Inlägg från: Tinga |Visa alla inlägg
  • Tinga

    Tur & retur

    Lappis - nej, Strand Hotel har jag tyvärr dålig koll på, men själva Arild är jättemysigt. Pio är ju absolut inte oöverkomligt i pris, och särskilt inte om man har något att fira.

    Gran Canaria är inte direkt något drömresmål för mig heller, men jag tror att det kan bli en bekväm och avkopplande semester om inte annat. Dessutom är det mamma som betalar (för 8 vuxna och 4 barn), så jag har full förståelse för att det blev en vecka på Gran Canaria och inte något mer "exotiskt". Hade vi bara varit vuxna som åkt hade det säkert blivit en storstadsweekend någonstans, men det funkar inte så bra med 4 småbarn i sällskapet.

  • Tinga

    Lappis - nja, det känns ju lite tveksamt om det är värt att lägga närmare 10 000.- på bara ett dygn. Även om både mat och boende är fantastiskt kan man ju få en hyfsad storstadsweekend för de pengarna.

  • Tinga

    Lappis - vi har en del sparade föräldraledighetsdagar som vi "spär" på semestern med. Det gjorde att vi kunde ha 6 veckors semester förra sommaren, två veckor ledigt över jul plus då en vecka på Gran Canaria, och ett par strödagar här och där.

    I julklapp från makens föräldrar fick vi två hotellövernattningar, så vi överväger att göra en ny tripp till Växjö till våren. Maken fyller 35 en fredag, så förmodligen tar vi den helgen, så att vi kan fira honom ordentligt. Barnvakt ingick i julklappen, så en middag på PM blir det också, om det nu blir Växjö.

  • Tinga

    Lappis - eftersom vi fått ett presentkort på hotell har vi inte så mycket att välja på, utan blir det Växjö blir det Elite Park Hotel (http://www.elite.se/?q=sv/hotell/vaxjo/eliteparkhotel). Inte alls så snyggt och spännande som Pio, men det finns iallafall bubbelpool där, så lite "lyx" kan man få. Jag har inte heller sett något fantastiskt hotell i Växjö, utan det känns lite mer "standard" där.

    Koko - absolut kan det finns mysiga pärlor även på exploaterade ställen. För min del handlar det nog mest om att All Inclusive inte är min grej (tror jag) i "normala" fall, men eftersom vi är 12 pers känns det hopplöst om man ska försöka gå ut och hitta en ny restaurang varje kväll. Annars hade jag föredragit att bo på ett mindre och mer personligt hotell (vi bor gärna på B&B).

  • Tinga

    Lappis - ja, Tokyo är väl den stjärntätaste staden i världen nuförtiden? Coolt, tycker jag.

    När det gäller bästa boende tyckte vi att det B&B vi bodde på i Normandie i somras var väldigt mysigt, framför allt för att ägarinnan var så otroligt omtänksam och gullig mot våra barn, trots att vi inte kunde prata med varandra. Generellt brukar vi ofta snåla lite på boendestandardaden när vi reser och hellre lägga pengarna på mat och aktiviteter, för att man ofta spenderar relativt lite tid på sitt hotellrum ändå.

  • Tinga

    Lappis - från Narita in till stan åkte jag med något som kallas Airport Limousine (http://www.limousinebus.co.jp/en/) och som låter mycket tjusigare än vad det är. Det är bussar som går från flygplatsen in till massor av olika hotell i stan; olika linjer för olika hotell. Man köper biljett inne i terminalbyggnaden och blir sen anvisad vilken hållplats man ska gå till. Funkade super. Kostade inte så mycket heller; runt 150 kr för enkel biljett till mitt hotell vid Shinagawa-stationen.

    Jag såg att ni redan hunnit boka hotell, men det var lika bra för jag hade ändå inget tips. Det hotellet jag bodde på har nämligen stängts för att det skulle rivas och byggas nytt där. Jag fattar inte varför det skulle rivas, för det var helt OK, men det fanns säkert något bra skäl till det (eller inte ).

    Och ja; jag var uppe i skybaren på Park Hyatt, där delar av Lost in Translation spelades in. Jag bara stövlade in och fick ett bord efter en liten stund. Vill man ha fönsterbord, och det verkade trevligt, är det nog en fördel att boka. Jag var där en fredagskväll, och det kanske är svårare att få bord då, men då var iallafall inte fönsterbord att tänka på. Eller så såg de på mig att jag inte "hörde hemma" i den miljön, eftersom jag inte hade en 50 000-kronors handväska hängandes över armen ,och tyckte därför att de inte behövde ge mig ett fönsterbord. Fast nä; så ska jag inte säga, för det var ingen större omsättning på de borden.

  • Tinga

    Lappis igen - det där verkar vara toppenhotell, alla tre.

    Just nu spånar vi på vad vi ska hitta på över Kristihimmelfärds-/nationaldagshelgen. Funderade lite på att åka till Gdansk i Polen, efter tips från en kompis, men tyckte att flyget var i dyraste laget. Att betala fullpris för två treåringar är irriterande.

    Funderar annars på antingen Bohuslän, i trakterna av Lysekil, eller Kalmar/Öland. Någon som har tips på trevligt ställe att bo eller kul saker att göra på något av de ställena? Två treåringar finns ju också med i sällskapet och "ska ha sitt", samtidigt som maken och jag gärna vill kunna äta gott och bo någorlunda. Var inte ni på gång till västkusten häromåret, Lappis? Du kanske har något bra tips på boende där?

