• varelse

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Mitt mål är att gå ner ytterligare 11kg till slutet av 2010 och sedan hålla den vikten. Min tilltänkta metod för att klara detta är att äta enligt GI (för att det passar mig, superviktigt att hitta en metod som passar en också) och träna. Träningen kommer att bestå i att gå på gym (Friskis), träna styrketräning hemma med kroppen som vikt, vardagsmotionera genom att promenera mera och kanske så småningom börja konditionsträna genom att köra ett nybörjarprogram för at komma igång med jogging.

    Ett viktigt tips till er som funderar över maten: Ät ORDENTLIGT med frukost och drick minst ett glas vatten till denna senast en timme efter att ni gått ur sängen. Det tipset fick jag av min syster och det har i varje fall hjälpt mig!

  • varelse

    Gnistra mera skrev 2010-01-13 14:20:18 följande:


    Får jag hoppa in med ett inlägg här...?Det är inte bara viktnedgången som är kämpigt utan det är precis lika jobbigt när problemet är åt andra håller - viktuppgång. Jag har naturligt väldigt hög förbränning som blir högre vid stress.Och snacka om stress när ett bröllop skall planeras.Mitt mål är att gå upp ca 5kg till bröllopet i juli. Jag har kämpat hur länge som helst med att försöka trycka i mig mat och sötsaker, jag dricker protein shake'ar och äter hungerframkallningstabletter men än så länge händer det ytterst lite. Suck!Kul att se att ni peppar varandra. Släng gärna några tips hitåt om ni kan tricket med att gå upp i vikt istället.
    Självklart är det lika kämpigt att gå upp i vikt om man har en väldigt hög förbränning naturligt, som det är att gå ner i vikt om man inte har den där bamseförbränningen medfödd. Grejen är att det är lätt att "fastna i sina egna problem". Jag tänker aldrig att människor som är smala och kan äta vad de vill har det lyxigt, för jag vet att de kan ha mitt motsatta problem (lärde jag mig relativt tidigt genom kompisar med detta problem). Däremot har jag svårt att tänka bortanför mig själv ibland, just när det gäller vikt. Jag tenderar att bli egocentrerad, så att säga. ;)

    En av de där kompisarna jag har som haft så svårt att gå upp i vikt har faktiskt lyckats med det nu. Jag ska kolla med honom om han har något bra tips som jag kan dela med mig av till dig! Påminn mig igen om några dagar. Jag tenderar att glömma bort allt och inget precis hela tiden.
  • varelse
    jojanna skrev 2010-01-13 22:36:07 följande:
    Jag har haft en dålig dag idag köpte en rulltårta som såg så god ut i butiken, kan medela att jag funderar på om den ens är värd att äta, så illa smakade den... kanske ett tecken att jag inte skall köpa sötsaker.. problemet är att jag nästan betalade 100kr för det misstaget :-Pvad brukar ni göra när sötsuget smyger fram??
    Det här låter fantastiskt fånigt, men jag brukar dricka ett glas vatten eller två. Det brukar faktiskt hjälpa. Och så försöker jag undvika att gå förbi diskarna med mumsiga kakor, bakverk och godis i affären så gott det går. Det gör jag för att inte bli alltför frestad.

    Och sedan jag började med GI har jag haft bättre disciplin med att inte äta sötsaker. Det tog bara några dagar innan jag hade minskat mitt sötsug rejält.

    Det är såklart inte borta, klart att jag blir sugen ibland och det händer att jag unnar mig något, men jag tycker inte att det är lika gott längre och äter inte alls lika mycket som förut!

    Sedan har jag en stor hjälp i min fästman också, för han äter i princip aldrig godis eller chips. Han köper en bit choklad kanske två gånger om året eller så. Det hjälper jättemycket att han inte köper hem och äter en massa sötsaker faktiskt!
  • varelse
    CeKe skrev 2010-01-14 11:01:02 följande:
    Oj vad underbart. min kära älskling är alldeles för duktig på att köpa hem typ kakor, chokladbollar och annat smaskigt som han häver i sig =)
    Oh no! Om min fästman gjorde det, skulle jag ha otroligt svårt att låta bli att ta av det! Ärligt talat tror jag inte att jag skulle kunna gå ner i vikt om han köpte hem massa smaskens hela tiden. ;)

