• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Fru FruLLan

    AM
    där ser du...
    inga fakta utan det vore bara KUL om det var en tjej...

    Nåja
    Nej det syns absolut inte bakifrån att jag är gravid. Det gjorde det inte med borren heller...

    Jag är inte så sugen på något speciellt, inte nän skillnad mot borren iallafall.

    det skulle vel vara att jag periodvis velat ha glass och lakris. Och det var exakt det jag var sugen på med borren. Då var det även choklad och det vill jag inte ha nu.

    Visst jag har ätit mycket apelsiner nu i vinter men det är för att de är så bra på vintern... hade ej med grav att göra.

  • fru AM

    Frullan: jag hör vad du säger (eg ser vad du skriver) men vidhåller envist att bara för att grav. är likadan som med Borren så behöver inte det betyda att det är en tjej. Min BM har fyra barn - både pojkar och flickor och jag satt och surrade om alla olika teorier det finns om symptom, cravings, hjärtljud, magformer. Hon sa att hennes fyra grav. alla varit exakt likadana och ut hade det kommit växelvis pojke och flicka.

    Jag ger mig inte förrän du visar upp en nyföding med snorre!

  • Fru FruLLan

    AM
    okej
    den kommer om några veckor
    ska vi säga...
    tre?


    då ska flashas snorre

    tyckte mig se en förre veckan på UL...

  • BrudSommar2006

    Usch ja, jag ska be att få prata med någon i samband med inskrivningen. Fast någon förklaring om hur det gick på första förlossningen tror jag inte hjälper, det tog så jäkla lång tid kändes det som och gjorde så förbaskat ont och så paniken när moderkakan inte kom ut förrän i sista stund, typ efter drygt en timme. Det finns ju inga garantier för att det inte blir likadant andra gången och det är inte säkert att det går att lägga epidural med min rygg, det var jag ju inne på specialistkontroll för redan förra gången. Sedan påstod de ju att det var för sent att lägga i alla fall så det var ju bara att stå ut de sju timmar eller vad det var kvar utan. Och så att krysta i 45 minuter var banne mig det vidrigaste jag gjort.

  • BrudSommar2006

    Jaha, här är jag och klagar igen!

    Jag fick ju dessutom ryggskott under förlossningen och kunde inte röra mig på en vecka efteråt och jag har fortfarande nerver runt en kota som inte sitter på rätt plats som jag fick under förlossningen. Det är ju det jag gått hos läkare/sjukgymnast och strulat med sedan dess och nu fick skjuta upp magnetröntgen för. Allt detta för en jäkla förlossning...

  • nennesjuttioåtta

    BS
    Usch, det låter verkligen vedervärdigt! Hoppas du får hjälp! Vore det inte bättre med snitt ändå med det där i bagaget, med tanke på ryggen?

  • nennesjuttioåtta

    nu måste ni skriva något snart annars går jag in på FL.

  • snaily

    Jag kan fortsätta älta lite Har tagit mig via apoteket och hem, köpt Lactal som jag tänkte prova. Verkar mest troligt att det är bakteriell vaginos jag fått (äääääcklig diagnos!) så börjar så, det kan vara svamp också såklart men det kliar eller känns ingenting, bara luktar vidrigt.
    Nu ska jag forska på FL (joooooooo det ska jag) om mina härliga symptom...

    BS, tycker också du borde se till att få nån slags hjälp med din rädsla. Hoppas det finns! (Bra hjälp alltså...)

  • kängu

    Jag sitter här och tänker på namn till pyret... Jag älskar verkligen namnet Gustav men det är så jävla vanligt... lite tråkigt.

Svar på tråden Livets stora och små frågor