Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Om det inte var så att man hade barn att ta hand om skulle jag inte ha några problem med att aldrig jobba mer men det är ju faktiskt att föredra att vara på jobbet framför att vara föräldraledig ibland!

  • BrudSommar2006

    AM, ja överraska, avleda, charma är taktiken! Det går absolut inte att få det att framstå som att man är sträng och bestämmande! Tänk att du får göra flätor, vi har inte kommit till det stadiet än, här får man vara glad om man lyckas borsta håret på henne utan att ta till milt våld! Livia och Iris verkar onekligen vara lite lika, Livia har kommit lite längre i utvecklingen bara och pratar bättre än Iris!

    Telis, nej jag skulle definitivt inte jobba heller om jag inte behövde, även om jag trivs på jobbet. Det finns ju så mycket annat man kan göra på dagarna, man behöver ju inte gå hemma och dra. Jag skulle skaffa häst och tillbringa hela dagarna i stallet till exempel.

  • BrudSommar2006

    På vårt dagis får man inte ha semester och ha barnen på dagis men det har hänt vid några tillfällen att jag gjort så i alla fall eftersom det inte går att kolla. Det har varit typ innan semester eller innan jul när jag behövt fixa saker eller packa utan att Iris är med. Vi måste också betala när dagis har stängt i juli fast då erbjuds man ett annat dagis, fast det behövde vi inte använda oss av i sommar.

  • BrudSommar2006

    Hm, jag har ju berättat på jobbet att jag är gravid och har också berättat för de närmsta vännerna men jag har inte direkt ansträngt mig så för att berätta för alla jag känner. Idag skriver en tjej från min gamla mammagrupp på FB på min "wall" och undrar när det var det var dags för vår del! Jag skulle aldrig skriva så öppet utan jag skulle skicka ett privat meddelande till någon om en sådan sak för säkerhets skull. Nåja, nu spelar det ingen roll så jag bryr mig inte om att ta bort meddelandet men i alla fall. Folk är uppenbarligen olika.

  • BrudSommar2006

    Knapra novalucol skulle definitivt få mig att kräkas! Vad är det de heter de där vanliga brustabletterna, det får bli dem för min del, fungerade bra sist och smakar inte för illa heller.

    AM, det var ju aldrig någon fara för min del med att outa graviditeten för jag berättade på jobbet jättetidigt ifall att jag skulle bli dålig som sist då jag hamnade på sjukhus utan att ha hunnit berätta så det har aldrig spelat någon roll för min del, om jag har någonting jag verkligen inte vill att någon ska få veta så berättar jag det inte alls någonstans. Jag bara förundras över att andra inte tänker längre.

  • BrudSommar2006

    Mina tankar är hos min stackars kollega just nu, hennes 16-åriga son var hos psykologen igår som rekommenderade att han skulle läggas in på psyket direkt eftersom han verkade vara så självmordsbenägen, han har gått hos psykolog sedan han fick en knäpp och helt plötsligt hamnade på psykakuten innan sommaren men nu har det varit sommaruppehåll så han var tillbaka första gången igår. I alla fall så ville han inte bli inlagd så under transporten så stack han vid fyra-tiden igår eftermiddag och har inte gått att hitta sedan dess. Hon är övertygad om att hon aldrig kommer att se honom mer och polisen kan tydligen inte heller göra något. Jag går in på nyheterna på nätet hela tiden för att se om det står något men om någon hittats som begått självmord så står det väl förmodligen inget om det. Hon är så trevlig och hjälpsam också så jag såg verkligen fram emot att få träffa henne efter semestern men icke.

  • BrudSommar2006

    Läste om bola när jag var gravid med Iris men kom mig aldrig för. blir nog inte av den här gången heller för Iris gillade inte ljud när hon låg i magen.

  • BrudSommar2006

    Sitter hemma en stund eftersom jag ska vara hos dietisten kl 10. Känns inte så kul att sitta och prata om mat efter att man just har kräkts, vilket var makens fel eftersom han sprayat deodorant på sig i badrummet precis innan jag gick in utan att säga till. Nåja, det får gå.

    Izzie, vad trist att du inte mår bättre, kommer inte alla förkylningar och annat elände väldigt tidigt efter sommaren i år? Nog borde man väl kunna tvinga någon att läggas in som är under 18 tycker man ju. Om de hittar honom vill säga, problemet var väl att han stack när de försökte tvinga honom.

    Telis, hur är det nu igen, du har inte berättat än på jobbet väl? Tänkte du vänta med det tills efter semestern? Här hade det aldrig gått eftersom det syns så väl!

  • BrudSommar2006

    Izzie igen, vedervärdigt är rätta ordet om gaviscon, brrrr! Men samarin är trevligt, ett halvt glas brus som knappt vare sig smakar eller luktar något och fungerar jättebra.

  • BrudSommar2006

    Snart har ni övertalat mig att skaffa ett sådant där bola-smycke i alla fall!

    Det börjar bli riktigt jobbigt med Iris bestämda vilja att mamma ska göra allt och pappa får inte göra någonting, suck. Vi har kört med att hon inte ska få bestämma vem som ska hjälpa henne med vad utan att pappa visst ska få göra saker men det börjar kännas som att ju mer vi tvingar henne mot hennes vilja ju värre blir hon. Hon blir så ledsen nu att hon nästan kräks, tex som i morse när BARA mamma fick sätta på henne tröjan men vi bestämde att pappa skulle göra det och fick brotta ner henne på golvet och under halvt slagsmål få på henne tröjan, sedan kunde vi ju i alla fall inte åka till dagis med henne på länge för hon var så hysterisk.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor