• KatjaB

    Bröllop 2010 del8

    jag ser också en error ruta på humlans inlägg.. har du gjort nåt så att de på bt är lite pissed på dig

    brukar alltid finnas en bröllopsmässa i Örebro. För många herrans år sedan så var jag med och gjorde brudbuketter till modellerna (hur kul som helst!)

    Ja, vi ska ju h barn på bröllopet vi med och ha ett rum med film, pyssel o lite sånt. Vet inte riktigt om vi ska ha ett barnbord vid middagen (många mellan 2-5 år) eller om det blir onödigt mycket spring då? Kanske bättre att barnen får sitta hos sina föräldrar istället?

    Har så många vänner o släktingar med småbarn plus att vi har ju två små battingar här hemma, så det känns som det mest naturliga valet. Men det är klart att jag kan bli lite nervös för exakt hur många som väljer att ta med sina barn. Skulle verkligen vilja bjuda alla i min släkt men då alla har så stroa familjer och MYCKET småbarn känns det som att det blir alldeles för mycket småbarn och så ska man ju få plats allihop också

  • KatjaB

    visserligen är det ju mitt i sommaren men jag tycker jag blir så svettig om fötterna om jag har bara fötter i skor, och en strumpa av de slag som är av nylon och inte har något skaft är ju skitfula, så det blir nog stayups. Vill inte heller se ut som "kassler i nät"
    Men Jag kan tycka att de med klister ibland sitter så tight så man inte får alltför snygga lår i dem, så jag kommer ha stockings som jag fäster med strumpeband. Hade ju tänkt ha en korsett och då fästa hållarna i den, så slipper man ha en strumpebandshållare också runt midjan.

    Är det nån förresten som hittat stayups/stockings i ivory? Tycker det bara finns hudfärgade eller vita eller svarta

  • KatjaB
    Blivandefrueriksson skrev 2009-10-16 13:34:26 följande:
    Här blir det strumpbyxor el tom med långkallingar, finns det sexiga tror ni? Kanske skulle fixa försvarets med rövlapp. tausen jag gör med hål i de men klister kant för att va som du på den säkra sidan.
    det finns ju leggings o Åhlens hade tidigare långkallingar i vitt med hjärtan på
  • KatjaB

    nej, jag tycker att sambos och etablerade par bjuder man. Skulle alla få ta med sig släkt och polare så skulle man ju bli ruinerad på kuppen. det är ju viss skillnad på att ta med sig en kompis till en förfest (men då frågar man väl först också) och på att anta att det är okej att ta med någon extra på bröllop. Det är ju ert bröllop, och det finns ju ingen anledning för er att bjuda till bröllopsfest för folk ni inte känner.

    Sen skulle jag personligen tycka att det kändes jättekonstigt att komma på ett bröllop med tex en dejt eller följa med en kompis/syrra. Vem vill det??

  • KatjaB

    majsan: åh vad kul!! vilken av klänningarna i ditt galleri är det?

    summer2010: grattis och välkommen till tråden

    idag har det inte blivit mycket bröllopsplanerande.. jo, förresten lade några bud på dekorationer på tradera. Annars har vi mest malt älgkött. Simon jagar ju, och vi i vår enfald trodde att vi skulle kunna mala allt kött med en handvevad kvarn, haha. Åkte och lånade en köttkvarn så det går lite fortare. Jag kommer drömma om köttfärs tror jag, hehe

    Ju mer jag tittar på klänningar desto mer börjar jag vela, vet inte om jag borde sluta titta :-P

  • KatjaB
    Sundance skrev 2009-10-18 10:11:38 följande:
    Jag har provat klänningar!!! Tack vare en tjej jag träffade här på BT (vi sågs igår). Hon tvingade i mig i en klänning jag fastnade för, trots att jag kommit fram till att jag nog skulle vänta lite med att prova (av ingen anledning alls). Sen blev det 3 till . Så nu kan jag nog tänka mig att prova fler framöver.
    vad kul då har ångesten över klänningsprovandet släppt nu då?
  • KatjaB

    eller också så gör ni en "fuling" och blir medlemmar ett år, hehe

  • KatjaB

    humlan: kolla vad allt ni vill ha kommer gå på, och hur mycket ni har möjlighet att spara. Att handla under hela året och strö ut utgifterna på det sättet är bra, ifall man vet med sig att man har svårt att låta bli att nalla från sparkontot. Sen om din sambo inte har kostym redan så är det ju allra billigast att hyra, och hyra skor. Eller att tex köpa från dressman. Där kan ni få en kostym för 1000 kr. Din klänning blir nog billigast från kina/begagnat eller på rea.
    Maten måste inte bli så vansinnigt dyr, allt beror ju på vad ni väljer att bjuda på och hur mycket ni är beredda på att göra själva/be släkten om hjälp med.

    Betalbar till självkostnadspris kan ju vara en idé, då slipper ni lägga ut flera tusen på det. Och festlokaler går att hitta billigt. Bygdegårdar och föreninslokaler brukar inte vara dyra, och så har ju kyrkan församlingshus om ni gifter er kyrkligt

  • KatjaB

    men kan inte släkten få bo hos de andra släktingar som bor där? så brukar man väl ställa upp för varandra?
    Så har iallafall vi gjort varje bröllop som min stora släkt haft, och det har aldrig varit några problem.
    Sen är det ju så att folk förstår säkert att ni inte har råd med både bröllop och dyra saker till alla som fyller o vid jul. Att ha paketlotteri är nåt som vi gör i min familj.. alla är så trötta på att "byta pengar" i form av presenter och leta halft ihjäl sig i julstressen för att hinna med alla.
    Sen om någon frågar vad ni önskar er kan ni ju alltid önska er saker till bröllopet, som tex presentkort hos frisör osv..

  • KatjaB

    Beror ju helt på vad ni ska ha för mat. Min kusin hade bröllop med 80 gäster och hade kall somrig buffé, de hade lagt 3000 kr på maten (inte dryck och tårta inräknat)

    blivandefrueriksson: åh vad gulligt av din mormor Förstår att du känner dig alldeles lyrisk nu.

    Gjorde ett riktigt kap nu, hittade annons på tradera med 20 000 diamantkonfetti som jag lade bud på, så nu är de mina för 250 kr. Najs! Trodde vi skulle få lägga mycket mer på sånt.

Svar på tråden Bröllop 2010 del8