• KatjaB

    Bröllop 2010 del8

    nica: har ett par vänner som gifte sig för 2 år sedan, skulle tro att hennes ring är max 1,5 mm hög, om inte lägre, den känns tunn mot min på 2 mm. hursomhelst så är den 3 mm bred och har 3 stenar i. Tycker att stenarna ser ut att passa ringen i storlek, så att de inte är jättesmå. Så du kan nog lugnt beställa det du vill ha

    mrs muffin: klartr ni kan göra det via facebook om ni vill, men är det så att ni hellre vill ha kort via posten kan ni ju öveväga att göra det själva, det gjorde vi och med papper som vi klippte till själva så blev det inte alls dyrt. Handlade på panduro, ett stort ark svart kartong, ett paket med papper med pärlemorsskimmer. Några meter av två olika sidenband och kuvert. Allt gick totalt på 150 kr plus porto.

  • KatjaB

    mrs muffin: nej, vi har en pappersskärare från claes ohlsson. En billig sak som inte kostade mer än 150 kr.. har köpt den tidigare men den är jättebra, ska ju göra festprogram och allt möjligt så den lär ju bli använd rätt mycket.

    Lade in ett kort på hur våra ser ut, dock så är det taget med mobil så det är rätt suddigt.

  • KatjaB

    men visst, om du linjerar först alla papper så kan du ju klippa rakt, men det är ju lite tidsödande..

  • KatjaB

    förresten, våra skulle blivit ännu billigare ifall vi hade köpt billigare kuvert också. Köpte på panduro för 50 kr, men man måste ju inte ha "fina" kuvert utan det går ju bra med vanliga vita som säljs på 50-pack..då kommer ni ner i pris lite till.

  • KatjaB

    better together: ja det gör jag också, med foton. Hur bra som helst!

    sundance: det är ju olika det där, många av våra gäster skulle ju inte direkt glömma bort att vi gifter oss, och vet om det redan. men som sambons moster som både hon och hennes sambo är advokater och jobbar typ jämt måste man vara ute i god tid för att få med på nåt.
    Sen finns det några som ofta planerar in sin semester redan runt årsskiftet så vi tänkte att det är lika bra att skicka, plus att det kändes mer "på riktigt" att få skicka inbjudan.

  • KatjaB

    Vi har hittills 70 gäster, så det blev 31 inbjudningar. Men vi är inte helt klara med gästlistan, jag har ganska stor släkt och vi kan tyvärr inte bjuda alla så vi klurar lite på var man ska dra gränsen. Lokalen har plats och porslin till 100 gäster så det är taket iallafall, sen handlar det ju om ekonomi förstås också

  • KatjaB

    vet inte riktigt hur vi ska räkna.. det är ju 15 barn bjudna, och många är ju rätt små, 7 st är under 5 år tex.. så jag vet inte om man ska räkna in dessa i tex hur mkt porslin som går åt och mat med för den delen.

  • KatjaB

    tildececilia: vad coolt med fartyget!

    kollade lite på om man ska ha någon speciellt typ av bil att åka i till festen, men vet inte om det är en onödig post. Hittade en gammal fin bil från 1929 som ju passsar temat bra men det kostar 2700 kr, och jag kan tycka att det är lite dyrt ändå.
    Såg på blocket att det fanns en jättefin tandemcykel till salu, men tandemcykel och klänning kanske inte är att föredra. Det är 2 km till lokalen.
    Förslag någon?
    Vår tråkiga v70 känns ju inte riktigt så romantisk

  • KatjaB

    vet inte om det är nån som har en snyggare bil.
    Min syrras sambo har motorcykel (som vi förmodligen inte får låna, hehe) och så har han nån typ av jeep, en gammal sak som jag tror har tillhört försvaret. ett stort flak bakpå.
    Den är rätt cool faktiskt men jag tror inte att den är påställd nu iallafall. Det skulle ju kunna vara nåt, även fast den känns mer student än bröllop förstås.
    Sambons mamma var på bröllop i helgen där brudparet flög in i helikopter.. rätt häftigt, men jag kan nog ana att vår budget inte riktigt har råd med det

  • KatjaB

    Det där är ju så svårt med om man ska bjuda par och hela familjer osv.. vi har resonerat så att de som är par och bor ihop, eller varit tillsammans en längre tid bjuder vi båda i paret. (har 3 särbos i bekantskapskretsen som inte bor ihop men som varit ihop rätt länge och som vi träffar bägga i förhållandet)
    Men låt säga att "pelle" som varit singel och träffat nån ny då o då, men inget varaktigt träffar en tjej ett par veckor innan bröllopet. Han får komma själv, och inte ta med nya kärleken.
    Någonstans måste man ju dra gränsen och vi får sålla bland släktingarna för att det blir för dyrt och för många för lokalen, så då bjuder jag ju hellre nån jag känner än någons nya kärlek som jag knappt aldrig träffat.

Svar på tråden Bröllop 2010 del8