• KatjaB

    Bröllop 2010 del8

    sunshine: vad surt! men de borde ju överväga det då det är ju vid den tiden på året det är mest bröllop.

    simon klagar också att jag är så tråkig som sitter vid datorn jämt, hehe... förstår inte vad han pratar om

    Va räknar ni förresten att maten går på, ni som ska laga maten själva? Då bara just maten, inte tårta och dryck, kaffe mm

  • KatjaB
    Blivandefrueriksson skrev 2009-10-21 13:05:44 följande:
    Måste bara berätta fick igår en vänskapskaka från en kompis till killen. Är en surdegskaka som man sköter i 10 dagar. Så på dag 10 kan man grädda den då är den färdig jäst. Herman kallas den, är att man rör i den och "matar" den dagarna innan. Så gulligt.. Vart lite rörd av en så enkel sak. Dag 9 ska man dela han i 5 delar och ge bort 4 delar till vänner man tycker om.
    gjorde en Hermna häromdagen.. riktigt gott och är lite som morotskaka, sådär saftigt
  • KatjaB

    Vår lokal har ljusstakar för antingen värmeljus eller långa ljus, vilka faktiskt ser helt okej ut. Så jag funderar lite på att använda dem, de är lite gammaldags i klarglas och passar nog till miljön. Men frågan är ju om man ska ha antikljus i creme eller rosa, eller om vi ska satsa på värmeljus.
    Sen kan jag inte bestämma mig för om dukningen ska vara helt vit/creme eller om vi ska ha lite champagnerosa inslag. Funderar på en löpare i rosa, och så ska vi ha diamantkonfetti ovanpå och små låga rosaarangemang med rosa rosor

  • KatjaB
    pandis81 skrev 2009-10-21 17:52:37 följande:
    jag har haft det ett par gånger bara för att svärmor ger mig dom av och till.. men jag tycker inte alls att det är gott och sista gången så delade jag faktiskt inte med mig heller utan jag kastade den.. Nä usch för att baka ut dom.. inte luktar det gott under tiden heller.
    jasså, jag kastade faktiskt det som blev över som man skulle dela med sig av, orkade just då inte fortsätta spara på deg. Men jag tyckte kakan var god, och andra gången jag gjorde den hade jag slut på nötter och choklad, så istället hackade jag i en marabou schweizernöt.. så gott!
  • KatjaB

    sundance: ojdå, avvakta en stund då och se om det blir bättre. Men ring imorgon iallafall så du får en tid innan helgen ifall det inte blivit bättre, så du slipper sitta hur länge som helst på en jourmottagning

  • KatjaB

    Är det förresten verkligen billigare med buffé? Tycker jag läser överallt att buffé blir billigare, men med tanke mängden med olika rätter man ska få till då, till skillnad från 2 eller 3 rätters, så borde det väl vara mindre jobb och billigare? Ja, om man nu inte måste betala massor för att få maten serverad

  • KatjaB

    Ja det kan ju vara en idé.. då blir det ju mer som en sittande middag.

    Nu har jag kollat lite på de alternativ vi har.
    Och antingen så fixar vi allt käk själva.. då måste vi nog se oss om efter folk att ge en slant så de kan värma på den mat som ska vara varm och ställa fram till buffén. Plocka undan och servera vid kaffet.

    Kocken jag pratat om tidigare säger att vi bestämmer helt själva vad som ska serveras (han kommer med förslag) och så betalar vi maten och hans lön (250 kr/h) Dock trodde han att man ska räkna med ca 100 kr per person, sen så måste de ju vara fler som servererar. Två personer blir lite väl lite att servera 70-80 personer. vet itne hur mycket de ska ha för att de serverar, men han lär ju få betalt för 7-10 timmar antar jag.

    Sista alternativet är catering, har hittat en lokal firma som tar 130 kr/person för buffé. Men hon menade på att de brukar vara 4 st som serverar vid buffé.. jag tyckte det lät som mycket personal, för det är ju helt klart en kostnadsfråga.

    Vet inte hur vi ska göra. Oavsett så måste vi ju få tag på folk som serverar till en billig peng, vill inte att våra föräldrar ska behöva göra det.

  • KatjaB
    majsan801 skrev 2009-10-22 14:43:18 följande:
    Katja ja det lät verkligen som mycket med 4 personer vid buffé. till oss har de sagt 2 pers till ca 50pers så ni borde ju absolut inte behöva mer än 3 personer. Riktigt billigt med 130kr/pers. Vi har bara hittat för ca 225kr/person och jag vill ju ha förrätt med samt dricka och då skenar pengarna iväg.Idag har jag varit duktig bokat både övernattning till bröllopsnatten samt en DJ.
    ja, det var massa olika rätter i den buffén så det är ju billigt. Drickat är dock inte inräknat.. tänkte handla via nätet eller åka till tyskland
  • KatjaB

    hej på er, knappt hunnit kika in alls nu. Har varit i färd med att klä om en liten tvåsitsig 40-tals soffa här hemma, men irriterande nog så råkade jag köpa fel klamrar till häftpistolen. Så nu måste jag försöka få tag på det imorgon istället.. ska nämligen få besök av m2b:s mormor och hennes gubbe, och hade ju helst velat att det var fint här då, inte en halvfärdig soffa

    Jaja, har fått hem diamantkonfettin jag köpte på tradera, det är jättefint! Akryldiamanter är det, men de är så tjusiga så!

Svar på tråden Bröllop 2010 del8