• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • Lapinette

    Vi (jag) pratade om bra hotell förut. Såg denna på Vagabonds hemsida

    Världens 10 bästa hotell enligt Tripadvisor (medlemmarnas åsikter).


    1. Golden Well - Prag, Tjeckien
    2. Anastasis Apartments - Santorini, Grekland
    3. Riad Le Calife - Fes, Marocko
    4. Al Ponte Antico Hotel - Venedig, Italien
    5. La Villa Marbella - Marbella, Spanien
    6. Hotel Prinsesnhof - Brygge, Belgien
    7. The Tuscany - Providenciales, Turks- och Caicosöarna 
    8. Los Altos De Eros Tamarind - Costa Rica
    9. Cocoa Island Resort - South Male Atoll, Maldiverna 
    10. Britania Hotel - Lissabon, Portugal
  • MuffinsTönt

    Nenne - vinkar lange!

    Anne - Haller med  Lappis, tur att ni kom hem "i tid".

    Lappis
    Far jag be dig om tips pa hotell i japan? Eller vilka sidor man ska soka? Jag har kollat pa www.hostels.se. men Min budget ar pa 500kr per natt, men jag gissar pa att det blir nog pa  vandrarhem lr liknande. Jag vill garna aka i 2v och aka runt i landet. Vill inte lagga for mkt pengar pa hotellet som jag antagligen bara sova dar. Min prel resrutt ar tokyo -kyoto - hiroshima och kanske den dar on med stora roda porten (miyajami?). Och aven Mt. Fuji om det ar klattersasong.

    Annars ar det nyar har. Det ar sa tyst och ode har plotsligt. Nastan  lla har akt hem till sina byar och stader for att fira med sina familjer. Det sager bara hur mkt manniskor som aker ner hit for att jobba.

    Ha det sa bra och Gott nytt "Kaninens ar"!

  • Lapinette

    Muffin - jag kollar alltid tripadvisor. Där kan du lägga in på sökningen din budget. I Hiroshima kan du säkert hitta riktigt bra hotell för en billig peng medan det blir svårare i Tokyo och Kyoto. Du tar dig lätt från Hiroshima till Miyajima så där behöver du inte stanna någon natt utan ta det som en halvdagsutflykt.

  • MuffinsTönt

    Tack for tipsen. Jag ska kolla upp det. Jag har suttit bak pa moppen ena halva dan och andra har jag trangt mig bland en massa manniskor i olika tempel. Nu ar jag slut i bena och rumpan. 


    Gott nytt Kaninens ar pa er allihopa! (Lappis: det maste bara betyda att det ar Ditt ar iar.)

  • Lapinette

    Muffins ... precis! I år är det mitt och alla andra skuttande kaniners år. Det komiska i det hela är jag faktiskt är född i hundens år. .

  • Lapinette

    kokisen - i fredag så stod det om Högo Brukshotell i DI's weekendbilaga. De börjar med att skriva spår, SPA och sprit! Var det så ni uppfattade helgen också? När jag ögnat igenom texten så uppfattar jag det som rummet var lite si så där men maten supergod och trevlig personal.

  • _koko_

    Lappis - Var tvungen att leta reda på artikeln direkt, vad kul! Och så mitt i prick med vad vi tyckte!! Stället är verkligen opersonligt på något sätt, som att de försöker kombinera gammaldags charm med konferenseffektivitet och ikea?!


    "Svitstugan" var ett skämt tyvärr. Den var enorm, med stort sovrum, stor hall,  kök, och ett stort vardagsrum som vi aldrig var i. Badrummet fick man dock i princip backa in i. Toaletten kunde man inte sitta rakt på utan att lägga hakan på handfatet, och sen fanns det en liten dusch med duschdrapperi. HUR kan det kallas svit??? Och sen var det inte alls mysigt inrett utan såg ut som en typiskt fjällstuga och sambon som har många jobbiga åka-till-sälen-varje-helg-minnen från tonåren tyckte det var i det närmaste obehagligt. Vi gick till receptionen och bad att få titta på ett vanligt rum och fick se ett av de nyrenoverade. JÄTTEfint, men hela rummet inklusive badrum var (nästan) lika stort som vårt sovrum i stugan... Så vi behöll stugan, och när det blev mörkt och vi tände en brasa och lite ljus (efter stort besvär eftersom det fanns totalt två tändstickor och inget att tända med, bara grov ved...), blev det iaf mysigt.

    Middagen var FANTASTISK. Maten var utsökt och personalen så omtänksam. Vi åt 4-rätters på fredagen och satt i nästan 3 timmar.
    Även frukosten var grym, vi saknade ingenting utom utrymme i magarna.

    Efter frukosten hyrde vi längdskidor och åkte en sväng i de fina spåren, härligt. Sen tog vi en fika med familjen nenne och sen en varsin massage på SPAt. Skönt. Spat var mysigt och det kändes lyxigt att bara kunna plocka all möjlig frukt och olika juicer/kaffe/te hur mycket man ville.

    Även lördagmiddagen var utsökt, med undantag för stolpskottet som visade oss till bordet och rätt snorkigt förklarade att kl 8 var det minsann bokat till ett annat sällskap. Öhh? Vi hade bokat bordet flera månader i förväg... Nu kom vi en halvtimme före vår bokning kl 6 så vi hann äta i lugn och ro även denna kväll. Och som tur var var det inte hon som var vår servitris.

    På söndagen åt vi ännu en lång och underbar frukost och tog sen en promenad i omgivningarna. Strålande sol och några minusgrader och högbo bruk visade upp sig från sin vackraste sida. Runtom finns det små "stugor" där det håller till olika hantverkare, jättemysigt. Tyvärr var smeden bortrest den här helgen, utöver honom fanns det glasblåseri, keramik, textil och hudvård/parfymtillverkning (Björk & Berries), fast ska jag vara ärlig besökte vi bara Björk & Berries (och blev besvikna eftersom det mesta innehöll parabener vilket jag undviker) eftersom vi längtade hem till barnen och inga ställen öppnade före 11.

    Just det, det snöade ju en del, så före 6 på lördagmorgonen började de ploga utanför vår stuga, och höll sen på till och från fram till 8. Gissa om jag var förbannad, här har vi två barnfria nätter, och så får vi inte sova ut ändå... Och "tyvärr var det ju inget de kunde göra något åt, för det måste ju plogas". Ja. Men före kl 6 på morgonen? Och med en kvarts paus varje halvtimme så jag nästan hinner somna om? Nä, SKRÄP, som BS skulle säga.

    Summa summarum: Åk dit för matens skull, absolut! Och skidspåren, för de var verkligen fina!! Men ha inga förväntningar på boendet, om ni nu inte lyckas boka den sviten som ska finnas i huvudbyggnaden (den var under ombyggnad just nu och gick inte att boka tyvärr).

  • Lapinette

    kokisen - låter som om ni har haft en mysig helg! Ja, artikeln stämde verkligen mitt i prick med era upplevelser. Tummen upp för maten och tummen ned för rummen.

Svar på tråden Tur & retur