• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • Mrs  B

    Liten
    Vi skulle ha gett Malte hans 1 års spruta förra veckan men har skjutit upp det för han han behöver bli lite bättre först. Min bvc sköterska sa nämligen att man kunde bli väldigt dålig av dem och jag har även för mig att Max blev det.
    När vi vägde in Malte på sjukhuset på julafton vägde han 8,4kg och hade tappat 1 kg på 6 veckor, men nu är han iaf uppe i 9,2 kg och det är så skönt att han ser lite mer normal ut igen. Är 75cm lång så han är fortfarande väldigt smal, men han tar sig nog hoppas jag.
    Malte klarar inga bitar i maten, , så det blir till att mosa det han ska äta rejält. Klöks om han får bitar. Försöker få han att äta 8 månaders burkarna nu men det går sådär.
    Ska snart börja med egen mat igen, men då mjölkfritt.

    Sweet
    Grattis till det nya jobbet!!!!!!!!!!!!!!!
    Verkligen skönt att slippa pendlandet förstår jag.

    AM
    Det där lägenheten hade jag kunnat tänka mig.....

    Vagn för syskon
    Vi hade lånat en ståbräda av en kompis när Malte föddes men använde det inte en enda gång. Resonerade som Cicci att de har ju faktiskt fått ben att gå med. Men nu var ju Max också 3 år när Malte föddes. ;.)

    Sova hos föräldrarna
    Max sov inte bra förrän han blev 3 år så då sov han mycket hos oss för att vi alla skulle få sova lite. Nu kommer han upp lite då och då, men ibland sover Malte också hos oss och då får vi inte plats. Så för någon natt sedan fick jag sova med Max i hans växasäng och ni kan ju tänka er hur min kropp kändes efter den natten. ???? ONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Håller på att bearbeta maken på att vi ska ta upp gästsängen och låta Max ha den istället men maken tycker inte alls om den idén, men har inte sagt varför......hmmmm

    Håller på att kolla stugor för vår lillsemester.
    Måste inhandla kläder till maken och mig, vad ska vi köpa då??????????????????????????????

  • Ore

    EA: Då hade jag inte missat något då... Synsk är jag inte, men jag är väldigt duktig på att hålla tummarna...

    Mrs B: Härligt med ett besked om Malte. Och precis som de säger så kan det växa bort, det gjorde det för mitt syskonbarn, som är 10 år nu... En kompis hade liknande problem, och på den tiden (tidigt 80-tal) så ersattes allt med sojabaserade varor. Vilket ledde till att hon blev sojaallergisk senare...

  • Mrs  B

    AM
    Nej, jag är inte allergisk mot mjölk. Får bara ont i magen om jag dricker ren mjölk. Däremot är jag nötallergiker och måste kolla innehållsförteckningen över det mesta som jag äter.
    Har däremot kompisar som är glutenallergiker och några kompisars barn har mjölkallergi.
    Har redan tänkandet i mig så nu ska man bara använda det i praktiken hela tiden också.
    Tror att det kan fungera bra hemma, men värre när man är iväg.

    Skönt iaf att vi vet vad det är!

  • Liten med Mindre

    MrsB - vad SKÖNT med svar! Hoppas på en go och glad Malte framöver nu då. Katrinplommondiet?

    September - vi jobbade genom en månads gallskrik innan Mindre tog välling på kvällen. Plötsligt en dag släppte det, då hade det gått ungefär ett paket välling i små doser.

    Hon klarade ju redan vatten i flaska. Så till kvällsslurken så fick hon först välling tills hon tagit i alla fall några sug, och därefter bröstet. Det kunde ta 20-40 min skrik ibland. Inte helt skoj. Inte så att jag tvingade in flaskan, men det var bara den som erbjöds i närheten av munnen.

  • Mrs  B

    Ore
    man kan både ersätta med soja och med havre. "Go green" har väldigt bra produkter på marknaden, men det är ju lite dyrare förståss, men vad gör man inte för att barnen ska må bra.

    Matvägran
    Max har ju som sagt sina idéer om vad han ska äta och inte äta, men efter hans koll på bvc så ser allt ok ut iaf. Vikten och längden följer varandra precis som de ska.

  • Mrs  B

    Liten
    Malte hatar katrinplommon, vägrar öppna munnen....
    Men päron går bra iaf.

    Då kanske man ska fråga Frullan om råd och tips?????

  • Liten med Mindre

    MrsB - vår lilltjej har svårt att bestämma sig - ibland går plommon jättebra, ibland inte alls. Fast det sammanfaller väl med att ingen frukt går bra. Tänk om det fanns säkra kort!

    Fast då skulle väl livet bli för lätt.

    Godissugen som få efter en torftig matlåda. Rensar kyl- och frysskåp hemma, så då blir det roliga blandningar. Skulle nog behöva krydda upp det hela med lite choklad till efterrätt. Fast jag gillar inte att handla godis på pressbyrån. Är det priset månne?? ska det vara dyrt så ska det vara fint!

    Undrar om jag kan jobba bort godissuget??

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!