• Telis

    Livets stora och små frågor

    Snaily, om du inte har varit i Grekland förut så får du absolut inte tveka om att åka dit. Det ÄR alldeles fantastiskt!

    Grattis till lill-Korven! Åh jag är så avundsjuk, det är verkligen otroligt härligt och fantastiskt att få hem en liten valp. Du lägger väl ut lite fler bilder sen?!

    Passionsblomman, vad skönt att du haft en trevlig midsommarafton trots den eländiga inledningen. Jag håller med EA om att progesteronet mycket väl kan skjuta på mensen. Om du kan ha testat för tidigt kan du ju fortsätta med vaggisarna ett tag till, annars kan du sluta med dom och då borde mensen komma inom ett par dagar.

    PB igen, ja det sägs ju ofta att det inte är en sjukdom att vara gravid och visst, det är det ju inte. Men nog sjutton kan man känna sig sjuk ibland.

    kängu, nu kan det ju verkligen smälla till när som helst! Bra att du inte verkar känna någon brådska för man vet ju aldrig, det kan ju ta ett par veckor till men jag passar på att säga lycka till nu för säkerhets skull!

  • Telis

    BS, fy sjutton för att må så illa och kräkas. Din stackare! Om inte Lergigan hjälper så vette sjutton. Ingefära, äta lite och ofta, dricka mycket vatten, röra på sig mycket, seabands (pah!) och Postafen & Lergigan är nog dom enda illamåendeknepen jag kan. Hoppas verkligen att det blir bättre snart!

    Vickan, grattis!! Hoppas att det går vägen den här gången. Och vem sjutton tycker inte att det är läskigt?!

    Tusen tack för en jättetrevlig fika, tjejer! Men stackars, stackars Livia. Bra att sjukhuset får titta på henne, det var verkligen en rejäl smäll hon fått!

  • Telis

    Ja, just det ja, min svärmor tryckte en påse med citronklyftor i näven på mig när jag var där och mådde illa. Jag vet inte om det var psykologiskt men det hjälpte lite att sitta och suga på en sån faktiskt.

  • Telis

    Ojoj, stackars Livia, penicillin nu igen (och stackars AMs make som måste försöka få i henne medicinen ). Ger man alltid penicillin när det gäller sår i ansiktet i förebyggande syfte eller?

    koko, jag glömde säga det förut men vilka fantastiskt vackra ögon Conny har!

    PB, jag har ju också gått hos syster M och min uppfattning är att hon och doktor S inte har någon plan. Det kändes inte som om dom någonsin skulle ha sagt att "nej, nu funkar inte det här utan vi rekommenderar dig att ...." utan jag hade kunnat gå där och göra insemineringar tills syster M gick i pension. Jag tyckte att dom var jättetrevliga och gulliga på alla sätt men det kändes inte som om dom egentligen engagerade sig. Dom kör sina insemineringar och sen är det upp till folk själva att säga stopp.

    Mitt råd är att läsa på själv och fundera på hur eller om ni vill gå vidare. *OM* ni vill gå vidare till IVF så skulle inte jag lägga så mycket tid på insemineringar, chansen är inte mycket större än vid hemmasex och i vår ålder har vi ju inte så mycket tid att spela med tyvärr.

    Men det är förstås min egen, högst subjektiva, åsikt. Förlåt om jag lägger näsan i blöt där den inte är välkommen! Om det känns bra för dig så ska du förstås fortsätta att gå dit!

  • Telis

    Piggelin, jag kommer att vara i v 18 tror jag.

    PB, usch det var inte meningen att du skulle bli ledsen. Många av oss här inne har ju funderat på dom här sakerna i flera år och då blir det lätt att man tycker i efterhand att man borde gjort något annorlunda, ställt sig i någon kö lite tidigare, försökt med nåt annat lite tidigare osv.

    Men chansen med insemination är bara ett par procentenheter högre än vid vanligt sex hemma, det kan funka bra om man har problemet med sekretet men annars är det som vanligt sex. Om man jämför tror jag att man säger grovt räknat att det är 10% chans vid en vanlig ÄL, 10-12% chans vid insemination, 30% vid IVF och 50-60% vid ÄD (vissa kliniker har över 80% success rate vid ÄD har jag sett ).

    Det är jädrigt jobbigt att dra igång hela processen med att få hjälp men å andra sidan är det ju jädrigt jobbigt att också gå och göra insemineringar och ta hormoner och känna efter varje månad också. Man vet ju bara själv hur mycket man orkar och hur mycket man vill vänta.

    Lappis, jag hade mensvärk i mer än en vecka innan jag plussade så det där ger jag ingenting alls för. Ingen tempdipp?

    Nenne, det HAR funkat en gång och det SKA funka en gång till, så är det bara.

  • Telis

    koko, jo men herregud, sa jag inte det?! Conny har ju världens sötaste näsa också!

  • Telis

    Lappis, jag tror att jag är extra känslig i dom där regionerna pga min endometrios, det borde ju ta ett tag innan livmodern börjat växa så pass att man känner av det tycker jag. Att man får mensvärk sex dagar efter ET låter väl helt normalt om man är gravid. Först ska embryot fästa och sen ska kroppen fatta att den är gravid, sen ska livmodern börja växa och sen ska man börja känna av det.

  • Telis

    Förlåt, Lappis, jag ska sluta tjata nu. My lips are sealed (men tummarna hålls!).

  • Telis

    BS, man ser bara på ytan om ett ägg är bra eller inte, sen kan det ändå ha inneboende kromosomförändringar som gör att det inte fastnar/vidareutvecklas. Dom kliniker som har extremt bra ÄD-siffror har screenat sina donatorer extremt mycket.

    Jag tycker att jag mått lite mindre illa dom senaste dagarna men det kommer och går lite. Jag har fortfarande svårt att bestämma mig för att äta och laga mat men när jag väl fått något serverat så brukar det gå bra att äta. Just nu är grillkorv med bröd högst upp på listan, sen kommer iskalla Granny Smith, saltgurka och mackor.

Svar på tråden Livets stora och små frågor