Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Lapinette,

    denlånga blödningen var när jag hade X. Jag plussade typ vecka 4+2 eller så, men började blöda redan efter någon dag. Jag åkte därför in ganska omgående och kollade. Då trodde de MF och två följande HCG visade att det inte ökade och skulle komma ut. Jag blödde i två veckor till, sedan sökte jag på nytt, nya prover under en vecka och sedan blev jag såsmåningom inlagd på SÖS eftersom blödningen inte tog slut, då hade jag blött ca 5 veckor. Inga forsar, men ändå blod. Inget syntes på VUL nånsin, men HCG steg för varje dag.

    PÅ SÖS skrapades jag, livmodern var i princip tom. Misstanken om X stärktes av att HCG lyckades stiga under natten. Slutsatsen blev att något växte på annat ställe än i livmodern, alltså X, även om det inte syntes. Därför fick jag sprutan dagen efter. Sedan lämnade jag blodprov efter ett schema och två väger senare var det nere på i princip noll. Blödningen stoppade ganska snabbt efter skrapning/spruta vill jag minnas. Tanten kom 28 dagar efter det sista blodprovet.

    Skrapningen var jag rätt arg på, det kändes som att den var meningslös, men ändå krävdes narkos, läskiga tabletter för att mjuka upp tappen och ett ingrepp. Fast kanske var det bra så att inget växte där. Det kan ju varit den som tog bort blödningen.

    Men tänk på att det är vanligare med MF än X, så bli inte rädd av det jag skrev. Fast täta blodprov tycker jag är viktigt så att det slipper ta längre tid än nödvändigt om nu något behöver göras.

  • start september

    Telis, snabbt svar på din mycket befogade fråga då jag måste iväg. Nej - han tycker inte alls att han skulle vara en misslyckad människa om det inte blev fler, men han hanterar hellre sådant som är jobbigt i en mycket liten krets. Typ med mig och ibland sina föräldrar eller syskon. Jag är inte riktigt likadan, men har lärt mig leva med det.

    Han har längat efter barn i så många år, men alltid haft en väldigt ödmjuk inställning till om vi skulle kunna få några, nästan tagit ut problemen i förskott. Han vågar knappt tro att det är sant att hon finns idag.

  • start september

    Hemma igen och har läst ikapp. Tack för att jag får hänga kvar anonym!

    Favoritvin just nu, främst till kötträtter men funkar efter maten tycker jag också: Penfolds Thomas Hyland (109 kr)
    www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt&Butik=0&SokStrangar=

    Resa i mars är svårt om man inte vill långt och inte vill till Kanarieöarna. Kap Verde har jag sneglat på, men kanske finns det inte tillräckligt där att göra där? Jag är snorklingsfantast, så Egypten var väl ett jättebra tips.

  • start september

    Nenne,

    tror inte jag blev trött, men de cyklar jag tog den innan det blev något var det sommr och mestadels semester så kanske sov jag mer då eftersom jag kunde utan att tänka på det?

    BS,

    styrkekram till dig. Stackars Iris har ju varit sjuk så mycket, men kanske är det skönt med en förklaring på denna fas ändå. Ätr det inte vid två årsåldern det blir lite bättre med dagissjukorna (attt första året är värst alltså?).

    Förresten, är det någon som tror att vitpeppar funkar mot magsjukor? Tänkte stoppa i mig igår, men blev illamående av bara tanken så jag lät bli. Trodde ett tag att lilla var magsjuk, men det var nog bara för mycket middag och sätta i halsen.

  • start september

    Är också jättesugen på en Nespresso-maskin, de jag känner som har den är jättenöjda och tycker det är kanongott kaffe. Har också bara hört bra om deras separata mjölkskummare. Här dricks det mest latte, men en del Espresso efter maten. Decaf skulle jag uppskatta också. Jo, nackdelen är att podsen är dyra, har inte vågat undersöka hur dyra än.

    Om man inte har någon flashig butik i närheten och vill se dem IRL så har jag sett på Media Markt(hemskt ställe) och Elgiganten.

  • start september

    Kul att se dig Tinga! Jag förstår att du har det knappt med tid med allt du beskriver. Imponerande långt inlägg ändå! Kul med reakläder, Boomerang har jätemycket snyggt tycker jag. Själv har jag inte koll på vikten stablit än, så jag får vänta lite till innan jag köper nytt tyvärr.

    Omsan, välkommen hem! Trist med sjuka och tråkigt om ni blev besvikna på klimatet. Jag har varit där i mars eller så och då var det paradiskvarmt, kan intyga att stränderna är fantastiska.

    Men vilken osmaklig idé att ha med bebisen! Vad mycket fix det var, så mycket tycker jag inte det är i Sthlm? Surfar mest hus, men ändå. Visst, blommor, ljus och kanske en enkel dukning, men inte en massa kläder, väskor och definitivt inte barn. Huga.

    Här är jag knallförkyld igen och lillan vaknade med lite feber. Vi som varit friska knappt två veckro sen sist. Blä. Jag är tacksam om det bara är förkylning men ändå.

    Kök har vi byggt, vi valde IKEA efter en lång utvärdering. Marbodal och Haga var det vi valdes mellan på slutet, båda hade fina saker. HTH gillar jag också, men de blev ännu dyrarare. Särskilt Haga kändes prisvärt för den kvaliteten. Vi ville montera själv och då kändes IKEA som bäst alternativ. Sen kan man lyxa mer med skicor och sånt istället. Vi blev grymt nöjda, men det är lång resa när man fixar själv. Otroligt nöjd att vi fixade klart innan hon kom.

  • start september

    Hipp med majs och kalkon är en favorit här också, fast kyckling med ris och grönsaker verkar nu kunna börja tävla. Tomatfärgat klass är dock sämre ut majsfärgat enligt min prioriteringslista, men jag är såklart glad att hon oftast äter.

    Grattis till den fina sömnen Tinga!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!