• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Izzie

    Ego: Idag var första dagen på 2 veckor som alla i familjen var på jobb och dagis. Vi har alla varit sjuka och jag är så jäkla trött på att vi alla tre hostar, nyser, slemmar och mår skit. Nu hoppas jag verkligen att vi får hålla oss friska ett tag.

    Fantastiskt väder idag! Så varmt och skönt i luften. Åkte raka vägen hem och tände grillen idag. Så mysigt!

    Annars väntar en härlig spahelg i slutet av veckan! Fick en liten weekend av maken på Varbergs kurort i 30-årspresent, och nu ska här njutas! Ser jättemycket fram emot det!

  • Izzie

    Man ska inte underskatta lite härlig shoppingterapi! Jag älskar att konsumera och handla!

  • BrudSommar2006

    Usch vad läskigt med fler självmord.

    Telis, när jag var gravid med Iris gick jag och lade mig åtta varje kväll i flera månader, jag var helt slut. Jag misstänker att det tog på krafterna att må så illa också för jag är inte riktigt lika trött den här gången.

    Frejis, hoppas att du fortsätter vila så att lilla pyret stannar där det är.

    Håller tummarna så Nenne, men är det inte lite tidigt för brunt hur som om testdag inte är förrän i slutet på veckan?

    Idag har jag varit hemma med Iris eftersom dagis haft studiedag, det har varit jobbigt men jag har överlevt! I förmiddags var vi förbi en bekant som är hemma med en liten nyföding, hon hade fyraåringen hemma också medan sexåringen var i skolan. Det såg hur jobbigt ut som helst att behöva gå runt med bebisen konstant fastklistrad vid ena bröstet, för annars illvrålade den. Jaja, lika bra att bli påmind om hur det var! Sedan var vi bara hemma och sov innan vi åkte ut till mina föräldrar och fikade och åt glass.

    Jag har konstaterat att jag faktiskt klarar av att laga mat fortfarande, förra gången var jag inte in i köket på flera månader. Är det någon som har länken till den där hokus-pokus sajten där man kunde ta reda på vilket kön det blir? Den här graviditeten känns så annorlunda mot den förra.

  • Piggelin1

    Plant-skola heter det ju...

    Igår hade vi cykelpremiär med Amanda förresten! Äntligen kom vi iväg - hjälm & sits inhandlat, våra cyklar reparerade osv. Älskar att cykla, så detta var efterlängtat! Förra sommaren var ju A för liten för att sitta bak på cykeln.

    Dessa är rätt coola tycker jag Undras vad folk skulle säga om man kom farandes på en sån här med Amanda i!
    www.dutchbikeseattle.com/html/bikes/bakfiets_5.html
    www.flickr.com/photos/81779416@N00/3579292321/in/pool-bakfiets
    Schweindyra har jag hört av brorsan, typ 10.000 kr & uppåt.
    Men man kan ju drömma iaf

    ...och ja just det, igår var det även plaskdamspremiär för Amanda - fyndade även den i Ullared. Amanda tjöt av förtjusning & hade så himla kul i den. Så kul att hon senare, framåt kvällen hoppade i den igen - då med kläderna på Klädsim - det ska börjas i tid!

  • Piggelin1

    Izzzie - vad mysigt med spahelg! De trakterna är ju väldigt välbeknat för mig Ni får ta en lång härlig promenad längs strandpromenaden in till stan!

    Fyy vad trist att ni varit så mkt sjuka i familjen Vi har (peppar, peppar) klarat oss förvånansvärt bra, dagis-intro till trots! Hoppas att det ska fortsätta så!

  • BrudSommar2006

    Vickan, hoppas att maken får behålla jobbet. Men om ni nu skulle få för er att flytta, skulle du vilja flytta närmare ditt jobb då? Eller närmare din hemstad och byta jobb du också?

    Liten, hoppas att du får nya jobbet som du var intresserad av.

    Page, såg att du verkar vara i Norge, hoppas att allt är väl med din mamma, när ska valparna födas är det planerat?

    Trist med menscykler som strular för så många, jag hade ju själv samma problem, fast med extremt korta cykler, hann ju få in fler försök på kortare tid då.

    Har också tittat på sådana där solkläder men begriper mig inte på storlekarna - M (2-4 år)? Hur kan en enda storlek täcka så mycket och vad betyder det egentligen? Iris är två men stor som en fyraåring, hon har ju 110 i tröjor och 98 i byxor.

  • BrudSommar2006

    Iris älskar att vara ute och cykla! Fast med hennes egen trehjuling går det sämre, hon verkar tycka att den är lite bökig/läskig och man får av någon anledning inte hjälpa henne med att vare sig putta på eller styra så hon fastnar alltid på en gång.

    Hoppas att hon kommer att tycka att det här med plaskpool är roligare i år än förra året.

    MSW, rekommenderar nässpray innan läggdags! Iris hatar det men det hjälper verkligen.

  • BrudSommar2006

    Här har vi också varit sjuka mycket men nu var det ett tag sedan, peppar, peppar.

    Vad mysigt med luftballonger, saknar dem verkligen, de brukade segla förbi vår balkong förut så att man kunde vinka till dem, här kommer inte en enda förbi.

Svar på tråden Livets stora och små frågor