• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Telis

    Hej gosnosen! Kul och spännande att det börjar närma sig. Nu har väl inte jag brytt mig så mycket om genetik någonsin men jag tror att det kommer att kännas som ditt barn när du väl har det i magen. Det gör det för mig, den där första cellen spelar inte så stor roll när man ser den där knodden på UL som ligger och gäspar och sparkar i ens egen mage.

    Har du hört talas om epigenetik? Forskningen kring epigenetik säger att man har en viss uppsättning DNA men det är först i magen som det bestäms hur det DNA:et ska tolkas. Det betyder att om man tog ett och samma befruktade embryo och stoppade in två olika kvinnor (om det nu skulle vara möjligt alltså) så skulle man få ut två olika barn. Man påverkar barnet redan i magen och det är inte alls konstigt om ÄD-barn är lika mamman både till sättet och utseendet.

  • Telis

    Jobbigt med kaninen, Lappis. Han verkar ha varit en väldigt speciell kanin.

  • Telis

    Liten, vad härligt ni verkar ha haft det i Nice! Men jag kan hålla med om att det är lite "fel" att åka dit när man varken kan svulla i vin eller ost.

  • Lapinette

    Spännande det där med epigenetik. Har faktiskt aldrig hört talas om det. Tror också att det helt och fullt skulle kännas som ens eget barn likväl som jag tror att det kommer att göra vid en adoption. Tänk er bara hur fäst jag blivit i min brorsbarns kanin!!!?

    Telis ... ja han var verkligen speciell. Mer som en hund än kanin. Skulle alltid vara med överallt och sprang fritt på tomten utan att springa bort.

  • fru AM

    MrsB: vi föräldrar får vaccinationen samtidigt som Livia får sin på BVC ...

  • Lapinette

    Har faktiskt inte funderat på det där med vaccination. När och vart ska man i sådana fall ta den? Jag menar har de släppt vaccinet till oss vanliga dödliga än?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor