• Sussi0­8
    Äldre 11 Jan 14:04
    38962 visningar
    373 svar
    373
    38962

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag tänkte gå ner så snabbt som möjligt innan vårt bröllop i juli genom att träna och äta så rätt som möjligt dvs ingen kur el liknande. någon fler? Ska vi hjälpas åt? Jag är inne på max 15 kg men vi får se :)

  • Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?
  • Fjosok
    Äldre 11 Jan 23:28
    #21

    Har börjat med en iTrim-diet idag och ska följa den i tre veckor, suck

    Hänger gärna med här ...

  • empa83
    Äldre 11 Jan 23:35
    #22

    jag vill också vara med! har max 10 kg att bli av med! annledningen till max är att jag trivs ganska bra runt 67 men vill ner till 63 för att "var säker". tränar hyfsat och äter bra, men är väldigt förtjust i vin och tyvärr lägger sig det direkt runt magen, sen är det inte så bra på jobbet just nu så jag äter choklad för att få tiden att gå...

    Så jag behöver mer fokus på träning å håkka mig till lördagar för det andra;)

    Tycker denna tråden verkar toppen!

  • empa83
    Äldre 11 Jan 23:36
    #23

    o ja, jag har mitt i agusti sp det är mitt mål;)

  • CeKe
    Äldre 11 Jan 23:48
    #24

    Känner helt igen mig i det du skriver =) Och gillade deras Hålla nollan också. Det var nog det som för mig lärde mig att äta vettigt sen när jag väl gått ner det jag ville. Utan det hade jag nog antingen studsat upp igen, eller fortsatt ner, vilket inte varit så jättebra. Fick en massa problem med yrsel etc i början av min lägsta vikt (då bmi 21,9 tror jag), men det är mycket bättre nu. Tror kroppen mest behövde vänja sig vid en ny vikt =) Många får ju ett bättre lägre blodtryck av att gå ner, men jag som redan hade lågt fick toklågt i början...


    iregnet2010 skrev 2010-01-11 19:29:47 följande:
    här är en till som skulle kunna vara en levande reklambärare för VK. Gick ner 15 kg med dem för 3-4 år sen och har sen dess hållt allt utom 2-3 kg som smugit sig på. Jag har innan dess alltid varit lite smårund, kanske inga stora valkar men inte heller smal. VK förändrade verkligen mitt liv genom att jag inte svalt eller jojoade mig i form utan helt enkelt lärde mig hur mkt jag kunde äta. Funderar på att ta ett ryck igen nu..tror fortfarande att jag är medlem...imorgon blir det yoga 7:00, hugaligen, jag är ingen morgon tränare men vi gör ett försök...
  • varels­e
    Äldre 12 Jan 08:35
    #25

    Mitt mål är att gå ner ytterligare 11kg till slutet av 2010 och sedan hålla den vikten. Min tilltänkta metod för att klara detta är att äta enligt GI (för att det passar mig, superviktigt att hitta en metod som passar en också) och träna. Träningen kommer att bestå i att gå på gym (Friskis), träna styrketräning hemma med kroppen som vikt, vardagsmotionera genom att promenera mera och kanske så småningom börja konditionsträna genom att köra ett nybörjarprogram för at komma igång med jogging.

    Ett viktigt tips till er som funderar över maten: Ät ORDENTLIGT med frukost och drick minst ett glas vatten till denna senast en timme efter att ni gått ur sängen. Det tipset fick jag av min syster och det har i varje fall hjälpt mig!

  • iregne­t2010
    Äldre 12 Jan 11:03
    #26

    ja mitt blodtryck blev inte heller att leka med...är också naturligt "låg" i blodtrycket. Nu har kroppen stabiliserats någon men visst blir jag yr om jag reser mig för fort..man får trösta sig med attlågt blodtryck är ju bättre än högt (men fortfarande inte bra om det är för lågt)

    Jag orkade inte riktigt föra in allt i HN och körde det bara ett halvår (tappade dock fortfarande vikt i HN så till slut när BMI blev för lågt struntade jag i allt det)men man räknar ju ombevetet ändå..har lärt mig mkt om kost under mina år med VK och det var ju det som gjorde skillnaden.