  • Tinga

    Lappis - i mitt fall var jag inte "reiseleiter" själv, utan blev anvisad bussarna. Fast det tog inte 1.5-2 h när jag åkte, utan bara ca 1 h. Finessen är ju också att man kommer direkt till hotellet och slipper leta sig dit från en tågstation. Vet heller inte hur priserna på tåget är; ibland är ju tåg från flygplats till centralen snordyrt (tänker på Arlanda Express och snabbtåget från Heathrow i London). Fast jag var lite fel ute tidigare; ca 270 kr/enkel kostade bussen.

    Vi har kollat upp färjealternativ till Gdansk också, men antingen får man åka till Sassnitz i Tyskland och har sen 60 mil till Gdansk, vilket enligt Map24 tar 9 h, vilket jag antar beror på de dåliga vägarna. Alternativet är att köra till Karlskrona och ta färjan därifrån, men då är det nattfärja och priset blir då ungefär detsamma som att flyga, så ingen vinst där.

    Fast jag är lite tveksam när det gäller tipset du fått om Warszawa; jag har nämligen hört att det är en grå betongbunkerstad. Krakow ska däremot vara trevligt, lite i stil med Prag vad gäller vackra byggnader och liknande, åtminstone vad jag hört.

    Tack för tipsen om västkusten; ska kolla upp dem.

    Anne - S:t Petersburg vill jag också åka till, men det tror jag att vi tar antingen när barnen är lite större och man vågar ta med dem till Vinterpalatset utan att oroa sig för att de ska riva ner någonting eller när vi kan ha barnvakt en långhelg, så att bara maken och jag åker. Men S:t Petersburg är den stad som står överst på min storstadssemesterlista nu, även om det känns lite läskigt med Ryssland nu, med tanke på de terroristdåd som varit det senaste året.

  • Tinga

    Koko - för egen del rankar jag mat högre än boende, så det var ju tur att maten var bra, men har man betalat för en svit vill man ju knappast bo i en furuklädd fjällstuga med pyttebadrum.

  • Tinga

    Tänkte att jag skulle berätta lite om vår Gran Canaria-resa, även om det egentligen inte är så hemskt mycket att berätta.

    Vänner - vi bodde i en liten by som heter Taurito och ligger precis utanför Puerto de Mogan, på sydvästkusten på Gran Canaria. http://www.paradisehotels.es/en/paradise_lago_taurito_entorno_galeria.html Vi hade all-inclusive, och det var ett väldigt praktiskt val när vi nu var så många (8 vuxna och 4 barn). En av kvällarna gick vi ut i Puerto de Mogan och åt, men då blev det genast diskussioner om var vi skulle äta, när, osv. På hotellet hade vi ett eget middagsbord reserverat, så vi bestämde en tid och sen dök folk upp där då.

    Maten var faktiskt helt OK. Nu var det ju inget lyxhotell vi bodde på, så någon fine-dining var det ju inte tal om, men helt OK ändå. Det var buffé som serverades till middag varje kväll och det fanns alltid något grillat kött och någon grillad fisk att välja på, plus diverse såser. Olika kött och fisk varje kväll. Dessutom fanns det alltid en soppa, pizza och ett stort salladsbord. Övriga rätter varierade, men kunde vara paella, pastarätter, olika sorters sallader, ostar, grillade paprikor, grytor med lamm, olika korvar, fiskgratänger, osv. Dessutom fanns diverse tillbehör som pasta, ris, pommes frites, potatis, osv.

    Dessertbuffén var ungefär densamma varje kväll, någon sorts tårta, jelly, olika sorters mousser, yoghurtar, ugnsbakad frukt och färsk frukt, och så jordgubbs-, vanilj- och chokladglass. Chokladglassen var riktigt god, så den blev det en kula av varje lunch och middag, med olika sorters frukt till.

    Även om jag försökte hålla mig till att äta en rätt varje måltid, för att inte jämt äta av allt och tröttna alltför fort, så när veckan gick mot sitt slut var man ändå lite trött på maten. Därför känner jag att en vecka nog är max på den här typen av hotell. Frukosten var förresten också helt OK, med både varma och kalla delar. Lite besviken på påläggen bara, för det finns ju så himla goda ostar, korvar och skinkor i Spanien.

    Vädret var bra hela tiden, så när som på några timmar en eftermiddag och en kväll, när det blev ett åskoväder. Övrig tid var det strax över 20 grader och sol, så lite solbränd blev man allt. Skönt att ha det som ett semesterminne, även om färgen bleknar fort.

    Dagarna fördrevs huvudsakligen på det vattenland som låg tvärs över gatan från hotellet. Det enda som var synd där var att vattnet var så kallt (runt 18 grader), för annars var det fantastiskt med massor av olika pooler och vattenrutschbanor, lämpliga både för stora och små. Där var inte trångt heller, så inget slagsmål om solstolarna.

    Överhuvudtaget var det en väldigt avkopplande semester, som mest bestod av sömn, mat, sol och bad. Perfekt för att ladda batterierna tills våren kommer till Sverige.

Svar på tråden Tur & retur