• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • anne på grönkulla

    Hade nån ett bra hotelltips i London? Vi har just slagit till på billiga biljetter en helg i slutet av augusti, men vet inte var vi skulle bo. Så jag tar tacksamt emot förslag.

  • Tinga

    Anne - vi bodde på B&B när vi var där i november; funkade jättebra. Vi bokade via http://www.athomeinlondon.co.uk/ . Jag har bokat via dem för mina föräldrars räkning också (ett annat ställe än det vi bodde på), men de åker först om ett par veckor, så det stället har jag ingen referens på än. Maken och jag bodde här: http://www.athomeinlondon.co.uk/cgi-local/listing/webdata_newahillist.pl?cgifunction=form&fid=1089798606#title .

  • Lapinette

    Anne - Vi bodde på Hilton vid Bayswater och var nöjda. Framför allt superbra frukost som kunde intas i mysiga soffgrupper .

    koko - det bästa hotellet vi har hittat ligger i Cortona. Tyvärr skulle jag vilja hamna lite mer åt "vänster" på kartan, runt Siena men där är det antingen för dyrt eller så är hotellen bokade inför Påsk. Är ju för en gångs skull inte ute i god tid.

    Bila norröver eller söderut. Ni får helt enkelt singla slant! Vi har inte bokat något inför sommaren ärn även om rutten är upplagd. Vet inte vilka veckor vi ska ta utan bör nog börja mitt nya jobb innan vi bestämmer något.

  • _koko_

    anne - Det är tyvärr nästan 10 år sedan jag var i london senast, och då minns jag bara att hotellen var SKITdyra och rummen pyttesmå (bodde inte så ofta centralt utan mest i den förorten jag jobbade i), så jag kan tyvärr inte hjälpa till.


    Lappis - Vi gjorde en dagstur till Siena och jag har för mig att det inte var så långt att åka (conny var förresten bara 5 månader då, så det KAN ju inte ha varit så jättelångt). Cortona är en mysig liten kullerstensstad, jag tror ni skulle trivas där.

  • Lapinette

    Anne - hittade det här i ett dokument om London.


    Svenska Dagbladet står det om det bästa boendet i London. Jag hittar bara en bildspecial på nätet: www.svd.se/resor/nyheter/artikel_2687089.svd men jag kan göra en kort sammanfattning.

    Metropolitan - Londons i särklas hippaste designhotell.
    Läge: vid Hyde Park
    Pris: räkna med minst 200 pund natten
    www.metorpolitan.como.bz

    UMI Hotel - hög serviceanda i en viktoriansk pelarfasad. Familjehoell med en aning spartanska rum.
    Läge: Notting Hill
    Pris: varierar men enkel från 59 pund, dubbel från 79 pund
    www.umihotels.co.uk

    The Strafford - elegant hotelljuvel av klassisk engelsk modell.
    Läge: St James intill Green Park med Picaccadilly fem min bort.
    Pris: lägst 245 pund för enkel och 255 för dubbel
    www.shirehotels.com

    Lord Milner - är en B&B med lyx som har vunnit pris för personlig service.
    Läge: Belgraviakvarteren, nära Victoria station
    Pris: från 110 pund - måste bokas långt i förväg
    www.lordmilner.com

    Kensington House Hotel - viktoriansk miljö blandat med modern inredning.
    Läge: gångavstånd till Albert Hall och Kensington High Street
    Pris: enkelrum från 99 pund och dubbel från 135
    www.kenhouse.com

    Travelodge - en kedja som erbjuder rum med okey säng och badrum.
    Läge: gångavstånd till West Ends teatrar och Covent Garden
    Pris: från 29 pund upp till mas 105 pund
    www.travelodge.co.uk

    Rembrandt Hotelt - är ett hotell i mellanklass med neutral färgskala, minibar och fruktbricka.
    Läge: South Kensington nära Albert Hall
    Pris: varierar ofta ca 166 pund för dubbelrum
    www.sarova.co.uk

    Sen skriver man att bäst för pengarna är B&B www.athomeinlondon.co.uk

  • Lapinette

    Inte fasen tittade jag bland mina egna mappar innan vi bokade i Lodon!

