• Cantaton

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag är också på! Tror att en avstämningsdag per vecka är toppen - både vad gäller hur mkt man har tränat o hur det gått med vikt eller mått eller vad man nu har för måttstock Jag hade 20kg jag ville ner, men efter december är det 22...! Så 22kg - helst till juni, men vet inte om det är helt rimligt då jag nu har stått still i 2½ månad (efter att ha gått ner 15kg).

    Idag har jag iaf tränat styrketräning med personlig tränare. Maten har varit si så där, då jag har vinterkräksjuka eller magsjuka eller vad det nu kan ha varit i helgen är jag fortfarande inte vidare sugen på mat... Så frukost, lunch o mellis efter träning blev nyponsoppa. Nånstans däremellan även en banan och en clementin. Till middag dock kyckling och potatiskroketter.

    Träningen har jag bra koll på. Tränar ungefär tre gånger i veckan, men det är mattiderna som är åt fanders. (Vi har haft det jättejobbigt då min pappa legat på sjukhus i 2½ månad och varit allvarligt sjuk, så jag har tappat all vardag...) Skulle behöva planera maten mer i förväg också. Har alldeles tappat all matplanering i samma veva. Så MATEN vill jag ha hjälp med Ät lägga av med allt onyttigt som jag åt under december är också givet.

  • Cantaton

    Det där med oartigt - säg bara som det är: "Att du ska gå ner 10kg och att kakor därför just nu inte är för dig" och så håller du dig till det. Jag har varit väldigt tydlig mot min släkt, så de ställer inte ens ner ett fat till kakor eller efterrätt framför mig. Och så slipper jag allt tjat om att "jomen smaka" (och så blir det mer än smaka...) Du väljer så klart själv, men det underlättar att säga som det är (Tycker jag.)

    sun moon skrev 2010-01-12 11:57:29 följande:


    Jag följer med här :) Jag vill bli av med ca 10kg. Men jag vill göra det sunt med bra kostvanor och träning. Jag har årskort på F&S men behöver peppas för att gå dit. Jag håller mig innom "rätt" BMI men vill bli av med hänget på magen, valkarna i sidorna och fläsket på insidan av låren :P178cm, 75kgSka träna 2-3 gånger i veckanInget godis, kakor, alkohol på vardagar och söndagar. Skulle jag bli bjuden hemma hos någon så måste jag ta en kaka men en liiten bit. Känns oartigt annars tyvärr.Kanske skulle man gå med i viktklubb och få mer hjälp?
  • Cantaton

    Mmm, kommentarerna åt vilket håll de än är är jobbiga att ta, men när man tydligt klargjort var man står slutar de tjata

    sun moon skrev 2010-01-12 15:27:33 följande:


    Du har rätt faktiskt, bara jag som är feg och inte vill höra kommentarerna "du är ju inte tjock" Jag gillar inte ens kakor..
  • Cantaton

    Den är bra!


    JollyO skrev 2010-01-12 20:06:24 följande:
    Jag har en annan variant som många inte kan med att klaga på!"Nej tack, jag försöker bli av med mitt sockerberoende".
  • Cantaton

    Tummen upp!

    För mig blev det "bara" en promenad idag.


    jojanna skrev 2010-01-12 20:54:35 följande:
    Kom just hem från gymmet, nu dricker jag en smoothie (banan, blåbär, naturell yoghurt, havregryn)
  • Cantaton

    källerud, jag tycker att Sats har ett bra system för att komma igång och fortsätta. Nämligen att de har ett stämpelkort "2 gånger i veckankort". Då stämplar man varje gång man kommer till gymmet (två gånger per vecka - går man fler gånger är det så klart bra men man får inte fler stämplar för det) och när man har samlat två stämplar i veckan i 12 veckor får man en belöning. Denna termin är det en bag eller handduk, förra terminen var det en bag eller konsultation med personlig tränare osv. Även om du inte har ett Sats i närheten kanske du skulle kunna skapa dig ett sådant tvågångeriveckankort?? Ha en träningskamrat som alltid är med dig eller se till att alltid ha någon som intygar att du har tränat och sätter sin signatur på ditt kort. Och så när du har fyllt kortet får du boka in en massage eller något. Slutar du stämpla = ingen massage. Skulle det kunna vara något? (Funkar jättebra för mig på gymmet de veckor jag är alldeles för låg egentligen.)

  • Cantaton

    Ja, sambon är väl bra. Annars kan du ju ha någon kompis på din gamla ort som du liksom måste rapportera till Min faster är sådan "rapportmottagare" från sin granne angående träning, mat och viktnedgång. Får hon ingen rapport ligger hon på sin granne om den Funkar uppenbarligen!


    källerudd skrev 2010-01-12 21:39:18 följande:
    Det var ju ett jätte bra system...Tyvärr är det lite svårt det där med träningskompis. Är ganska nyinflyttad i staden där jag bor och har egentligen bara en som jag umgås regelbundet med och en som jag träffar någon gång ibland..den första ska ha barn och den andra har percis fått...Men kanske kan träna på cross trainer när sambon är hemma så kan han skriva under..kanske till och med ge mig massage när jag fått ett visst antal stämplar. Tack
  • Cantaton

    Skulle du kunna promenera/jogga/cykla till och från jobbet? Ta en lunchpromenad?

    Jag skriver också in startvikt på fredag.


    empa83 skrev 2010-01-12 21:45:23 följande:
    Jag skulle vijla ha tips på hur man sksa hinna träna när man som jag jobbar 12 timmar om dagen? nu jobbar jag bara 4 dagar i veckan men jag vill få något varje dag, gillar att vara aktiv.Jag tror jag skriver min start vikt på fredag för jag vet inte vad jg väger så det ska bli spännande... Är det någon som tränar på Friskis i Göteborg så kan vi ju träna ihop;)Jag har medlemsskap i VK , men jag tycker att det är så jobbigt att gå in och skriva, jag brukar däremot skriva ut recept och på så sätt kan jag kontrolera lite av maten, men som sagt måste sluta med vin och choklad...
  • Cantaton

    Träna två gånger i veckan är väl bra? Två gånger är vad som krävs för att det ska bli en vana - och när det väl blir en vana är du beroende Då känns två knappt tillräckligt för att du inser hur många spännande träningsformer som finns. (Okej, det låter överambitiöst, men jag tränade inte alls fram till augusti. Men sedan i slutet av augusti har jag tränat tre gånger i veckan! och njuter av det, längtar till det.)


    källerudd skrev 2010-01-12 21:59:03 följande:
    Ja det skulle ju oxå fungera..då kan jag ju kanske till och med välja min gravida vän här...Men hur många gånger i veckan är lagom för någon som är ur kass på det här..vill ju inte sätta ribban för högt så man misslyckas, men sen måste det ju vara lite press oxå.
  • Cantaton

    Vilken väg följer du på Xtra?

    Julibrud och nästan 30 skrev 2010-01-12 23:54:40 följande:


    Jag hänger och så gärna med.Jag ska gå ner ca 15 kg till den 17 Juli är medlem i xtravaganza och ska aktivera mej igen nästa vecka är sjuk just nu grr.. När jag lyckats så får jag spendera en underbar bröllop sund och slank och min 30 års dag utan kris får jag är ju smal då och t.o.m gift :)
Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?