Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Upp på fjället, det låter trevligt!

    Har insett att vi kommer att behöva köpa en del till bebisen, bla vinteroverall, och gissningsvis en del ytterkläder framöver, den kommer ju inte att vara samma storlek som Iris vid samma årstider.

  • BrudSommar2006

    Vickan, nej vem är sugen på att vara gravid!!! Egentligen vill jag inte ha någon liten nyföding heller men det är mysigt på sitt sätt. Om jag inte blir för sliten så ska jag verkligen försöka njuta av all bebistid eftersom det förmodligen inte blir någon mer sådan för oss.

    Iris var ju också tillbaka första dagen på dagis idag men hon var lite blyg imorse innan hon gick med fröken in.

    Snigeln, så många som har gått och väntat så länge på att få till ett plus nu så bara måste det ju ta sig för någon av er rent statistiskt, tänk om det blir du! Hoppas fjällturen var trevlig.

    Vad det gäller Iris insektsbettallergi så har jag ingen aning om det kan tänkas växa bort eller vad man kan göra åt det, vi har inte undersökt det alls än. Fast en annan liten kille på Iris dagis är tydligen allergisk mot myggbett och där fick jag veta att det inte finns något att göra i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Mrs B, vad trist att vara sjuk så här redan innan "säsongen" för det kommit igång för hösten. Hoppas att det betyder att du fått upp immunförsvaret innan eländet börjar! Finns det inga nya vik på gång nu?

    Koko, vilken otur att det inte blev någon vagn!

    Vänner, vad bra med en egen inre röst som styr upp åt en, om än på utrikiska!

    Tinga, vad roligt att flytten nu är på gång! Tänk att ni snart har en liten kille som går också, då är man stor!

  • BrudSommar2006

    Snorkfröken, får googla på mormorsväxter! Vi har ett par olika rabatter och jag har planterat dem efter säsong, dvs kollat i trädgårdshandeln vad som blommar just nu och skaffat lite olika saker vartefter så att det ska blomma både vår, sensommar och tidig höst. Fast höstastrarna jag satte förra hösten har inte kommit upp ur jorden alls i år så jag antar att de också gett upp. Juli har jag skippat vad det gäller blommor eftersom vi aldrig är hemma då. Mina lupiner jag satt, och som de flesta tycker är ogräs, har ju tagit sig väldigt väl och blommar fortfarande så det är väl på den nivån jag ska lägga mig, bara ogräsväxter överlever här... Själv tycker jag i alla fall att de är väldigt fina och tänker absolut behålla dem. Vårlökar verkar i alla fall svårt att misslyckas med, de kommer snällt upp varje år!

  • BrudSommar2006

    Vänner, det är inte kul att vara gravid gång nr två och ha småbarn att försöka ta hand om samtidigt som man knappt klarar av att ta hand om sig själv så jag förstår hur du känner. Lite orättvist är det att vissa mår så bra och vi ska må så här men vi kanske får extra söta och smarta barn för besväret, vem vet!!!!!

  • BrudSommar2006

    Snorkfröken, dina tips är sparade och jag ska kolla upp dem sedan, tack! Fast lavendel har jag redan försökt med två gånger och inte fått den att ta sig över vintern så där ger jag nog upp. Riddarsporre har jag precis satt, eller jag trodde det i alla fall, men det visar sig att det är Japansk riddarsporre och den ser tydligen inte ut som vanlig riddarsporre alls, bergis är den inte lika tålig heller. Jaja, fyra plantor är redan nedgrävda så jag får väl vänta till nästa år och se om de överlevt helt enkelt.

    Lapinette, ditt tips om adoption för att slippa vara gravid är ett väldigt bra tips och jag övervägde det verkligen innan Iris men jag tror att jag kände att jag inte ville ta upp plats i kön för någon som verkligen behövde den! Sedan har jag i och för sig förstått att vi aldrig skulle blivit godkända i alla fall eftersom maken har diabetes så det var väl lika bra då!

  • BrudSommar2006

    Koko, plantera frön har jag också kört med i omgångar förut men det har jag slutat med för när de börjar komma upp ser jag inte skillnad på dem och ogräs och det tar halva sommaren innan jag ser vad som är vad och fram tills dess är det ingen vacker syn! Så nu är det enbart färdiga, stora plantor som gäller så att det ser hyfsat ut från början. Fast det ligger nog någonting i att de är så hårt uppdrivna att mycket inte tar sig därför, det är ju likadant med de första tidiga pelargonerna man köper varje år, när de blommat klart är det ju bara att slänga dem, de tar sig ju aldrig.

  • BrudSommar2006

    AM, hur vet du vilken storlek du ska köpa ett år i förväg, Iris går ju upp flera storlekar per år, eller har gjort hittills i alla fall, måtte det avta framöver.

  • BrudSommar2006

    EA, om ni redan kollat upp att makens simmare är OK så kanske det inte är värt att lägga pengar på akupunktur där? Jag tycker inte att akupunktur verkat ha någon större succé överlag här i tråden än i vart fall.

    Snigeln, vad trist med minus. Först trillade plusen in här i tråden men nu är det helt plötsligt stiltje igen. Fram för nästa plusvåg!

  • BrudSommar2006

    EA, tack för tipsen, de är sparade! Funkia är bra, fast det är en skuggväxt så hade jag en planta i en kruka i solen på vår stekheta balkong i flera år och den har jag nu planterat ut i en solig rabatt och den sviker aldrig!

    Muggles, det är nästan så att jag önskar att jag får ett barn som inte vill amma så att jag slipper men fungerar det så blir det ju amning igen. Fast förra gången tog det flera månader innan det fungerade bra så det gäller för min del att inte ge upp för tidigt också.

    När det gäller smärtlindring så hoppas jag på spinalbedövning den här gången, ges nästan bara till omföderskor eftersom det måste vara mindre än två timmar kvar när den ges eftersom den inte går att fylla på, ska ge mycket bättre smärtlindring vid själva krystningarna än epidural som vad jag förstår verkar bäst fram tills dess. Fast med min otur så blir det väl som sist att jag inte får någon...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor