• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • Frejis

    Stort grattis till det nya jobbet Sweet! Vad skönt det måste bli att ha gångavstånd till jobbet! Och så mycket mer tid till familjen.

    Tur att allt är bra med Frullans bebis, väntar med spänning på en update.

    Nenne, hur gick det på det nya jobbet? Det var väl i måndags du började eller? Håller tummarna

    Jahapp, så har jag lärt mig något nytt om SM *till ev smygläsare, jag skojar *

    Här det bra, varken sm, bim eller äl-tiden. ÄL väntas nog i slutet av veckan.

    Måste säga att det är kul med en bim-lista igen

    Kram till alla

  • sweetstreet

    Sorry men här kommer ett eeegoinlägg.......

    Aaaaaahhhhhhhh!!!!
    Imorgon smäller det!!!!
    Då ska jag berätta för chefen att jag ska sluta här.
    Fyyyyyyyy vad jag är NEEERVÖÖÖÖSSSSS!!!

    Fast egentligen heeelt utan "orsak".
    Men det är bara det att jag VET att hon kommer bli GALEN!
    Och jag lär få skit för detta. Helt galet jag vet men jag vet hur hon behandlat tidigare kollegor innan de skulle sluta här. och då har hon ändå vetat lääänge i förväg att de skulle sluta. Med mig blir det ju lite hastigare avslut....

    Bakgrunden till att jag iten ska jobba kvar här, är dock inte mitt fel. Alls.
    Utan det handlar om pengar och finansiering. Vi har helt enkelt inte mer pengar till mitt projekt. Detta berättade hon för mig innan jul och eftersom jag nu har "egna" pengar som sträcker sig t o m juni så kan jag jobba här fram tills dess. Hon hoppas dock få in mer pengar i mars eftersom hon sökt anslag som hon får veta då om hon får eller ej. Därför ville hon att jag skule vänta med jobbsökning till efter mars, och "erbjöd" därför att betala mig två månader till efter att mitt eget anslag gått ut. Dvs jag skulle kunna jobba kvar fram till september.

    Men detta jobbet fick jag ju via kontakter. jag "sökte" det ens knappt. Fick veta av en kompis att hennes chef hade ett samarbete med en forskningsgrupp som ville ha folk med min bakgrund och de mer eller mindre kontaktade mig. Så det blev väldigt "hastigt" bstämt. Därav min "snabba sorti" från nuvarande arbetsplats också. De ville egentlgien att jag skulle börja redan i februari men detta var uteslutet. Så då var det mars som gällde. men jag har en hemresa bokad i mitten av mars så då bestämde vi att april var bättre för alla parter.

    MEN i min chefs värde VEEEET jag att detta är på tok för tidigt! Detta trots att det är HON som inte har pengar kvar att försörja mig och trots att jag berättade redan innan jul (när jag fick reda på detta) att jag skulle börja söka jobb i början av detta året.
    Äsch, jag vet att jag helt logiskt har "rätt" och hon bara "måste" förstå. Men med erfarenhet från fd kollegor som slutat så känner jag lite panik inför morgondagen och mitt möte med henne!
    Plus att mitt projekt ju inte alls är "färdigt". Jag är tvungen att lämna skeppet innan man ens sett land. Skittrist faktiskt. Jag ahr lagt ner sååå mycket tid och energi på detta projekt, men eftersom det saknas pengar så finns inga andra alternativ. Och att hon KANSKE EVENTUELLT får in pengar i mars OM hennes anslagsansökan beviljas kan jag inte vänta på. har jag inte råd att vänta på, nu när jag har ett sådant här fantastiskt bra erbjudande som bara väntar på mig.
    Men visst förstår jag hennes situation också. Jag förstår varför hon kommer att freaka ut. Varför hon kommer känna superstress och att projektet inte alls är i hamn. Hon har ju rätt!
    Fasiken!
    Skitjobbig sits alltså!

    Men försöker tänka att "jag måste se om mitt eget hus".
    Jaja, vi får se hur det går,

    Och ajg är verkligen superglad för det nya projektet eftersom detta inte enbart räddar mig ur en arbetslöshetssituation utan faktiskt ÄR ett projekt som jag verkligen verkligen verkligen tycker verkar enormt kul och itnressant! Vilket är en superbonus i min situation. Plus att jag ju får så nära! Bara DET är ju nästan värt att byta jobb för.....

    Men faktum kvarstår. Jag har lite magont inför morgondagens möte.


  • sweetstreet

    Sedan efterlyser jg FRULLAN!!!!!

    Hur gick det på din undersäkning!
    Såg att Cicci hört av dig att det var bra, men jag vill ändå veta mer!
    Hur mår du nu?
    Fick du veta vad som kan vara "fel"? Jag menar du har ju ont????

    Stor kram gumman och hoppas att du snart mår bättre!

  • Fru FruLLan

    Hejsan tjejer
    jag har inte hunnit in idag och har alltså inte läst ett jota. Tänkte bara rapportera hur det gick igår (hoppas vel att nån är intresserad )

    Jag hade ju egentligen inte känt mig orolig för värken som periodvis var ganska så illa. Jag har ju rätt hög smärttröskel så...
    Nåja, men maken ville åka in i helgen redan och när han fick höra att barnmorskan tyckte att vi skulle åka in om det hela fortsatte, vilket det gjorde, så var det ju bara att åka.

    det hela resulterade i 4.5 timmars väntan på gyn akuten innan jag fick träffa läkaren i.. ja så där 5 minuter, kanske 10.

    Nåja det kändes som en himla bra läkare iallafall.
    Frågade en massa och gjorde först en gyn undersökning och sen kontrollerades bebisen och hela tjottagrejen runt omkring noggrannt med UL. Resultatet blev INGET!!!!!

    nej just det. Man kunde inte hitta orsaken till det onda. det gjorde ont som fan när hon undersökte så ont fattade hon att jag hade, men varför, ja det kunde hon inte säga. En teori var att jag ju varit förkyld och haft infgektion i en månad nu och att det hade satt sig på livmodern. Infektionstesterna gav så klart utslag. Annars kunde hon inte säga nåt. men sånt kunde tydligen hända.

    ha ha ha
    Min livmoder har fått influensa
    ha ha ha

    Nåja. bebisen såg iallfall ut att ha det toppen, moderkakan satt fast och låg rätt osv.
    förresten var bebisen så SJUUUUUKT SÖT!!!!!!!
    det uppvägde 4,5 timmar i väntrummet... nästan.

    Nåja, prover är tagna och idag har jag även varit och lämnat urinprov igen. Så vi får vel se. Annars är det vel bara att köra på och stå ut gissar jag.

    jag har också kommit på att bebisen är en kille ... .... BM hade en skrocklista på väggen med skrock över vilket kön det blir och då blev det en kille.
    Undrar varför jag tog sån fasta på det????

    Nåja.

    Kan även rapportera att efter en miljon samtal till kommunen har borren nu fått dagisplats!!!!! HURRA!!!!!!!!!

    Självklart är det inte ett av dom dagis som vi valt, men det får ju ingen på söder. Men inte heller så var det ett dagis som kändes så där jätte bra. Okej men inte bra.
    Men han komemr kunna skolas in i januari sa tanten och det är ju en gudagåva. det är få som får till det. Så vi får vara glada som sjutton. det var nästan ingen på öppna förskolan i måndags om fått dagisplats och inskolning i januari vågade ingen drömma om.

    Nåja, han får gå i 5 månader sen åker vi ju bort 2 månader över sommarn och sen skolar vi in honom på det dagis vi vill ha i augusti. det blir bra.

    Näe nu ska jag försöka läsa ikapp lite sen ska jag sova för i morgon ska jag på intervju för mitt uppdrag.

    Puss

  • sweetstreet

    Ah! FRULLIS!!!!!
    Haha! Så du loggade in just nu!
    heeeej!!!
    Vad sköööönt ändå att få veta lite mer.
    Men fan vad trist att du fortfarande har ont!!!!
    Jag hoppas att dina tester kommer säga vad det är, och framförallt hoppas jag att du snart mår bättre o blir av med värken!

    Hehe, skoj det där med din skrocklista.
    Enligt alla tester jag gjorde (alltså skrockbaserade, samt även lite från AM här i tråden) så var ju min dotter en kille, hahaha!
    Så jag ger ungefär såååååå mycket för sådana där skrocktester...

    Men förresten så är väl en kille till inte fel det heller??
    Eller vill du gärna ha en tjej???
    Trodde du skydde döttrar som pesten....?!?

    Härligt med dagiset dock!
    Tror det blir toppen!
    Att ni sedan kan flytta honom till det dagis ni vill efter sommaren låter väl bra.
    Själv är jag ju redan så hemma med att ha Lilltjejen på dagis att jag liksom hajar till varje gång jag pratar med svenskar som har sina barn hemma så länge. Det är så annorlunda här.
    Men vi är överlyckliga för vårt dagis här! SÅÅÅÅÅÅ BRAAAA!!!
    Fantastiska lärare och ja, allt känns verkligen 200% viklet är ett enromt bra stöd.
    Vår lilla tjej stormtrivs också och ibland när man kommer o hämtar henne kan man stå och titta på när hon "leker" med någon fröken eller med ett annat av barnen. Jättekul!

    Igår satt hon upp för första gången utan stöd!
    JEHOOO!
    JÄTTEKUL!!!!!!!
    Sedan satt jag och m och kolalde på henne när hon satt själv, Jättelänge kollade vi. Who needs TV???
    Så jäkla coolt att se hur vissa kopplingar i hjärnan plötsligt bara kopplar ihop och så fattar de sådanat som de kämpat med så länge. Bara sådär. Puff! Jättelätt plötsligt!
    Häftigt!

    jaja, nu ska jag återgå till jobbet och min mötesångest inför morgondagen.

    SUPERKRAMAR FRuLLis!
    och sköt nu om dig och bebben!!!!!

  • kängu

    Skönt att höra att allt såg bra ut Frullan, men va konstigt med värken!!!
    Hoppas att det går över snart!
    Härligt att borren fått dagisplats!!!

    Sweet: Usch, det låter superjobbigt med jobbet. Förstår precis hur du känner dig. Men du får försöka tänka att det är för ditt eget bästa, och att din chef inte hade ordnat finaniseringen. Du har ju dessutom förvarnat om att du tänker söka andra jobb!!!
    Jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete

  • sweetstreet

    Kängu,
    tack!
    Visst är det så. Du har så rätt så rätt. Och jag VEt ju detta, men det känns ändå skit.
    Jag försöker tänka så, men det är ju aldrig skoj att komma med "bad news". och för min chef är detta definitvt bad news....

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!