    Men, om man kommer igång och tränar så ökar man förbränningen och då är det inte hela världen om man skulle råka äta en chokladboll en fredag eller så. Kanske kan vara något? Att träna tillsammans? Om man tränar blir man dessutom mindre benägen att klämma i sig en massa sött, för man vill ju inte förstöra effekten av det man kämpat för på träningen! :)
  • varelse
    CeKe skrev 2010-01-15 15:27:46 följande:
    Jag måste bara ställa en fråga till alla beslutsamma i denna tråden. Hur gör ni med klänning om ni planerar att gå ner en massa i vikt tills i sommar?Som tips kan jag berätta att min kropp förändrades totalt när jag gick ner 15 kg för nåt år sen från strl 42/44 - 36/38. Jag kunde inte ha ett enda klädesplagg som fanns i min garderob efter att ha gått ner allt. Allt satt som hösäckar eller stannade inte ens kvar på kroppen . även om ni planerar att ha snörnning, så kan det bli så att klänningen blir jätteslapp över höfter etc.. Vill inte förstöra allas mål, men det kan va bra att tänka på! Och att ni som ännu inte fixat klänning avvaktar ett tag med det...
    Tack för tipset! Som tur är så är jag lite förutseende, jag! Mitt mål är att i nov/dec i år se ut så som jag vill se ut på vår bröllopsdag och det är i samma veva (nov/dec i år) som jag kommer att beställa klänning.
  • varelse

    Startvikt december 2009: 89,5
    Mål: 75kg
    Väger nu: 86,6kg
    Denna veckans viktnedgång: -0,3kg
    Fusk: en kanelbulle i onsdags och 50g naturgodis igår
    Träning: Vardagsmotion, en längre promenad på 40min samt styrketräning på 20min igår.

    0,3kg är lite mindre än vad jag förväntade mig att jag skulle ha gått ner den här veckan, men allt som är minus är åt rätt håll!

  • varelse

    Jag har fuskat lite den här veckan. Jag fuskade redan i tisdags faktiskt (har söndagar som mät- och vägdag). Jag åt en kanelbulle och en Käck (eller Kick kanske de heter nu för tiden?). Och till lunch blev det en varm macka bestående av ett pitaliknande bröd fyllt med ost och salami. Jag var bara sååå hungrig. Hade inte räknat med att vara kvar i skolan på eftermiddagen men pga gruppbyten så fick jag vara i skolan hela långa dagen och hade ju inte någon lunch med mig (eftersom jag trodde att jag skulle äta den hemma).

    Men idag har jag promenerat i 40min och styrketränat i 20min. Och min plan är att promenera minst 20min varje dag from nu. Det är faktiskt inte så svårt och tom ganska trevligt att gå ut och ta en liten promenad. Allra helst är det en BRA andningspaus från pluggandet eftersom det rensar tankarna så man orkar en stund till när man kommer hem från friska luften.


    källerudd skrev 2010-01-21 19:03:35 följande:
    Jag kände precis som du i månadags var det stor skillnad uppåt gämfört i fredags, riktigt surt. Men man måste tänka att vätska kan skilja mycket, försöker att inte väga mig varje dag pga av det..Men i morgon är det mät och väg dag. Ska man väga och mäta innan el efter träningen???
    När jag fick hybris och vägde mig varje dag, så tog min fästman ur batterierna ur vågen! Det var bra gjort av honom. Nu väger jag mig på söndagsmornar. Varje vecka iofs, men endast den dagen. Och jag väger mig alltid alltid det första jag gör på morgonen, innan frukost och allt. Direkt ur sängen och upp på vågen. Jag inbillar mig att det på så vis blir mest rättvisande, eftersom jag alltid väger mig under samma förutsättningar.
  • varelse
    källerudd skrev 2010-01-21 20:32:42 följande:
    Jag väger mig oxå varje vecka..Fredagar. Ibland blir det någon mer dag...Jag brukar ta en kort (han är skadad just nu) promenad med hunden det första jag gör, Väger mig när jag kommer hem och ska göra mig i ordning. Så innan frukost för min del oxå...men har inte tränat på fredags morgonen innan därför jag funderade på hur jag ska göra nu.
    Åhå, jag förstår! Om jag var du skulle jag nog väga mig det första jag gör på morgonen då. Trots att jag inte varit på promenad innan, även om jag brukar det i vanliga fall.
  • varelse

    Känner mig nedslagen idag... dumma spegel! Jag har INTE vägt mig (min väg och mätdag är söndag). Tittade mig dock i spegeln (i profil) innan jag duschade (jag var alltså utan kläder) och såg så TJOCK ut....

  • varelse

    Startvikt december 2009: 89,5
    Mål: 75kg
    Väger nu: 85,9kg
    Denna veckans viktnedgång: -0,7kg
    Fusk: en kanelbulle och en käck i måndags, grillad macka i måndags (ska helst inte äta vitt bröd pga för mkt snabba kolhydrater)
    Träning: Vardagsmotion, en längre promenad på 40min samt styrketräning på 20min i torsdags, promenad på 40min i fredags samt i lördags.

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?