• MuffinsTönt

    Nu har jag gjort det igen,Tråd nr 10!!!

    Så var det dags igen för tråd nr 10. Nu kan vi fortsätta diskutera livets mysterium. Vintips, After work-hak och snuskhistorier. Häng på tjejer, dags att ta tag i dagens I-lands problem!

  • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen,Tråd nr 10!!!
  • anne på grönkulla


    Ja jag förstod plötsligt det - jag vet inte hur det gick till, jag måste ha varit galet otydlig...

    Näe, det jag dissade var tanken på solsemester vid Medelhavet nov-feb typ - särskilt på norra sidan, dvs av era alternativ i Grekland. Egypten tror jag mycket mer på som val då, mest för att turistorterna inte ligger vid Medelhave (för även på egyptens medelhavskust blir det rätt rått o kallt på vintern) utan vid Röda Havet. Det jag har hört av folk som varit där i januari är dock att det kan bli lite blåsigt och ganska korta dagar.
  • MuffinsTönt

    haha, va snurrigt det kan bli! Idag såg jag en reportage om just Egyptien i metro. Det stod många intressanta saker. Är såå sugen på dykning. Mer än pyramiderna faktiskt. Men hit va dyrt och lång tid ublidningen tar. 3500kr i 5 dagar. Vi som tänker va där i en vecka. Tänk om vi åker, shit va kul!!

  • nennesjuttioåtta

    Men snorkla kan ni ju göra utan utbildning. Men det är klart, då kommer man ju inte ner till de stooora fiskarna. *nynnar Jaws*
    Jag hade nog försökt se pyramiderna ändå, för hur många chanser har man att se dem egentligen? Om ni inte planerat för att åka dit igen då.

  • MuffinsTönt

    Nenne
    Pyramiderna lär jag inte kunna missa. Grabben kommer binda fast mig och slänga in mig i bussen. Snorkla kan vi ju göra! Och shoppa.

  • MuffinsTönt

    anne på grönkulla skrev 2008-12-09 10:29:26 följande:


    Det lär oxå vara en utflykt på minst 30 timmar, från kusten, gissar jag.
    Menar du utflykt till pyramiderna? Bussen från "turistorten" (de jag såg på kartan låg nästan brevid varandra nära röda havet) tar 5timmar. Sen lär det ta en eviiigheeet innan grabben är "klar". Han är lite nördig intresserad av historia och museer. Jag är mer "måtlig".
  • anne på grönkulla

    Det är lätt att bli överväldigad o nördig när man ser pyramiderna!

    Men 5 timmar i buss i vardera riktningen, plus tid i Kairo för olika aktiviteter blir lätt över ett dygn... Jag skulle lätt tycka det var värt det!

  • MuffinsTönt

    anne på grönkulla skrev 2008-12-09 11:17:06 följande:


    Det är lätt att bli överväldigad o nördig när man ser pyramiderna!
    Det stämmer nog! *fniss*

    Jag har inget emot att det tar ett dygn för denna utflykt. Man ska ju inte behöva stressa. Det enda jag fasar för är bussfärden. Har lätt åksjuka så det kan bli en mindre kul färd. - tur&retur. Nu när det tar en dag så kanske man kan sova över där en natt. Om man kan fixa nåt hotell smidigt...
  • anne på grönkulla

    Enklaste sättet att få vettiga tidsramar för det är nog att inte göra det med resebolagets bussutflykt utan köpa en flygbiljett Hurghada-KArio - det går att gör aöver dan tror jag - då får man ju välja själv vad man vill göra i Kairo men får å andra sidan fixa taxi o så själv. Vet inte om ni är så resvana att ni skulle ge er på det?

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen,Tråd nr 10!!!