    CeKe skrev 2010-01-11 23:48:22 följande:
    Känner helt igen mig i det du skriver =) Och gillade deras Hålla nollan också. Det var nog det som för mig lärde mig att äta vettigt sen när jag väl gått ner det jag ville. Utan det hade jag nog antingen studsat upp igen, eller fortsatt ner, vilket inte varit så jättebra. Fick en massa problem med yrsel etc i början av min lägsta vikt (då bmi 21,9 tror jag), men det är mycket bättre nu. Tror kroppen mest behövde vänja sig vid en ny vikt =) Många får ju ett bättre lägre blodtryck av att gå ner, men jag som redan hade lågt fick toklågt i början...
  • sun moon
    Äldre 12 Jan 11:57
    #27

    Jag följer med här :)
    Jag vill bli av med ca 10kg. Men jag vill göra det sunt med bra kostvanor och träning. Jag har årskort på F&S men behöver peppas för att gå dit.
    Jag håller mig innom "rätt" BMI men vill bli av med hänget på magen, valkarna i sidorna och fläsket på insidan av låren :P

    178cm, 75kg

    Ska träna 2-3 gånger i veckan
    Inget godis, kakor, alkohol på vardagar och söndagar. Skulle jag bli bjuden hemma hos någon så måste jag ta en kaka men en liiten bit. Känns oartigt annars tyvärr.

    Kanske skulle man gå med i viktklubb och få mer hjälp?

  • Äldre 12 Jan 12:04
    #28

    Det där med oartigt - säg bara som det är: "Att du ska gå ner 10kg och att kakor därför just nu inte är för dig" och så håller du dig till det. Jag har varit väldigt tydlig mot min släkt, så de ställer inte ens ner ett fat till kakor eller efterrätt framför mig. Och så slipper jag allt tjat om att "jomen smaka" (och så blir det mer än smaka...) Du väljer så klart själv, men det underlättar att säga som det är (Tycker jag.)

    sun moon skrev 2010-01-12 11:57:29 följande:


    Jag följer med här :) Jag vill bli av med ca 10kg. Men jag vill göra det sunt med bra kostvanor och träning. Jag har årskort på F&S men behöver peppas för att gå dit. Jag håller mig innom "rätt" BMI men vill bli av med hänget på magen, valkarna i sidorna och fläsket på insidan av låren :P178cm, 75kgSka träna 2-3 gånger i veckanInget godis, kakor, alkohol på vardagar och söndagar. Skulle jag bli bjuden hemma hos någon så måste jag ta en kaka men en liiten bit. Känns oartigt annars tyvärr.Kanske skulle man gå med i viktklubb och få mer hjälp?
  • Sonja6­8
    Äldre 12 Jan 12:17
    #29
    Fjosok skrev 2010-01-11 23:28:57 följande:
    Har börjat med en iTrim-diet idag och ska följa den i tre veckor, suck Hänger gärna med här ...
    VAd är en iTrim-diet Hur är upplägget?

    Jag har lagt på mig 8 trivselkilon efter bröllopet i april 09 och jag är så jävla irriterad på mig själv. Vill inte bli ett skelett direkt, men jag HATAR när magen hänger över byxlinningen, putar ut direkt under BH:n och de där valkarna som kallas Lovehandles. Uäääääääk!
    Har tidigare kört med Viktväktarna och det har funkat bra, men med två små barn är det lite trixigt. De gillar inte VV-maten (som jag själv älskar). Men jag ska försöka räkna points men laga någorlunda "vanlig" mat ändå. BAra anpassa min portion till mig, mer grönsaker och mindre kolhydrater och fett. Samt att röra mig mer.
    Får man hänga på här?!
  • sun moon
    Äldre 12 Jan 15:27
    #30

    Du har rätt faktiskt, bara jag som är feg och inte vill höra kommentarerna "du är ju inte tjock" Jag gillar inte ens kakor..


    Cantaton skrev 2010-01-12 12:04:38 följande:
    Det där med oartigt - säg bara som det är: "Att du ska gå ner 10kg och att kakor därför just nu inte är för dig" och så håller du dig till det. Jag har varit väldigt tydlig mot min släkt, så de ställer inte ens ner ett fat till kakor eller efterrätt framför mig. Och så slipper jag allt tjat om att "jomen smaka" (och så blir det mer än smaka...) Du väljer så klart själv, men det underlättar att säga som det är (Tycker jag.)sun moon skrev 2010-01-12 11:57:29 följande:
Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?