• andbeyond

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    framtida makens familj har sommarstuga utanför Oskarshamn som jag såg inte var så långt därifrån ändå. Är SÅ fint verkligen! Och skärgården där utanför är alldeles underbar. Det är fantastiskt roligt att bada i utloppet från kärnkraftverket - varmt och vågigt vatten med massa fisk som man kan kika på!

  • andbeyond

    Alltså sommarstugan är åt "fel håll" från "ditt" hus - Figeholm. Men vi har varit runt och åkt lite bil runt i "byarna" däromkring också Mysigt!

  • andbeyond
    passionsblomman skrev 2009-07-12 18:10:07 följande:
    Huset är underbart!Nu ska här kollas med bank och mäklare och räknas och få höra om vi kan få lov att bjuda på detta hus.
    *håller tummarna*
  • andbeyond
    Emelieca skrev 2009-07-16 20:56:31 följande:
    Japp, snart är det examensjobbdax=) Har börjat kika runt lite och sökt ett än så länge. Är lite rädd att det ska vara lika svårt som det var att hitta sommarjobb denna sommar bara. Fast å andra sidan kostar vi nog inte så mycket då man inte får lön under exjobbet. Har ni alla andra härinne redan gift sig eller är det någon som planerar liksom jag?
    Jag hänger här inne då vi lääängtar efter barn och jag tjuvläste tråden ett tag men vi har inte börjat försöka än. Nu har herrn förlorat jobbet så vi lär vänta ett tag till innan barn blir aktuellt. Jag skulle vilja jobba upp ett SGI också.

    Vi ska gifta oss den 22/8 - Blommis ska göra min bukett
  • andbeyond
    Emelieca skrev 2009-07-16 21:07:48 följande:
    Ah va kul, då gifter ni er helgen innan oss då=) Samma sits här med karlen och jobbet=( jäkla finanskris... Men hoppas det löser sig fort! Vad är ett SGI? Spännande med buketten, du får lägga upp en bild sen.
    Ja, dumma kris! Jag har mest bara pluggat senaste åren (är 25) men inte hittat något jag trivts med så jag är nu utan både jobb och ngn utbildning. SGI är "sjukpenninggrundandeinkomst" - alltså den inkomst som sjukpenning och föräldrarpenning grundas på. Jag har ingen. Alltså får jag lägsta ersättning som är ca 3500kr/mån efter skatt i föräldrarpenning. Skulle gärna öka den lite och då behöver jag jobba ett tag med en ok lön
  • andbeyond
    Emelieca skrev 2009-07-16 21:28:28 följande:
    Jaha, ja det kan ju vara bra att arbeta upp en sådan. Har ju också bara pluggat senaste åren, är också 25(26 på lördag iofs=)). Har visserligen lagt undan pengar i en eventuell barnbuffert, men än så länge har den inte behövts=( Vad har du pluggat då?
    Fyller 25 nästa måndag

    jadu, lite av varje - filosofi, basåret, franska, sjuksköterska 1 termin, läkare 1 år.. Har lite svårt att bestämma mig.
  • andbeyond
    passionsblomman skrev 2009-07-22 17:14:02 följande:
    HELT totalt egoinlägg:Vi håller på att köpa det!!!!! Har bokat tid för besiktning den 10/8 (just nu är det folk som bor i huset så det går inte förr).Fick det nerprutat till lite under vår övre gräns, dvs ca 300 000 lägre än deras utgångspris.Nu har det varit bank, mäklare, besiktningsfirma osv hela dan.Jag kan inte sova för jag är helt överhettad i skallen av alla tankar och känslor, så jag är trött så jag känner mig dyngrak men annars är allt bra. Nu ska det tömmas stuga och förråd, verktygsbodar och allt skit.och så ska den lilla stugan säljas och jag ska bo i ett sagohus vid ån istället.Det är inte klokt. Men roligt.Och innan säljarna verkligen undertecknat kontraktet så kommer jag inte våga tro det.
    WoW! Åh så jag hoppas att allting kommer bli bra!
  • andbeyond

    Tjing!

    Tack Ingis

    Jag börjar bli trött på allt vad bröllop heter nu.. men det kanske är normalt när det är några veckor kvar bara..

  • andbeyond
    ingenjörsbruden skrev 2009-07-24 12:45:27 följande:
    Hahahaha... Skojar du! Dagen innan bröllopet så var vi rätt feed up...vi bara längtade till nästa kväll när vi skulle gå till vår bröllopssvit o BARA få vara själva o ALLT skulle vara klart! Men hela dagen var ju så klart helt underbar....men det var skönast när den var över o vi var själva.Så bara njut av de sista veckorna om ni kan!
    Hehe, jo. Ska försöka njuta så gott det går. Herrn jobbar ju till dagen innan så jag får försöka relaxa lite
  • andbeyond
    Daa skrev 2009-07-24 12:54:35 följande:
    Andbeyond: hur länge är det kvar? Börjar ni ha koll på det mesta? Håller med Ingis, bara njut om det är möjligt Blommis: åh, vad gulligt med den lille killen! *suck* Och så gulliga du och din simskoleväntkamrat är, hihi. Ingis: skönt att blodsockret håller sig i schack. Trist att behöva hålla koll, men skönt att kunna. lanovia: kram på dig. Hoppas att illamåendet ger sig snart. *kramar lite till*Ankan o Ninnis: dyker ner i sanden med övriga *försöker vissla så gott det går*Ikväll blir det festival. Hårdrock är inprickat på programmet. Maken blir snart ivrig.
    Vi gifter oss den 22/8 så ca 4 veckor. Det mesta är under kontroll (är lite av ett kontrollfreak. Är mer allt sådant som man liksom inte kan göra förrän veckan innan som hela tiden finns i bakhuvudet och stör. Men som ni säger - jag ska verkligen försöka koppla bort det. Gifta kommer vi bli, och mat kommer det finnas så resten får väl ordna sig
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan