• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • Lapinette

    I dagens SvD Kultur är det Reykjavik weekend . Perfekt för oss som snart (snart och snart ... i juni) ska åka dit. Har även köpt Lonely Planet Island så vi inte missar något. Annars är det mest Japanhotell som bokas och jag har börjat min japanska kurs och var helt slut i mössan efter den första lektionen. Nu har jag ändå lite grann bak i huvudet sen tidigare men jösses vad duktiga alla var!

  • anne på grönkulla

    Duktigt med språkkurs! Jag funderade i höstas på att gå typ en fotokurs eller nåt, lära mig lite mer på riktigt O så har jag önskat mig lite utbildning på jobbet, både språk och annat finns det möjlighet till, pratade med chefen i fredags faktiskt. Jag skulle behöva något för att känna att jag utvecklas, det var länge sen (även om vi har ett pågående lärande på ett sätt så behöver man ibland ta större mer medvetna kliv i tillvaron).

    Igår pratade vi med våra medresenärer från Kairo till nyår, vilken bergodalbana de senaste veckorna varit - det anade vi liksom inte när vi kom hem.

  • Tinga

    Koko - för egen del rankar jag mat högre än boende, så det var ju tur att maten var bra, men har man betalat för en svit vill man ju knappast bo i en furuklädd fjällstuga med pyttebadrum.

  • Tinga

    Tänkte att jag skulle berätta lite om vår Gran Canaria-resa, även om det egentligen inte är så hemskt mycket att berätta.

    Vänner - vi bodde i en liten by som heter Taurito och ligger precis utanför Puerto de Mogan, på sydvästkusten på Gran Canaria. http://www.paradisehotels.es/en/paradise_lago_taurito_entorno_galeria.html Vi hade all-inclusive, och det var ett väldigt praktiskt val när vi nu var så många (8 vuxna och 4 barn). En av kvällarna gick vi ut i Puerto de Mogan och åt, men då blev det genast diskussioner om var vi skulle äta, när, osv. På hotellet hade vi ett eget middagsbord reserverat, så vi bestämde en tid och sen dök folk upp där då.

    Maten var faktiskt helt OK. Nu var det ju inget lyxhotell vi bodde på, så någon fine-dining var det ju inte tal om, men helt OK ändå. Det var buffé som serverades till middag varje kväll och det fanns alltid något grillat kött och någon grillad fisk att välja på, plus diverse såser. Olika kött och fisk varje kväll. Dessutom fanns det alltid en soppa, pizza och ett stort salladsbord. Övriga rätter varierade, men kunde vara paella, pastarätter, olika sorters sallader, ostar, grillade paprikor, grytor med lamm, olika korvar, fiskgratänger, osv. Dessutom fanns diverse tillbehör som pasta, ris, pommes frites, potatis, osv.

    Dessertbuffén var ungefär densamma varje kväll, någon sorts tårta, jelly, olika sorters mousser, yoghurtar, ugnsbakad frukt och färsk frukt, och så jordgubbs-, vanilj- och chokladglass. Chokladglassen var riktigt god, så den blev det en kula av varje lunch och middag, med olika sorters frukt till.

    Även om jag försökte hålla mig till att äta en rätt varje måltid, för att inte jämt äta av allt och tröttna alltför fort, så när veckan gick mot sitt slut var man ändå lite trött på maten. Därför känner jag att en vecka nog är max på den här typen av hotell. Frukosten var förresten också helt OK, med både varma och kalla delar. Lite besviken på påläggen bara, för det finns ju så himla goda ostar, korvar och skinkor i Spanien.

    Vädret var bra hela tiden, så när som på några timmar en eftermiddag och en kväll, när det blev ett åskoväder. Övrig tid var det strax över 20 grader och sol, så lite solbränd blev man allt. Skönt att ha det som ett semesterminne, även om färgen bleknar fort.

    Dagarna fördrevs huvudsakligen på det vattenland som låg tvärs över gatan från hotellet. Det enda som var synd där var att vattnet var så kallt (runt 18 grader), för annars var det fantastiskt med massor av olika pooler och vattenrutschbanor, lämpliga både för stora och små. Där var inte trångt heller, så inget slagsmål om solstolarna.

    Överhuvudtaget var det en väldigt avkopplande semester, som mest bestod av sömn, mat, sol och bad. Perfekt för att ladda batterierna tills våren kommer till Sverige.

  • Tinga

    Lappis - vi kom aldrig till skott med beslut om Kristihimmelfärdshelgen innan vi åkte på semester, så häromkvällen tyckte jag att det var dags att kolla upp det igen. Var ganska inställd på någonstans i Sverige, eftersom flygbiljetterna till de olika destinationer vi funderade på var ganska dyra, men under de senaste veckorna måste något ha hänt, för nu såg priserna bättre ut än de gjorde tidigare. Därför blev det Gdansk till slut.

    Känner mig väldigt nöjd med det, för det var en resa dit som var vår ursprungliga plan. Nu blev det ca 6 000.- för flyg och hotell för oss alla fyra. Hotellet var rankat #5 på TripAdvisor, så förhoppningsvis är det bra. Det är trestjärnigt, men typ alla recenscenter verkar tycka att det är bättre än så. Frukostbuffén får också bra betyg, och det gillar jag. Läget är också perfekt, mitt i gamla stan. http://www.hotelbonum.pl/en/index.html

    Ska bli väldigt spännande att komma till Polen; har aldrig varit där. Vi har kompisar som var i Gdansk vid nyår och de var väldigt positivt överraskade, framför allt över att maten var väldigt bra, för det känns inte som att man förväntar sig det i Polen direkt.

  • Tinga

    När jag nu ändå är igång och spammar tråden kan jag ju passa på att ställa lite frågor inför sommarens reseplanering också. Vi ska bila ner i Europa och tänkte ta några dagar på resan ner och några på resan hem. Planen är sen att spendera en vecka någonstans i norra Kroatien och sen köra tvärs över Italien och ta en vecka någonstans på italienska rivieran. Någon som har några bra idéer om vart?

    Lappis - ni var ju i Kroatien häromåret; jag har för mig att du inte gillade Pula så mycket, men att ni bodde på något mysigt ställe också. Eller minns jag fel? Är det stenstränder och klippbad överallt där, eller finns det sandstränder också?

    Vad gäller Italien har jag heller inte så mycket idéer, men det får väl bli en vända på SemBos hemsida, bara för att få en överblick över vilka orter som skulle kunna tänkas.

    Vi funderade på att köra till Auschwitz på vägen ner till Kroatien, men trir att vi tänkt om nu, för det blir en ganska lång extra sträcka att köra. Däremot vill vi ju ändå göra något stopp på vägen, men vi får väl se vad det blir. Kanske München eller Wien? Eller bara något mysigt ställe i Alperna. Tyvärr går det ju inte att vandra så långt med två 3-åringar i sällskapet, men man kan ju njuta av alpluften ändå.

  • Tinga

    Det känns faktiskt som att vi har ett riktigt roligt reseår framför oss, och att vi verkligen kommit igång ordentligt igen nu, efter att vi fått barn. OK, alla resor är ju inte exotiska och till Långtbortistan, men det kan ju vara bra för det.

    Nu blev det ju Kanarieöarna i februari, sen Växjö en barnfri helg i april, Göteborg en långhelg i maj, Gdansk en långhelg i juni, bilsemester i Europa i juli, sen överväger vi en vecka på Gotland i augusti, förhoppningsvis en långhelg i en storstad under hösten och så svärmors födelsedagsresa som förmodligen går till Förenade Arabemiraten. Vad smider ni andra för planer just nu?

  • Tinga

    Kanske dags att sluta spamma tråden och gå och lägga sig istället?

  • anne på grönkulla

    Fantastiskt vad med planer, vi är inte i närheten av det! Men är kanske sämre på att planera i förväg? Tja, vi ska ju till Petersburg med svärisarna i maj iaf.

  • Tinga
    anne på grönkulla skrev 2011-02-21 22:35:15 följande:
    Fantastiskt vad med planer, vi är inte i närheten av det! Men är kanske sämre på att planera i förväg? Tja, vi ska ju till Petersburg med svärisarna i maj iaf.
    Ja, den resan är ju jag avis på.
Svar på tråden Tur & retur