• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • Tinga

    Lappis - ja, det ser ju onekligen besvärligt ut på resefronten till Japan just nu. Förvisso värst för dem som bor där - det är ju verkligen fruktansvärt - men i sin egen "i-landsproblemvärld" är det ju trist om man måste ställa in, särskilt när man ska hälsa på någon i familjen.

    Företaget jag jobbar på har förbjudit alla resor till Japan tills vidare, oavsett område man avsåg att resa till.

  • Lapinette

    Ja, jag följer hela tiden nyheterna och läser på UD's hemsida. Tur i oturen så ligger Påsk så pass sent i år så vi ska inte åka förrän om en månad men det känns väldigt osäkert. Just nu är det bara att vänta och se vad som händer de närmaste veckorna och sedan ta ett beslut. Men visst är detta ett i-landsproblem och otroligt själviska tankar när man jämför med vad människorna som bor i det drabbade området går igenom just nu.

  • Tinga
    Lapinette skrev 2011-03-16 10:04:25 följande:
    Ja, jag följer hela tiden nyheterna och läser på UD's hemsida. Tur i oturen så ligger Påsk så pass sent i år så vi ska inte åka förrän om en månad men det känns väldigt osäkert. Just nu är det bara att vänta och se vad som händer de närmaste veckorna och sedan ta ett beslut. Men visst är detta ett i-landsproblem och otroligt själviska tankar när man jämför med vad människorna som bor i det drabbade området går igenom just nu.
    Att landet är delvis "raserat" i en annan del är ju sin sak - vi åkte till de östra delarna av Thailand en månad efter tsunamin, men finns det radioaktiv strålning som läcker ut så vill man ju inte vara i närheten. Det är ju väldigt svårt att begränsa, och särskilt om vindarna blåser åt fel håll.
  • Lapinette

    I know, det är själva strålningen som är det farliga .

  • MuffinsTönt

    Lappis,
    Jag tankte direkt pa dig och din pappa nar jag sag nyheterna har. Va bra att han klarat sig och tar allting med ro. Men det ser verkligen morkt ut just nu. Hoppas ni kan aka och fa traffa din pappa. Jag far nog stalla in min resa. Kanns inte alls trygg + mamma skulle sakert svimma om hon fick hora att jag ska dit trots allt.

    Aven har i Vietnam ar det inte till 100% tryggt, allt beroende pa vindarna. Vander det fel sa far vi ta del av stralningen. Det ar inget man kan gora at precis...

    Jag har istallet stallt in mig pa att aka till SIngapore&Malasya. Det ar en all inclusive tour som aker till Singapore forst for att sen vidare till Malasya. Det far bli i mitten av april efter mina kurser. Jag laser ju mandarin och gar pa dans kurs just nu.

    Ha det bra!!!

  • Lapinette

    Muffins Tönt - härligt att höra ifrån dig och jag förstår att du ändrar dina resplaner. Här är rådet att inte åka till Japan oavsett vart i landet man ska till. Som det ser ut och känns just nu så blir det att ställa in resan . Såg igår att vi får tillbaka pengarna på flygbiljetten och det mesta på hotellbokningarna (ska kolla upp hotellet jag har bokat idag). Blir bara så ledsen och tycker så synd om min pappa som har sett fram emot att vi ska komma och planerat och fixat, bokat för att vår resa ska bli så bra som möjligt

  • Lapinette

    Anne - Återbetalning på alla biljetter t o m 30 April och det är bara ett hotell, en natt har jag för mig, där vi inte får igen alla pengar men i princip så får vi allt tillbaka om vi avbokari tid.

    Pratade med min pappa igår och förklarade läget. Först förstod han inte alls. Vad då strålning, det är överdrivet, det är som en röntgen. Trots ett otroligt informationsflöde om katastrofen så verkar det som de japanska myndigheterna går ut med en annan story än den som vi får här. Jag skickade länkar till honom från SvD och UD där det klart och tydligt står att man säger att man inte bör åka till Japan.

  • Lapinette

    Sitter nu och tittar på resmål i sydvästra hörnet av vårt land (igen). Har ännu inte bokat något inför vår 5-åriga bröllopsdag och desto mer jag letar desto trevligare ställen hittar jag. Snacka om att jag/vi kommer att ha beslutsångets för jösses vad mycket trevliga hotell det finns där i krokarna. Dett har jag hittat hittills .

    http://www.piocountryclub.com/ - här blir det en natt och sen väljer jag/vi mellan

    http://www.strand-arild.se/
    http://www.rusthallargarden.se/
    http://www.grand-molle.se/Hem.html
    http://www.torekovhotell.se/
    http://www.hovshallar.com/

    Blev nu senast så sugen på Grand hotel Mölle. Dyrt men verkar superfint!

  • anne på grönkulla

    Juste! Med flygbiljetterna alltså, det är mer generöst än lagen kräver trot jag - den brukar särskilt gälla paketresor. Men ni får säkert mer ut av en resa vid en tidpunkt där ni inte oroar er och/eller all infrastruktur i landet går på normalläge.

Svar på tråden Tur & retur