  • Tinga

    Lappis - det var från din den här listan, som jag sparat, som jag hittade tipset om At home in London som vi använde oss av.   Just nu har jag själv också en massa London i huvudet, för jag hjälper mina föräldrar att sy ihop deras resa om ett par veckor; min och syskonens 60-årspresent till mamma. Håller på att sammanställa alla dokument nu.


    Planeringen av vår roadtripp i Europa i sommar borde jag också ta tag i, men tiden räcker så dåligt. Rutten är ju fastställd, men vi måste boka boende också. Det verkar som att vi har ett bra agriturismo-ställe utanför Verona på gång iallafall; en kollega hade sin bröllopsfest där i höstas. Ska påminna honom om att delge mig länken ditt, så att jag kan kolla in det lite närmare.


    Sitter också och funderar lite på vad vi skulle kunna ge svärmor för resa i present, när hon fyller 60 till hösten. Storstäder känns inte som ett bra alternativ till henne; däremot är hon road av mat och vin. Hade varit kul med någon resa där hon även kunde få prova på lite matlagning själv, och inte bara äta god mat som andra lagat. Kollade lite på Temaresor, men det blir ju så hiskeligt dyrt; närmare 20 papp för en vecka. En Göta Kanal-resa funderade jag också lite på, eller en whiskeyresa till Skottland. Har ni andra några bra tips får ni gärna spotta ur er dem.

  • Lapinette

    Tinga - låter som underbara presenter allihop, Göta kanal, Skottland (fast utan whiskey för min del ). Såg att några av hotellen nere i Toscana även hade matlagning på schemat om man kände för det. Kan dock bli lite dyrt som du säger. Det måste väl finnas något liknande här i landet istället? Vet att min företag (tyvärr innan jag började jobba här) var på en av restaurangerna i stan och lagade mat tillsammans med en kock. Annars är väl ett besök på ett topprestaurang aldrig fel. Fast då får man ju inte laga själv utan "bara" sitta och njuta.

    Vi har också i princip fastställt vår tripp i sommar men har inte bokat något alls. Vet inte ens vilka veckor vi ska ta ledigt så innan dess går det inte heller att boka. Ska nog börja mitt nya jobb först. Annars har jag ägnat massor av timmar i veckan åt hotell till Toscana och Rom. Igår kväll bokades de sista hotellen. Känns så skönt. Nu blir det 2 nätter i Raddia di Chianti (så vi har nära till vingårdarna) http://www.palazzoleopoldo.it/en/. Sedan blir det två nätter i Cortona http://www.villamarsili.net/cortona-hotel/home.html. Förutom vingårdar så vill jag absolut besöka Siena, Montepulciano och lite andra byar. Eftersom vi är där över påsk räknar jag med att mycket är stängt men bara att få promenera omkring och blicka ut över de toskanska kullarna räcker för mig (ja och få sniffa lite gott vin och äta god mat också). Sen åker vi tillbaka till flygplatsen och lämnar hyrbilen och tar bussen/tåget in till stan för fyra dagar till fots i Roma. Ska då bo här http://www.yeshotelrome.com/, som ligger nära centralstation.  

    Ser nu fram emot en dryg vecka i Italien även om det inte är som Japan, inte ens i närheten.

  • Lapinette

    Kunde inte låta bli att googla lite på matlagningskurser (roligare än att göra japanskaläxan ).

    http://www.idalagard.dk/idalagard/hem.html
    http://www.ekensdal.se/index.php/matkurser_provningar/
    http://www.lavilla.se/matlagningskurs_fattoria_del_colle.lasso
    http://www.gastro.nu/index_gastro.html
    http://www.boxexperience.com/sv/artiklar/matlagningskurs.html 

    Och så hamnade jag på La Villas matlagningskurs i Toscana och funderar på om vi ska prova på eftersom det inte är alls så långt ifrån där vi ska övernatta.

Svar på tråden Tur & retur