• andbeyond

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    *äter scones* Mums!
    *äter äppelkaka till efterrätt* namnamnam!

    *mätt*

    Tack för alla fina kommentarer!

    Daa: Kul med vänner på besök! Engelskan blir nog inga probs, min syster använde "thingy" och pekade med hela handen på sådant hon inte visste namnet på första tiden hon bodde i england och det gick alldeles utmärkt

    Ingis: Verkar som att PCO-S inte påverkar min äggossning (har haft koll senaste månaderna) så jag hoppas jag blir den andra att bli gravid trots dumma syndrom här i tråden. Så snart vi har jobb that is

    Hvidis: Kom på att jag ju tänkt fel, är i Malmö när lillmuffins fyller en månad Lite dumt att ha "Trash the dress" INNAN bröllopet... Lovar att lägga ut bilder efter

  • andbeyond
    passionsblomman skrev 2009-07-29 16:31:39 följande:
    OOOIIIIIIIII vad fin du blir i den gumman! Jätte jättefin! *lila orkidéer lila orkidéer lila...*
    Haha, jag är så himla nyfiken!
  • andbeyond
    Hvidbrud skrev 2009-07-30 10:14:39 följande:
    Andbeyond: Då är hon ju stor nog att kunna bli luftad lite... He he! Tänk att skrida in i kyrkan med sin redan trashade klänning! He he! vilka miner!
    Hehe, ja helt klart luftbar!

    Man kanske skulle göra det, samtidigt som man tar någon amerikans tradition och gör något akrobatiskt istället för att skrida. Kanske lite faklor och trummor i bakgrunden? "Hoogachacka-tema"?
  • andbeyond
    Ninnnis skrev 2009-07-30 10:19:44 följande:
    Andbeyond, nu blir jag ännu mer nyfiken på era kommande bröllopsbilder
  • andbeyond

    Oj, jag bara försvann tidigare idag. Kom en kompis på besök lite huxflux men det är ju kul

    Lanovia: Håller med tidigare talare, om jag var du skulle jag också velat vänta tills spillevinken kommit innan man bokar grejer. Så inte få ont i magen! Gör det du känner är bäst för dig!

    Villemoa: Vi gifter oss den 22/8 stämmer bra det. Men blir nog inga trummor och kannibaltjut eller så.. vad jag vet..

    Blommis: Vilken dag du haft! Jag håller tummarna för att det fungerar denna gången!

    Ankan: *stämmer in i visslingen i ett hörn*

    Förresten - söderflickor/tanter/kvinnor/coola brudar, lördagen den 19 sept kanske ni alla vill ut och lufta er? Vore kul att få vara med på en fika när jag är där nere i okänt land. Mitt tåg hem till sthlm går först 17 på eftermiddagen.

    Godkväller

  • andbeyond

    GRATTIS!!! *dansar omkring och sjunger glada sånger*

    WIEEE!

    Kramar till dig Ankan!

  • andbeyond

    Herrejösses vad ni skriver nu igen

    GRATTIS Grå Katt till plusset!
    GRATTIS Jenny till bröllopet! Så fantastiskt vackra ni är, otroligt fina omgivningar ni tog korten i också. Coolt med egen gård och lada - allt bra avis!

    Jag har varit ute och joggat (!). Det händer typ aldrig. Är så stolt

  • andbeyond

    Blir 1 kaka med nougattäcke

    Du behöver:

    100 g smör

    2 ägg

    3 dl socker

    1,5 dl mjöl

    4 msk kakao

    1 tsk vaniljsocker

    1/2 tsk salt

    50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)

    Kokos till formen

    Cirka 100 g Odense nougat

    Gör så här:

    1.
    Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.

    3. Smält smöret i en kastrull.

    4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.

    5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.

    6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.

    7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.

    8. Häll all smet i formen och grädda 17?22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.

    9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

    lanovia 08 skrev 2009-08-11 16:10:19 följande:


    Ingis, jag håller med dig vad gäller vaccin. Är väldigt skeptisk i vanliga fall, när det gäller fullt friska människor och influensa. Men sedan är det ju tydligen skillnad med denna och om det riskerar att panedemi (? heter det så?) av det...Också vore det ju trevligt att veta hur fostret påverkas, det är ju AoO. Ja vi får väl se vad de kommer med för info längre fram.Ingen som sitter på ngt gott recept? Får googla lite.Har idag sprungit fram och tillbaka 2 ggr genom denna site (vilket är många byggnader) bara för att ena gången märka att jag glömt en platta som jag behövde. Och andra gången konstatera att det maskinen var upptagen 1h framåt så jag kunde ändå inte göra det jag skulle. MORR! säger jag då.
  • andbeyond

    *springer in* *kramar om alla - några extra kramar med peppning på till lanovia och blommis*

    *springer tillbaka ut och pysslar med allt som ska pysslas med*

  • andbeyond

    lanovia 08 skrev 2009-08-12 09:05:10 följande:


    andbeyond, bröllopet när mar sig nu va???tack för kram.
    mm, 10 dagar kvar.. vi gör allt själv så det är en del att greja med såhär på slutet.

