavlor på en fondvägg med mönster. Vi har ganska mycket tavlor, och jag tycker det känns trist att inte kunna ha dem uppe.

Svar på tråden Tur & retur