Inlägg från: Tinga |Visa alla inlägg
  • Tinga

    Tur & retur

    Lappis - vi kom aldrig till skott med beslut om Kristihimmelfärdshelgen innan vi åkte på semester, så häromkvällen tyckte jag att det var dags att kolla upp det igen. Var ganska inställd på någonstans i Sverige, eftersom flygbiljetterna till de olika destinationer vi funderade på var ganska dyra, men under de senaste veckorna måste något ha hänt, för nu såg priserna bättre ut än de gjorde tidigare. Därför blev det Gdansk till slut.

    Känner mig väldigt nöjd med det, för det var en resa dit som var vår ursprungliga plan. Nu blev det ca 6 000.- för flyg och hotell för oss alla fyra. Hotellet var rankat #5 på TripAdvisor, så förhoppningsvis är det bra. Det är trestjärnigt, men typ alla recenscenter verkar tycka att det är bättre än så. Frukostbuffén får också bra betyg, och det gillar jag. Läget är också perfekt, mitt i gamla stan. http://www.hotelbonum.pl/en/index.html

    Ska bli väldigt spännande att komma till Polen; har aldrig varit där. Vi har kompisar som var i Gdansk vid nyår och de var väldigt positivt överraskade, framför allt över att maten var väldigt bra, för det känns inte som att man förväntar sig det i Polen direkt.

  • Tinga

    När jag nu ändå är igång och spammar tråden kan jag ju passa på att ställa lite frågor inför sommarens reseplanering också. Vi ska bila ner i Europa och tänkte ta några dagar på resan ner och några på resan hem. Planen är sen att spendera en vecka någonstans i norra Kroatien och sen köra tvärs över Italien och ta en vecka någonstans på italienska rivieran. Någon som har några bra idéer om vart?

    Lappis - ni var ju i Kroatien häromåret; jag har för mig att du inte gillade Pula så mycket, men att ni bodde på något mysigt ställe också. Eller minns jag fel? Är det stenstränder och klippbad överallt där, eller finns det sandstränder också?

    Vad gäller Italien har jag heller inte så mycket idéer, men det får väl bli en vända på SemBos hemsida, bara för att få en överblick över vilka orter som skulle kunna tänkas.

    Vi funderade på att köra till Auschwitz på vägen ner till Kroatien, men trir att vi tänkt om nu, för det blir en ganska lång extra sträcka att köra. Däremot vill vi ju ändå göra något stopp på vägen, men vi får väl se vad det blir. Kanske München eller Wien? Eller bara något mysigt ställe i Alperna. Tyvärr går det ju inte att vandra så långt med två 3-åringar i sällskapet, men man kan ju njuta av alpluften ändå.

  • Tinga

    Det känns faktiskt som att vi har ett riktigt roligt reseår framför oss, och att vi verkligen kommit igång ordentligt igen nu, efter att vi fått barn. OK, alla resor är ju inte exotiska och till Långtbortistan, men det kan ju vara bra för det.

    Nu blev det ju Kanarieöarna i februari, sen Växjö en barnfri helg i april, Göteborg en långhelg i maj, Gdansk en långhelg i juni, bilsemester i Europa i juli, sen överväger vi en vecka på Gotland i augusti, förhoppningsvis en långhelg i en storstad under hösten och så svärmors födelsedagsresa som förmodligen går till Förenade Arabemiraten. Vad smider ni andra för planer just nu?

  • Tinga

    Kanske dags att sluta spamma tråden och gå och lägga sig istället?

