Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    AM, vad bra att ryggen inte tog stryk för ingenting utan att det blev en vacker matta av det i alla fall!

    Muggles, Teutonias egna hemsida är helt värdelös och Lambdan, som tvärtom finns i hur många färger och kombinationer som helst, kommer bara upp i typ tre färger där som alla är jättetrista, men på den där tyska mypram-sidan som någon rekommenderade här verkar alla färger och kombinationer finnas. Vi såg en jättesnygg färgsprakande variant (ja alltså det beror ju på vad man gillar, jag säger bara att vi gillade den) i affären här när vi var och tittade och den hittade jag bara på mypram sedan. Verkar vara deras senaste designer och färger som inte finns på deras svenska hemsida än.

    Vi har förresten skjutdörrar in till vår extradel av vardagsrummet, ungefär som ni tänkt er, fast vårt extrarum är i vinkel mot resten av vardagsrummet. Fast vi har vår matsalsmöbel där och har inte plats att också ha det som gästrum. Vårt allrum på övervåningen har ingångar till alla sovrum, badrum, klädkammare och utgång till balkongen runt sig så det är pepprat med dörröppningar runt hela, vi kan därför inte dela av det till något mer sovrum.

  • BrudSommar2006

    Snigeln, hoppas att du får pencillin nu då så att du blir av med eländet bums.

    Muggles, spännande att ni verkar ha bestämt er för huset!

    Lapinette, ja då skulle ni ha slagit till på huset men det kan man ju aldrig veta innan, tänk att det inte gick för mer, det är ju mindre än vad vi betalade för vårt. Jag läser husannonser på hemnet nu igen, mest på skoj, men eftersom vi skulle kunna behöva större. Vi trivs dock väldigt bra i vårt hus och vill egentligen inte flytta. Men i fall att det perfekta huset skulle dyka upp så... Tycker absolut att ni ska ta tag i det där med kursen i alla fall om det nu är så att de inte går så ofta. Fast hur är det, jag minns att maken förstod en hel del svenska redan för flera år sedan på sysslingens bröllop, har han gett upp att lära sig svenska eller jobbar han på det en del? Kunde ju vara praktiskt om ni ska bo kvar ett tag. Fast jag kan förstå om motivationen är låg för man klarar sig ju så bra på engelska. Kul att det verkar ha löst sig med restaurang i alla fall så att ni får fira med stil!

    Själva åker vi härifrån imorgon utan att ha varit i närheten av Göteborg, det är nog första gången vi är här nere utan att ha varit in men det har varit rätt skönt det också.

  • BrudSommar2006

    Tinga, lycka till med sondmatningen, det låter ju troligt det som sagts om hans nedsatta tarmfunktion efter att han ätit så lite.

    Lapinette, hur blev det, ringde du något samtal?

    Jag tror att vi möjligen har blivit med vagn, vi måste bestämma oss ikväll eftersom vi åker härifrån imorgon, stressigt! De lyckas nämligen inte sälja några Teutonia Lambda här i lilla hålan, de säljer inga dyra vagnar nu i den dåliga ekonomin, så de vill bli av med den de har i affären som har stått där länge nu, vi får den för 6 500 kr istället för 9 000 kr. Vi gillar färgen och vill ändå ha den med mjuklift och nu får vi matchande skötväska till som vi nog inte tänkt lägga pengar på annars men den är stor och bra. Jaja, vi ska fundera lite till ikväll.

  • BrudSommar2006

    Snigeln, fick du pencillin idag i alla fall? Fina bilder, trist med makens ben bara!

    Idag var vi ut på sjön med Iris och en del av tiden fick hon köra, det blev rätt spännande och det måste ha sett rätt skumt ut när vi körde runt i cirklar hit och dit! Fast det gick ju inte fort.

  • BrudSommar2006

    Clownis, hej! Titta in lite oftare så vi får höra hur det går för dig! Är du hemma med henne fortfarande? Har du fått dagisplats? Har du dina föräldrar i närheten som kan hjälpa dig? Skönt att höra att det verkar gå bra för er trots omständigheterna!

  • BrudSommar2006

    Nu är vi hemma igen, jätteskönt faktiskt, har inte satt min fot hemma på fem veckor och det var riktigt mysigt att få komma hem till vårt hus igen!

    Kängu, jo, vi har varit i Alingsås, synd att kalla det håla egentligen, jag tycker att det är en jättemysig liten stad med torg och kullerstensgator men helt klart inte samma ruljans på barnvagnar som i Stockholm! Vi tog vagnen för 6 500 kr istället för 9 000 kr så vi är nöjda. Nu har vi blivit med Teutonia Lambda, det enda är att vi ju är så väldigt tidiga med att skaffa vagn, det var ju rätt så otippat! Vi fick inte ens med den hem utan den står hos svärföräldrarna, vi är glada att vi lyckades få med allt annat i bilen, det hade inte gått in en pryl till!

    Katterna verkar gilla att vara hemma, de stod ut bra men var nog lite trötta på att dela hus med en stor, busig hundvalp, nu kan de springa runt som de vill, där kunde de ju inte springa alls utan att bli jagade. Det var i alla fall väldigt nyttigt för både dem och vovven att bo ihop i en hel vecka tror jag.

  • BrudSommar2006

    AM, lead ofta på brittisk engelska om du får för dig att ta upp letandet igen.

    Angåden färgen på vår barnvagn så är det svart botten med psykedeliskt multifärgade detaljer (sits, paneler och lite så), färg fashion koncept design 3670 i Teutonias katalog om någon blir riktigt nyfiken. Lustigt nog i den svenska katalogen så står det att just Lambdan inte finns i den färgen.

    Vickan, jag säger som de andra, prova tabletter, du vet ju inte innan hur du kommer att må av dem och så jäkla kul tycker i alla fall inte jag att det är att kräkas, de fyra första semesterveckorna kräktes jag varje dag. Jag mår precis lika illa nu men har tagit det mycket lugnare för jag orkade inte längre och har varit noga med att ta en tablett till frukost, lunch och middag i förebyggande syfte och inte vänta tills illamåendet kommer. Då har jag inte behövt kräkas lika ofta tack och lov men motion är inte att tänka på för så fort jag blir det minsta andfådd så kräks jag.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor