• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • MSW

    Telis: Vad skönt att det inte blivit värre! Hoppas så att kroppen inte skräms mer!

    Cicci: Häftig berättelse och stort stort grattis till dottern!

    Lappis: Konstigt med tempen, men visst tyckte akun det var bra? Har du fått svar från CvL?

    Annars går mina tankar idag till en familj här i byn idag! Har sett att de skulle ha ett barn till, och idag var det en dödsannons i tidningen för bebben i magen! Vet inte hur långt det har gått eller vad som har hänt, men väldigt tungt för dom! Usch usch!

  • MSW

    Tinga: Gött att ätandet nu varit bra en dag till! Hoppas verkligen det är en trend som har satt sig!

  • _koko_

    God förmiddag!

    Sitter och undrar vad man skulle ha behövt säga till dig, cicci, för att du skulle åkt in lite tidigare? Fast det är klart, då hade det kanske inte blivit en lika fantastisk historia förstås.
    Läste igårkväll i min "vänta-barn-bok" man får från mvc och där står faktiskt att omföderskor ska fundera på att åka in när man har 5-7 minuter mellan värkarna, hade jag ingen aning om!!!

    Telis - Hoppas hoppas att det bara var något blodkärl som brast, kom på (också igårkväll) att jag faktiskt hade så också den här gången. Det blev dock bara en rosa flytning av det, och sen kom resten som smulor(!). Men då var jag beredd på det eftersom gyn hade sett rester och berättat att det antagligen skulle komma ut också.

    Tinga - Jag kan inte göra den söta cheerleadern som telis klippte in, men jag hejjar lika mycket!

    Och apropå cravingsteorin är jag just nu nervös för att den ska stämma även på mig! Jag har ju ställt in mig på kille, tänk om det är en tjej??? Har inga hjärtljud att gå på ännu (det är för tidigt att sia något kring dem). Tur att jag ska på ett till ul, hoppas inte bm får för sig att sätta sig på tvären och vägra kolla då...
    (och for the record, jag skulle bli jätteglad för en tjej också)

  • Lapinette

    MSW - min akup tycker att det är bra om tempen är bra efter ÄL ... helst ska det ske ett rejält lyft vid ÄL, dvs ligga lågt nu och sen gå upp rejält. Så varför ska den jävlas med mig denna gång?? Nå väl, skit i tempen.

    Gällande CvL så ringde en dam när jag var på t-banan påväg till min akup i tisdags och det enda som sas var att jag ska börja kissa på sticka i nästa vecka och sen höra av mig till dem igen. Långtidsodlat eller ej får de bestämma då?

  • MSW

    Nu har jag varit och snokat på FL, men inte i några trådar utan hittade till mina mellanstadie bästisar, de hade båda fått varsitt barn som jag inte hade en aning om! Sist jag hörde ngt så hade den ena ingen att skaffa barn med ens, och den andra hade en flicka och var inte ihop med pappan! Jisses, vad saker går fort!

    Ang vilket kön på en ev ny bebbe, så skulle jag jättegärna vilja ha en tjej, men efter att jag fått A så skulle jag inte tycka att det kändes lika "jobbigt" att få bara killar, som jag hade tyckt innan! Innan tyckte/trodde jag att det var "svårare/värre" med en kille.. Men A är juh helt underbar (och jag är inte ett dugg partisk!! )

  • MSW
    Lapinette skrev 2009-05-28 10:19:22 följande:
    MSW - min akup tycker att det är bra om tempen är bra efter ÄL ... helst ska det ske ett rejält lyft vid ÄL, dvs ligga lågt nu och sen gå upp rejält. Så varför ska den jävlas med mig denna gång?? Nå väl, skit i tempen. Gällande CvL så ringde en dam när jag var på t-banan påväg till min akup i tisdags och det enda som sas var att jag ska börja kissa på sticka i nästa vecka och sen höra av mig till dem igen. Långtidsodlat eller ej får de bestämma då?
    Okey! Och hon sa inget om vad som ev kan påverka om det blir långtidsodlat eller inte..? Oavsett vilket håller jag tummarna för att "det är nu det kommer funka"!! (ala solskenshistorier)
  • Telis

    Så dom kan långtidsodla ägget (äggen) även efter du har fått böj? Jag trodde att det var lite bråttom med att sätta in det då. Jaja, CvL vet ju vad dom gör så det blir säkert jättebra. Håller tummarna som f*n rent ut sagt för det här FET:et!

  • snaily

    Telis, hoppas du (och vi) kan andas ut snart! Låter oerhört positivt att det avstannat!

    Nenne, hoppas du får svar från Falun snart, ring ring ring! *Grouummpff*

  • Telis

    Frullan, haha vad rolig du är som skulle komma och blockera min dörr! Jag lovar att hålla mig hemma om du lovar att ta det lugnt och försöka att inte nojja så mycket om Roffe.

    Nej, jag har inte pratat med någon, det känns som om dom iallafall bara skulle säga att dom inte kan göra något. Men jag undrar när man kan se något på VUL? Nu är det två veckor kvar till den inbokade tiden och jag kommer att bli nervvrak under den tiden.

    Jag mejlade Lappis läkare som jag också gick till inför IVFerna och berättade att vi nu äntligen har fått plus och fick världens gulligaste svar där dom sa att dom var så glada och att vi gärna fick komma dit på ett tidigt VUL om vi ville. Men jag vill ju inte gå för tidigt, det skulle vara fruktansvärt jobbigt om dom inte såg något och så visste man ändå inte mer.

  • Ore

    Hoppas också på ett bra svar till Nenne från Falun...

    Har precis fått min halvhjälpligt inlindade men ändå extremt beska kritik från chefens chef om allt som jag inte har gjort, eller inte gjort på det sätt han vill, toppat med skäll från en kollega för att jag inte har gjort hans jobb på det sätt som han velat (något som tog oändligt mycket längre tid än jag trott, och som jag la tillbaka på honom att fixa men han har jå så mycket mer viktiga saker att fixa än vad jag har. Och nu kommer för helvete två leverantörer och vill ha en underskrift och jag sitter här och storlipar, vill faan gå hem nu... Bläääää!

    (Hmm, låste dörren och gömde mig...)

Svar på tråden Livets stora och små frågor