    Min indianer är här och krigar nu så jag är rätt kort i tonen emellanåt också.. kan bara tänka mig hur det kommer bli om jag är gravid. en extra kram till lanovia bara för det!
  • andbeyond

    lanovia 08 skrev 2009-08-12 21:35:15 följande:


    Hvidis, vi vet att du finns här med oss, det räcker, man orkar inte alla dagar. Du har mkt att stå i själv nu, måste blir många tankar nu när det närmar sig. *kramar hårt och uppmuntrande*Alma gillar jag, har försökt föreslå det för mannen men han tyckte det var för mkt gammelmormor över det. Vi var på långpromenad igår (när min storm hade lagt sig) och då brainstormade vi namn. Vi har ju på något vis varit fast i Ellen båda två sedan precis innan jag blev gravid. Men sedan fastnade vi även för Linnea och Emma. Killnamn är värre, är liksom inget som riktigt faller i smaken där, ev Oscar. Är det någon som har tips?Nu har vi ju ett tag kvar, men kan ju inte låta bli att fundera.
    Emma är ju fantastiskt fint
  • andbeyond
    passionsblomman skrev 2009-08-13 17:12:17 följande:
    Tackar som frågar, förkylningen börjar åtminstone gå åt det rätta hållet. Fast jag hostar så jag nästan pinkar ner mig och det är ju mindre klädsamt.


    *extra stor kram till Daa*

    Idag har jag hämtat brudklänning. Har PMS och tyckte att jag var hemsk i den. SÅ jag började gråta affären för att jag var så fuuul och tjoock.. Ja. Det var ju inte alls pinsamt. Men men, känns nog bättre då när det liksom är på riktigt. Bidde inga axelband heller för jag gillade inte hur de hade sytt dit dem, så bort med dem. 1000kr betalade jag för att jag ångrade mig. Bra där. Mindre bra dag, trött och allt känns jobbigt. Vill vara glad på vår bröllopsdag.. taskig timing med humöret är vad jag har.
  • andbeyond
    passionsblomman skrev 2009-08-13 18:29:19 följande:
    Lilla älskade gumman då! Du vet ju att det där inte är sant som du stod och kände i butiken!Du kommer att vara strålande vacker i din brudklänning, så det så. Men du har nu det där "någradagarinnanbrytet" som jag nogsamt noterat att mååååånga av tjejerna man hängt med här har fått såhär strax inpå. Jag vet fler som bölat i affärer sak du bara veta. och sedan torkar man tårarna och går vidare och då har lite av all anspänning släppt och ligger bakom en. Det kommer att bli BRA och du kommer att vara glad på din bröllopsdag.
    :-P
  • andbeyond

    Tack för alla kramarna! Känns bättre idag, vill bara att sista veckan ska flyta på så jag får bli fru!

    Lanovia: Hua! stackars dig! Önskar jag hade en mirakelkur så att du slapp må så illa! *kramar*

    Villemoa: Hoppas du får ta dig igenom första tiden utan att slippa kräkas!

    *ställer sig bredvid Ninnis i sanden* *vinkar till Blommis*

  • andbeyond

    Det är nog jättevackert vid forsen ni kommer ha framöver också! Var jättebra bilder, stugan såg riktigt mysigt ut. Fastän det klart det är lite att fixa med . Men det vill man ju alltid göra ändå så den där stugan kommer nog säljas innan du hinner blinka!

  • andbeyond

    *kramar om Blommis* Jäkla indianer. Försökte hålla fast dem här borta på fastlandet men de måste ha sprungit iväg iaf. Dumma dumma.

    *gäsp*

    Bakat bullar till bröllopet hela dagen. Nu sova. Mycket att göra imorgon.

    Natti!

  • andbeyond
    passionsblomman skrev 2009-08-15 17:37:10 följande:
    Har du något jobb nu? Så du skulle ha rätt till föräldrapenning menar jag.För DET är egentligen det enda som verkligen är viktigt innan man tutar och kör tycker jag. Allt annat kan man ordna framåt, både studier och jobb osv. Men f-peng är bra att ha. Inte minst för den händelse man blir sjuk så är det ju fint om mn har en sjukpenningsgrundande inkomst.
    Men BLÄ!

    Nädå. SKA skaffa SGI. Om nån vill anställa mig.. alltså när jag är hemma från bröllopsresan.

    Håller tummar och tår för dig Blommis en stund till...

    Nu ska jag fortsätta ha myskväll med framtida maken. Vi har gjort iordning det mesta som skulle fixas idag och sedan varit ute och joggat. Nu ska vi äta choklad och se på film

    Kramar!

    Hej Olivia! *vinkar*
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan