Inlägg från: Sassabrassa |Visa alla inlägg
  • Sassabrassa

    Augusti 2011 - del 2

    Pinkgrape skrev 2011-06-20 13:28:43 följande:
    Vårt OSA gick ut igår (19/6) och nu är det

    33 som kommer
    10 som inte kommer
    2 som betalar in kuvertavgiften i slutet av månaden
    27 som inte svarat alls

    Så just nu ser det ut att bli 35 personer av 72 inbjudna som kommer.
    Ja, plus jag, min blivande och vår dotter.

    Ikväll sammanställs en lista över de som inte svarat alls, så får vår toastmaster börja ringa runt under veckan. Jag orkar inte med att göra det själv. Jag tycker det är ganska respektlöst att inte höra av sig alls, får man tycka det?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Usch hur folk är. Jag förstår inte hur man INTE kan OSa ett bröllop i tid. Det är respektlöst. Vi hade några vi fick ringa också. De var nästan förvånade att vi ringde och frågade. Klart vi kommer var svaret typ. Men hur ska vi kunna veta det. hade god lust att säga till några av dem att de inte kunde komma för att de var försent ute. Men så gör man ju inte. Det är väl det folk vet.
    Vad skönt att er toastmaster hjälper er med det. Lycka till!
  • Sassabrassa

    Satte mig med budgetverktyget här på BT och kikade och OJ det drar lätt iväg.
    Nu har vi visserligen både bröllopsresan och vigselringen med i budgeten och ringen kommer vi att få ett betydligt bättre pris på än det den egentligen kostar eftersom min m2b känner guldsmeden. Sen när det gäller bröllopsresan så har vi ju önskat oss presentkort till resan, även om den redan är betald och klar. Men vi ahr kollat med resebyrån att vi kan byta in checkarna och få pengar tillbaka sen. Sen kommer svärmor in och betalar en del av festen... men när man ser en budget så där svart på vitt så känns det allt. Det är mycket pengar...


  • Sassabrassa

    45 Knoppalakan inhandlade idag. Nu återstår bara 30. Orkade inte bära fler idag. Sen ska jag inhandla cylindervaser på IKEA också. :) Har bara inte bestämt mig för vilka jag ska ha än.  
    Saker börjar falla på plats.

    Vad tycker ni är snyggast???
    Ska ha röda rosor flytandes i den innersta höga vasen och flytljus i vatten i den yttre lägre vasen och sen eventuellt lite murgräna runt om.


  • Sassabrassa

    Får inte så mycket gjort på jobbet just nu. Mest bröllopsgrejer. :)
    Idag har jag fixat mallen för placeringskorten. Vi har runda bord så jag tänkte ha dubbla placeringsskyltar så att de andra runt bordet enkelt kan se vad de andra heter. Tyckte det var en fiffig idé.
    Jag gör enkla kort som jag viker. Har funderat på en massa olika lösningar, men det här blir det det enklaste och snyggaste tror jag.

    Snart är festprogrammet klart också. Men väntar in i det sista med att skriva ut det eftersom bordsplaceringen är med i den och den kommer säkert att ändras in i det sista. Vi har några vänner som är höggravida i slutet av augusti och man vet ju aldrig vad som sker där. Tänkte skriva ut festprogrammen onsdagen innan bröllopet.


  • Sassabrassa
    Pinkgrape skrev 2011-06-29 15:10:17 följande:
    Fick min efterlängtade TREDJE klänning idag. Passar inte alls. Bad om snörning, dubbel och trippelkollade med säljaren så jag skulle få det. Icket, den kom idag, med dragkedja.

    Jag har ingen klänning till bröllopet. Jättekul.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Nämen, vad säger du? Vad trist. Vart beställde du den?
    Är ju en enorm skillnad på snörning och dragkedja.
  • Sassabrassa
    SnartFruSir skrev 2011-06-29 15:36:48 följande:
    Nej, vad tråkigt! Kan du inte skicka tillbaka den då? Eller den som din syster hade på sig på bilderna, går det inte att sätta snörning i den då? Min mamma har sagt att i värsta fall så får vi sätta snörning i min, för jag tycker den är lite för tajt som den är nu. (Går att stänga dock).
    Jag satte snörning i en klänning som jag tänkt ha på vår brunch som vi ska ha med gästerna dagen efter för den var alldeles för liten. Det blev kanonbra. :)
  • Sassabrassa
    SnartFruSir skrev 2011-06-29 15:39:03 följande:
    Jag skulle vilja göra likadant. Men vårt program skall tryckas hos ett tryckeri, så jag antar att vi behöver lite mer tid på oss än så. Däremot så kanske man kan trycka allt i förväg och kompletteringsskriva ut den sidan som blivit fel.. aja, får lura vidare på det.

    Vi har lågsäsong på jobbet nu= BT, e-bay och resor tar upp en hel del tid:=)
    Jepp, lågsäsong här med. Så BT, In Design, E-bay tar upp min tid. :)
  • Sassabrassa
    Skumboll skrev 2011-06-29 17:29:38 följande:
    Formgivare. Men jag jobbar inte på en byrå utan för ett "vanligt" företag där jag formger alla deras trycksaker. 
    Kul. Jag jobbar som kommunikationsansvarig på ett företag, men formger alla våra trycksaker. Perfekt att kunna sånt nu när man planerar bröllop. Och ha tillgång till bra skrivare :)
  • Sassabrassa
    SnartFruSir skrev 2011-06-29 23:29:12 följande:
    Min blivande har nu deklarerat att vi måste köpa mer rödvin i alla fall. Han har ångrat "oss", så säg 32 flaskor istället...

    Han har även ångest över att de 25 liter sprit vi köpt in inte kommer att räcka, (det blir 500 drinkar) eftersom hans släktingar oftast dricker ren sprit. Jag har försökt förklara att detta inte är ett kalas utan ett bröllop. Men om det är så han känner så får vi väl köpa mer då. Även om jag tror att hans oro är obefogad så vill jag inte att vårt bröllop skall bli ihågkommet som det där alkoholen tog slut.

    Min mamma flyger till London på fredag så hon kan kanske konka hem lite mer. Sicka besvär man kan ha...
    Förstår ert dilemma. Det där är svårt. Vi har faktiskt gjort så att vi bjuder på dryck till maten och sen har stället en bar öppen i lokalen där gästerna får köpa mer efter middagen.
    Anledningen är att jag har sett bröllopsfester med öppen bar spåra ur totalt. Halv urdruckna glas som stått överallt och folk som blivit stupfulla. Att hålla med en egen bar orkade vi inte så därför gör vi på detta sätt. Nu kommer det inte vara hutlösa priser i baren så de som vill dricka mycket kommer att göra det ändå, men då bekostar de det iallafall själva. Jag har faktiskt inte lust att betala för någons dyngfylla.
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2