• KatjaB

    Bröllop 2010 del8

    Det är ju så himla fint med blomsterdekorerade kyrkor, men efter att ha bläddrat lite i diverse bröllopstidningar så undrar jag hur stor budget folk har, för det är ju inte direkt gratis med mängder av blommor, och att ha det för vigseln som tar 30-40 minuter kan kännas som en lite onödig post.
    Men visst är det fint!

  • KatjaB
    Bettertogether skrev 2009-10-11 09:16:54 följande:
    Men man kan ju ta med sig dem till festen sen och dekorera där brudparet sitter :) (ifall man har egna vaser och dylikt... vaser brukar man få låna/hyra vid blomaffären om man har tur).
    jo, det förstås.
    Tänkte göra små "praliner" till bordsdekorationer. Fyrkantiga glasskålar med rosor i, så dessa kan ju inte stå på annat än ett bord. Vi kommer ju dessutom vara utomhus och får lägga en slant på att hyra stolar till vigseln också.
    Tror att stolarna är gröna, stapelbara i plast utan armstöd. Hade väl helst haft vita, men det hade de inte.

    Det är ju mitt i sommaren så marschaller känns ju inte som att de gör så stor nytta. Funderade på marschallhållare som man kan ställa arrangemangen på i så fall, eller så kör vi med bara en enekl ros med ett sidenband på första stolen vid varje stolsrad. Det blir ju inte så dyrt men inte så effektfullt heller å andra sidan. Är riktigt sugen på mängder med rosblad som en gång men då blir det ju lite dyrt, hehe. Vill inte ha konstgjorda för då måste vi ju plocka upp efter oss, o det känns ju mindre lockande.
  • KatjaB

    ja, det är ju en avvägning det där med om man ska vcara benhård på bugdeten eller tumma lite för saker som känns viktiga. Jag vill verkligen ha 20-talsvågor i håret och en fin uppsättning, och hur jag än försöker så kommer jag inte få till det själv. Så det är något jag verkligen vill lägga pengar på, sminket blir lite billigare om jag sminkar hos frisören än på make up store, fast jag gillar verkligen make up store och då får jag produkter också, o det vore ju inte helt fel förstås heller.

    Sen var det bröllopsnatten, tar vi det vi vill ha så blir det 1000 kr mer än vad vi tänkte från början, o så ringen.. den kostar 2000 mer om jag tar den jag allra helst vill ha.

    Simon (m2b) säger att han tycker att dessa saker känns mycket mer viktiga än tex tjusig bil till vigsel och fest, eller att ha dessert (det räcker med tårta). Så det är ju bra att vi är inne på samma spår iallafall

  • KatjaB

    fenixx: nej precis, o jag tycker det blir lite dubbelt med både dessert och tårta. För i så fall ska man ju vänta ett bra tag mellan middagen och tårtan och jag kan ju känna att ha tårtan väldigt sent känns lite som en partydödare. Vill helst ha tal o spex avklarat under middagen, sedan bensträckare och tårta, sen blir det fest.

    Att man sen kan unna sig nåt som man hellre vill ha (som det där hårsmycket från etsy.com hehe) istället för andra saker så får man ju sitt drömbröllop i lagom dos iallafall

  • KatjaB

    Jag skulle helst vilja åka i en gammal bubbla eller nån cab av äldre modell.. men det kostar ju en slant, 2000 kr för att hyra, o det känns inte värt det. För så viktigt är ju inte just själva skjutsen. Kanske blir bara att dekorera någons bil (eller vår egen) med burkar bakom en nygifta skylt o så.. så blir det en festmundering på bilen iallafall

    Anoli: vi tänkte ha snittar, såg någonstans jätteenkla snittar.
    Brödskiva (typ foccacia) och så blandar man philadelfiaost och blåmögelost så det blir lite krämigt, brer på brödet, och skivar färska fikon och dekorerar med. Tyckte det såg riktigt gott ut, och enklelt! Så det till brudskålen tänkte nog vi göra om vi inte kommer på nåt annat

  • KatjaB

    vi betalar 1200 kr för en bygdegård med allt porslin. Dock får vi betala extra för dukarna om vi vill ha dem, men vi kommer ha egna, tyckte det var onödigt dyrt med dukarna.
    Allt finns för övrigt där, fin servis osv.. så det känns bra. Det finns tom fina ljuslyktor och silverfat att duka upp på i mängder! Enda minuset är att det är 2 mil utnaför stan, men man kan ju inte få allt för den summan förstås

  • KatjaB

    pandis: jag tycker det är viktigt att ha många olika rätter så att det ser ut som mycket mat. Flera sallader, eller tillbehören i olika skålar, flera såser och snygga uppläggningar gör mycket. Nåt fruktfat kanske?
    Att bygga upp i olika höjder gör att det ser snyggt och mycket ut också

  • KatjaB
    anoli skrev 2009-10-12 22:26:23 följande:
    Är det extremt att beställa skor redan?Är så rädd att jag ska ångra mig..(Gifter oss 21a aug)
    nejdå.. jag beställde mina o ska få hem dem nån dag här nu.. är helt såld o tror faktiskt inte att jag ångrar mig
  • KatjaB
    pandis81 skrev 2009-10-13 09:21:24 följande:
    Vi har tänkt att ha ett par olika sallader, 2 olika pasta sallader och någon enkel grönsallad om inte alla vill ha pasta.+ olika tillbehör som kanske inte alla äter i skålar brevid. Sen tänkte vi ha kallskuret på några fat, (skinka,kyckling)små pajer (två olika)olika såser (tzatziki + 2 till)sen fruktfat,ostar,brödmen vad ska man ha mer i matväg om man ska ha något. ???
    kanske någon sorts potatis, gratäng, hasselbacks, klyftor eller potatissallad om det ska vara kall buffé.
  • KatjaB

    Vi har ett utkast på meny om vi gör det själva. anlitar vi kocken så kanske det blir lite annat eftersom det då var tal om 3 rätters, inte buffé.. Men så här ser det ut nu, om jag inte glömt nåt.

    Snittar till brudskålen.

    Potatisgratäng
    Tjälknul på älg
    Rödvinsås
    Lönnebergaskinka
    Ost
    Pastasallad med ruccola, pesto och kyckling (krämig)
    Grönsallad
    Laxqueasadillas
    Kycklingspett (vet inte om dessa behövs)

    ostar, kex, fruktfat

    eller så skippar vi laxquesadillas och kycklingspett och gör istället pajer med olika fyllning. vet inte riktigt hur mycket varm/kall mat det ska vara. Undrar om man kan hyra/låna värmekantiner någonstans. Det vore ju rätt så smidigt

Svar på tråden Bröllop 2010 del8