  • Tinga
    anne på grönkulla skrev 2011-02-21 22:35:15 följande:
    Fantastiskt vad med planer, vi är inte i närheten av det! Men är kanske sämre på att planera i förväg? Tja, vi ska ju till Petersburg med svärisarna i maj iaf.
    Ja, den resan är ju jag avis på.
  • Tinga

    Lappis - tack för Kroatientipsen - ska kolla upp dem lite närmare. Kanske att det blir ett stopp någonstans i Slovenien också, på väg ner. Angående Italien så tänkte vi åka över till "den andra sidan", dvs Genuatrakten, just för att jag inte heller gillar konceptet vid Adriatiska havet, med knökfulla stränder. Har själv varit där typ fem gånger under min uppväxt, så jag testar gärna något annat nu. Fast det kanske är mycket stenstränder på den italienska rivieran? Hade ju varit kul om barnen kunnat köra lite grävande i sanden och sandslottsbyggande också. Vi får väl se; hoppas hinna kolla lite under helgen.


    Arild Strand Hotel har jag aldrig varit på, däremot på Torekov SPA. Maken och jag var där ett dygn på våren för snart två år sen, och det var bra. Man fick en god eftermiddagsfika vid ankomst, rummet var fint och maten på kvällen var bra, utan att vara det bästa vi ätit. God frukostbuffé dagen efter också. Själva hotellbyggnaden är en enplansbyggnad, så alla rum har egen uteplats. Vi var där i april, så det var inte riktigt utesittarväder, men åker man senare på året kan det ju vara mysigt att kunna sitta ute litegrann.


    Själva spaavdelningen är inte jättestor, och vi testade inga behandlingar, men det finns en mindre pool inomhus och en större utomhus, och dessutom bastu och ett relaxrum med vilstolar med fantastisk utsikt över havet. Vid utomhuspoolen fanns också ett schysst trädäck och gräsmatta med solstolar.


    Vi var väldigt nöjda med vårt besök på Torekov, och själva byn är ju jättemysig också med många små fina hus. Trevligt att ta en morgonpromenad längs havet och stranden.

  • Tinga

    Oj, nu skrev vi visst samtidigt, Lappis. Jag har aldrig bott vid Hovs Hallar, men vi har flera gånger varit där och vandrat, och där är fantastiskt vackert, så det är väl värt ett besök.

    Jäklar radbrytningstjuv, förresten! (I mitt förra inlägg.)

  • Tinga

    Portovenere lät ju jättebra - stora stränder är absolut inget måste för oss; bara det går att bada är vi nöjda. Små mysiga byar bor vi gärna i, så kan man hellre åka till de större städerna på utflykter.

  • Tinga

    Att ta fram en jämförelseresa är en bra idé. Själva kollade vi ju både på Polen och Sverige för Kristihimmel, men flyg + hotell i Polen blev ungefär samma pris som enbart hotell i Sverige, och då är ju övriga kostnader för mat och utflykter betydligt lägre i Polen än i Sverige. Nu kanske det inte är lika stor skillnad mellan Sverige och Frankrike, men jämförelsen är alltid intressant. Har en kollega som åkte i jobbet mellan Köpenhamn och Paris, för 300 kr!

  • Tinga

    Telis - tack för tipset om Salzburg och Berchtesgaden! Berchtesgaden (och Örnnästet) var jag i för sådär 20 år sen, tillsammans med familjen, men maken har aldrig varit där. Salzburg har vi inte varit i någon av oss, så det känns också som ett trevligt alternativ. Lite lustigt också, för just igår kväll, precis efter att jag läst ditt inlägg, såg vi det sista avsnittet av Band of Brothers på DVD, och det utspelade sig delvis på Örnnästet.

    Vi satt igår kväll och funderade ut rutten för sommarens resa, och troligen blir det så här:

    1 natt i Tyskland, på väg söderut
    2 el 3 nätter i Berchtesgaden/Salzburg
    7 nätter i Istrien (Kroatien)
    2 nätter på Agriturismo i Italien
    7 nätter i Ligurien (Italien)
    2 el 3 nätter i Alsace på vägen hem

    Hoppas att det blir bra! Känns bra att ha gjort en grundplanering nu åtminstone, så får vi ta tag i boendebokning vartefter. Har beställt några guideböcker så att vi har något att utgå ifrån, för varken maken eller jag kan något om något av resmålen.

Svar på tråden Tur & retur