• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Telis

    AM, okej då, jag säger väl till då. Fast han brukar inte massera utan bara stretcha mina muskler och sätta på dom där elsakerna.

    Hmm, jag var hos tandläkaren och röntgade någon dag efter ägginförandet utan att säga till att jag kunde vara gravid, jag tänkte att det måste ju finnas massor med människor som gör det utan att veta att dom är gravida och jag var så övertygad om att det här inte skulle funka. Var det puckat?

  • snaily

    Piggelin, dags att premiärtälta nu då och bocka av på listan saker-man-måste-göra-innan-man-dör
    Bra rutet av dig ang. bilbarnstolen!

    Nenne - enda anledningen till att jag (nästan) står ut med det här strulet är att vi snart ska på utredning! Om 15 dagar närmare bestämt!

    Cicci, oj vad spännande nu! Känner på mig att det händer nåt snaaaart...

    Måste jobba...

  • fru AM

    Jag testade en gång med ickedigitalt test och fick då BARA ett streck på tvären. Alltså inget plus. Vilket till en början var väldigt ångestframkallande och obegripligt. Vadå streck på tvären? Visade sig senare att jag testat för sent (BIM+14dagar) och att hormonet som ger det vertikala strecket redan gått ur kroppen ... eller i alla fall sjunkit.

    Jag röstar för digitala efter det - skönare att veta säkert från första stund. Även om det suger att få ett "inte gravid" rakt i fejjan.

  • Telis
    nennesjuttioåtta skrev 2009-05-20 09:06:52 följande:
    telisja, jag tar nog hellre först ett "är det inte ett streck på tvären" *skelar* än ett BWÄÄÄMBWÄÄÄM - ICKE GRAVID rätt upp i fejjan. SEN blir det digitalt men så långt som att jag ens råkat se ett spökstreck har det ju aldrig blivit.
    Om två veckor, gumman! Då jävlar ska det bli ett plus KAAABAAAAAAM rakt upp i synen på dig. Det har jag bestämt. Min kotte (om det blir någon, peppar, peppar), behöver en liten låtsaskusin som han kan åka telis med när vi andra sitter inne och dricker choklad med cointreau.
  • fru AM
    Telis skrev 2009-05-20 09:07:52 följande:
    AM, okej då, jag säger väl till då. Fast han brukar inte massera utan bara stretcha mina muskler och sätta på dom där elsakerna.Hmm, jag var hos tandläkaren och röntgade någon dag efter ägginförandet utan att säga till att jag kunde vara gravid, jag tänkte att det måste ju finnas massor med människor som gör det utan att veta att dom är gravida och jag var så övertygad om att det här inte skulle funka. Var det puckat?
    Tror det är lugnt, Telis! Det var så himla tidigt då! Det finns ju även människor som missar att de är gravida i fleraflera månader och lever som vanligt och partajar osv och deras barn är det aldrig några fel på såvitt man läst!
  • nennesjuttioåtta

    AM
    *letar efter växel*
    Nej jag gillar min navel, förutom att den blir en stor pool med svett när man cyklar. Eftersom jag alltid har haft ett välpumpat mc-däck runt midjan har jag aldrig upplevt den som grund - men det skulle den nog kunna bli om man ansträngde sig lite. *tar en bulle till*
    Pluttnavlar har jag lite fobi för. Tur att mannens är den totala motsatsen. Han är den ultimata Nenne-killen - fina ögonbryn a la George Clooney (synd ni inte fick se dem i lördags eftersom han envisas med solglasögon modell grytlock), helt hårlös på överkroppen (förutom två i grupp och ett ensamt vid nyckelbenen) och sen när han kysser en så är det precis som man alltid drömde om som tonåring- men de grodorna hade antingen för mycket saliv, tunga över hela ansiktet, eller dålig andedräkt. Han smakar hallon och det flärpar i tårna och dunkar i magen.

    Se däre, en kärleksförklaring så här på onsdagsförmiddagen.

  • Telis

    fru AM skrev 2009-05-20 09:12:13 följande:


    Tror det är lugnt, Telis! Det var så himla tidigt då! Det finns ju även människor som missar att de är gravida i fleraflera månader och lever som vanligt och partajar osv och deras barn är det aldrig några fel på såvitt man läst!
    Ja, precis! Och om jag hade sagt något på varje tänkbart och otänkbart ställe efter varenda ägglossning sen vi började så hade ju typ halva Sveriges befolkning fått reda på det vid det här laget.
  • fru AM

    Nenne: Så sött och romantiskt! Har han slutat smygläsa tråden eller kan vi hoppas att han ser det här?

  • Telis

    Ååååååh, det är ju nästan så att jag med blir kär i lille P!

Svar på tråden Livets stora och små frågor