• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • BrudSommar2006

    AM, om jag nu lyckas komma någonvart med ryggen i övermorgon så kanske jag äntligen kan komma till sjukgymnasten för det och så kanske jag kan ta allt på en gång... Jaja, jag får ge mig till tåls lite till.

    Nu är overallen beställd, jag betvivlar inte att jag kunnat hitta en billigare någonstans men jag orkar inte ge mig ut och leta.

  • Liten med Mindre

    BS - vilken otur ni ha med adventspynt! Och du har fått mig att börja knipa för glatta livet. Inser att det inte är bara ryggmusklerna som förtvinat under året.

    Hoppas att du får ordning på allt!

    MrsB - gick med huvudvärk hela helgen - men igår kväll "mobbade" jag en massa onda punkter i skallbasen tills de gick över - och idag känns huvudet mycket bättre.

  • BrudSommar2006

    Liten, vad trist att det inte blev något hus, det såg ju så trevligt ut. Fast det var väl det som gjorde att det kom så mycket folk, det såg ju VERKLIGEN trevligt ut, trots att det var renovering kvar på det. Är det några visningar på gång den här helgen då?

  • Liten med Mindre

    BS - måste får tid att surfa lite hemnet innan jag kan svara...

  • Izzie

    BS - Förstår att du känner dig nervös. Förhoppningsvis är det inte så illa och AM har rätt... Det fanns ingen chans att få komma tidigare eller?

    Lappis - Håller tummar o tår!

    Liten - Vad kul att Mindre börjat krypa! Jag ångrar så att jag inte filmade Matilda när hon körde ålning a la combat-style, men jag ska försöka komma ihåg att ladda batteriet till kameran så jag kan filma henne när hon kryper. Hon går och kryper om vartannat, så snart är det nog bara gå som gäller...
    Klappa händer är en favvo här med!

    Oms - Tack för länken till era bilder! Vad fina ni var! Kul att se dig o maken med. Snacka om att Mathilda kommer bli en ursnygg tjej som tonåring med de ögonen och färgerna! Ni lär få hålla hårt i henne... Hon är verkligen supergullig!

    Ore - Fnissade lite åt din beskrivning av kundvagnskrocken Ibland tror man knappt det är sant... Ska ju själv dit nästa vecka, får se hur det går.
    Päronglögg drack jag med igår. Ganska gott fast väldigt sött, men det är ju glögg...

  • MSW

    Åter från efterkontrollen som gav mig absolut ingenting!
    Tog ca en kvart och hon frågade vad jag tyckte om förlossningen och om det gick bra, om jag fick sova och så, och om vi funderat på preventivmedel. Sa att jag tyckte att det kändes jobbigt att jag var iväg första timmarna, och då frågade hon om det dröjde innan jag fick träffa A, och jag träffade juh honom efter uppvaket, och sen sa hon typ att "man hade juh inte kunnat göra på något annat sätt så det är juh inte mycket att säga".. Fast att jag nästan hade tårar i ögonen när jag sa.. Och i situationen tyckte jag juh också att de gjorde rätt, det är juh hur jag känner nu efteråt som är problemet..
    Hon frågade om jag haft några problem med stygnen och det hade jag inte, antar att det var därför som ingen gynundersökning gjordes heller...?
    Jaja, som sagt, hade lika gärna kunnat skippa detta kändes det som..

  • BrudSommar2006

    Izzie, eftersom det är dags för cellprov också så måste besöket passa med min cykel så det fick bli den tiden.

    MSW, jag tror faktiskt att det alltid ska ingå gynundersökning, det där tycker jag låter jättekonstigt. Det känns inte som att BM man går till medan man är gravid är speciellt intresserad av vad som händer efteråt så det känns inte som rätt person att gå till ironiskt nog.

  • BrudSommar2006

    Liten, ja nu struntar jag i adventspyntet i och för sig men ibland känns det som att jag är lite otursförföljd och ibland känns allt som inbillning!!!

  • MSW

    BS: Jag hade hört att man typ fick välja om man ville göra gyn undersökning eller inte av mammagrupp-kompisar, men då borde man väl fått frågan iaf...

  • Izzie

    MSW - Jag hann inte med någon gynundersökning på min efterkontroll heller eftersom BM tyckte det var viktigare att prata igenom min (jobbiga) förlossning. Jag blev istället erbjuden att komma dit i samband med cellprovstagningen två månader senare och då gjorde en knapphändig undersökning.

    Tycker det är jättesynd att din BM inte var lyhörd inför dina känslor. Tyvärr är det ofta så inom vården att man själv får stå på sig för att få hjälp. Du kan inte ta kontakt med henne igen och fråga om du kan få tala med en kurator?

    Minns att jag på BVC efter ett par månader fick fylla i ett formulär ang min mentala hälsa efter förlossningen. Detta för att fånga upp de som ev drabbats av förlossningsdepression. Om du har bättre kontakt med din bvc-sköterska kanske hon kan hjälpa dig att komma i kontakt med någon istället?

    Det hela behöver ju inte vara så dramatiskt heller, utan att du helt enkelt behöver prata någon utomstående, lufta dina känslor kring de förväntningar som inte infriades efter förlossningen. Får du hjälp med detta så tror jag att det är lättare för dig att acceptera att det blev som det blev och inte som du föreställt dig från början. Kram!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!