• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Fru E

    Izzie-nu ska vi se.......Ciccis tjej har nog inte fått något namn ännu tror jag *glömsk*. Förlossningen gick med raketfart med klänning, lockat hår, nymålade naglar och ballerinaskor på

  • Izzie

    Vad har hänt med Telis och Frejis?

    Just det, självmorden... Läskigt. Vi hade en kund som försökte ta livet av sig på vår arbetsplats för några veckor sen. Inte så kul att ta hand de stackars tjejerna som var först på plats. Jätteotäckt. De var verkligen superskärrade. Kunden högg sig i halsen, men vi lyckades rädda henne. Hoppas hon fick bra hjälp av sjukvården efteråt...

  • Piggelin1

    Telis - såg att ni haft luftballongsbesök - det hade vi innan ikväll - precis ovanför trätopparna intill vår tomt. Verkade som om de letade efter lämpligt landningsställe, men verkade ge upp & steg upp igen & fortsatte vidare. Håller med om att det är sommarkänsla!

    Här har vi annars har gräsklippningspremiär, gräsräfsnigsdito & planterat blommor ikväll! Hittade en hel massa muskler (gräsräfsningsmuskler alltså) som jag nog inte använt på de senaste 15-20 åren Jädrar vad långt det var också - vi har ju inte fått klippa det innan eftersom gräset skulle växa fast efter att de rullade ut gräsmattan. Får nog se till att hålla efter det hyfsat, så att det inte hinner bli så långt (=tungt att klippa)

  • Piggelin1

    haha - Izzie - perfekt att vi skriver/uppdaterar oss samtidigt, du hade med några grejor/frågor som jag missat, så jag kanske kan assistera ang Frejis & Telis.
    Telis hade en blödning i förra veckan, men det verkar ha lugnat ner sig nu.
    Frejis åkte på ngn grej pga sitt eländiga myom, som gjorde utomjordiskt ont. Plus att hon fått strikta order om att ta det superlugnt framöver, tydligen är det kritiska veckor just nu pga myomet & bebisen behöver ju stanna kvar ett bra tag till.

  • Piggelin1

    ...och Ciccis tjej anlände sju minuter efter att de kommit till sjukhuset. BM som kom till bilen fick typ hålla handen för, så att inte huvudet skulle ploppa ut - rätta mig om jag minns fel. Ngn MC-polis tror jag följde efter dem också.

    Izzie - fy vad otäckt för dina kollegor med självmordsförsöket. Hur tänker man när man vill ta livet av sig på din arbetsplats??
    Ok, jag vet att man förmodligen inte tänker så logiskt när man ska ta livet av sig, men folk brukar ju vara mer benägna att göra det i avskildhet än mitt bland en massa folk?

  • Izzie

    Heeej Piggis!

    Mysigt med gräsklippepremiär! Jadu, räfsarmusklerna lär du nog känna av de närmsta dagarna

    Men fy vad läskigt med Telis blödning. Vilken jäkla tur att den har stannat upp!

    Stackars Frejis! Håller tummarna för dig vännen!

    Ja, självmordsförsöket var otäckt faktiskt. Så himla mycket blod. Antar att det mer var ett rop på hjälp? Annars väljer man väl en mer avskild plats. Synd bara om alla andra runt omkring som det drabbar...

  • Izzie

    Åh, jag var tvungen att gå tillbaka och leta reda på Ciccis förlossningsberättelse... Herregud! Nästa unge lär du väl föda hemma Cicci!

    O vad jag skrattade åt "pungen". Hehe, du är för rolig!

  • Piggelin1

    Hade annars en superskön långhelg, eftersom jag hade ännu en sk stoppdag på jobbet i fredags. Amanda & jag åkte ner till mina föräldrar direkt efter jobbet/dagis i torsdags & sov över. Mysigt att sitta & babbla & bli lite bortskämd av mor & far! I fredags fm passade de sen Amanda medan jag drog till Ullared för lite shopping! Tredje gång ngnsin som jag var där & det blev en hel del shoppat - alltifrån trädgårdsslang för 139 spänn (såg samma idag på Plantagen för 250kr) & vattenspridare till en paraplyvagn resp. Micki dockspis för vardera 200 spänn samt några fleecetröjor till A för 70 spänn styck. Det är verkligen snorbilligt & en upplevelse att åka dit! Fast lite full i skratt blev jag när jag såg en kjol i princip identisk med en som jag köpte på "fina gatan" i Verona förra sommaren Bara det att denna var åtskilliga hundralappar billigare...!

    Sen på em när A sov middag så var mamma & jag på en planstkola i närheten - perfekt att ha henne som rådgivare om vad som funkar bra/mindre bra osv.

    Så det slutade med att bilen var fullknökad med grejor när vi åkte hem på em. Förutom Ullareds-grejorna & växterna så fick jag med några flak tyskt öl (parenteserna var iväg till Deutschland häromhelgen & mannen hade lagt in en beställning då...), rabarber från trädgården & så en gräsklippare modell handjagare som pappa inte längre använde. Tänk att man kan bli så lycklig över lite shopping resp. presenter

Svar på tråden Livets stora och små frågor