• Carolina1979

    Göteborgsbrudar 2009

    Hej!

    Visst måste det finnas flera blivande Göteborgsbrudar som gifter sig under 2009?!

    Tänkte det vore kul med en tråd där vi kan samlas, diskutera planering, hjälpa varann med tips och tricks och kanske även träffas!

    Min blivande friade nu i lördags (12/4) och vi gifter oss i slutet av Maj 2009!

  • Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009
  • Danielaa

    Tx2: Klänningarna har inte kommit än... Vi beställde ju dom när jag va uppe å de kan tydligen ta ett litet tag, dom ska ju måttsys efter oss å så...

    sokkerstruten: Haha, kan verkligen se deras förvirrade miner!

    Mina smycken å handskar har kommit idag!! *Lycklig!* Såååå fina! E ju alltid lite chansning när man beställer så... Men ajg e SUPERNÖJD!! Kunde inte bli bättre!!

  • Tx2

    sockerstruten: Låter hur kul som helst. Härligt att höra att ni håller på traditionerna.

    Glöm inte att meddela när dem kommit. Just nu funderar jag på om jag skall kolla med lillsessan när jag har bestämt mig för modell.

    Impad att du redan har fixat handskar o smycken.

    Igår fick jag äntligen berätta för några av dem bästabästa tjejerna datumet för bröllopet när vi var ute o åt efter SATC-filmen. Så nu har dem bokat in det i sina kalenderar och jag kan få sällskap när jag känner mig redo att börja prova klänning.
    Dessutom så fick vi ja från dem vi vill skall toasta (en av dem är en av dem bästabästa tjejerna o den andre är hennes man). Känns kanonbra då jag vet att dem kommer göra ett jättebra jobb. Nu skall jag bara komma på hur jag skall göra med tärnorna. Vill gärna ha mina fem tjejer(som vi hade på hennes bröllop) plus en gammal kompis. Men jag tror dessvärre att det blir för trångt. Och jag vill inte fråga en el två av dem då det känns fel.

  • Danielaa
    Tx2 skrev 2008-06-24 10:17:58 följande:
    sockerstruten: Låter hur kul som helst. Härligt att höra att ni håller på traditionerna.Glöm inte att meddela när dem kommit. Just nu funderar jag på om jag skall kolla med lillsessan när jag har bestämt mig för modell. Impad att du redan har fixat handskar o smycken.Igår fick jag äntligen berätta för några av dem bästabästa tjejerna datumet för bröllopet när vi var ute o åt efter SATC-filmen. Så nu har dem bokat in det i sina kalenderar och jag kan få sällskap när jag känner mig redo att börja prova klänning. Dessutom så fick vi ja från dem vi vill skall toasta (en av dem är en av dem bästabästa tjejerna o den andre är hennes man). Känns kanonbra då jag vet att dem kommer göra ett jättebra jobb. Nu skall jag bara komma på hur jag skall göra med tärnorna. Vill gärna ha mina fem tjejer(som vi hade på hennes bröllop) plus en gammal kompis. Men jag tror dessvärre att det blir för trångt. Och jag vill inte fråga en el två av dem då det känns fel.
    Såklart i får höra om klänningarna!
    Blir dessa så bra som vi hoppas så beställer nog jag me därifrån. Men jag beställer nog själv, utan mellanhänder. De läggs ju givetvis på priset när fler blandas in i affären å de känns som man ändå får samma produkt i slutändan... Å jag får dessutom känna att de e jag som har kontroll på situationen å vet va som händer...

    Härligt att ni fått ja från toast-paret! Vi vet inte ens ännu vilka vi ska fråga... Diskuterade de där me några här på BT igår.. Hur reagerar folk egentligen? Blir de glada å ser de som en ära att bli tillfrågad (vilket iaf jag hade gjort...) eller tycker man brudparet "kräver" nåt av en...? Att de skulle va nåt som typ en "tjänst" till brudparet....?
    Härligt att ha så många som står dig så nära tycker jag! Tänker på de tjejerna du vill ha som tärnor menar jag! Ta me alla om du/ni känner så, de e ingen annan som ska lägga sig i!

    Jag kommer ha mn syster å min allra närmaste vännina å de e hel självklart för mig att de e just dom två eftersom de står mig allra närmast...

    Ojoj, nu blev de ett långt inlägg från mig idag!
  • Tx2

    Fortsätter med dem långa inläggen

    Ja, med tanke på att mina vänner såg så fundersamma ut när jag frågade och jag var verkligen osäker på om dem ville. Dem sa att dem ville men det kändes som om det kom ett men och vi inte fick ett tydligt ja. Samtidigt så vet jag att dem har fått toasta på många av deras andra vänners bröllop och att dem kanske kände att det för en gång skull hade varit kul att bara få vara gäst. Speciellt när dem har bröllopsdag dagen efter. Men som tur är så fick jag ett tydligt ja och det känns jättebra och tryggt.

    Jag vill gärna ha med mig tjejerna under dagen, men jag vet inte om jag vill ha alla där framme med mig. Skall ju vara vi (läs jag) i centrum

  • Danielaa

    Tx2: Förstår att de kan kännas "mycket" me så många där framme, de ska ju som sagt vara ni som ska vara i centrum å synas! Kan man inte ha dom med som tärnor och att de sen sätter sig i första bänk elelr så i kanten kanske? Så blir de bara ni där framme men de är ändå me dig på vägen fram till altaret? Bara en idé som poppade upp!

  • Tx2

    Låter som en bra idé. Det viktigaste är att dem är med mig innan på fm känner jag. Ev kommer en av dem få läsa dikt, en hålla reda på sin dotter om jag vågar ha henne som brudtärna (hon är då strax över två år då så det är en chansning o just nu så säger hon mest nähä när jag frågar henne om saker...). Får hitta lite fler uppgfiter till dem. En skall ju toasta under kvällen osv.
    Och klänningar kan inte vara så svårt, kör ju på svart som färg så då kan alla ta något dem redan har hemma el förhoppningvis få användning av en ny klänning även längre fram. Och kanske gröna sjalar/skärp, går kanske att återanvända dem från årets bröllop fast där har vi bara fem. Hm, något att fundera på. Tack för tipset!

  • Danielaa

    Tx2: Låter som du har massa bra idéer, ett par av dom knaske kan dela ut vigselprogram n'r gästerna kommer och dela ut ris/annat utanför kyrkan innan ni kommer ut?

    Känner mig fortfarande lite nervös när om när vi ska fråga uttänkt toastmaster osv... Så rädd att de ska tycka att de e "jobbigt" elelr att vi kräver nåt... Vill ju att de ska tycka att de e roligt å att de får känna sig utvalda som våra närmsta, precis som jag vet att mina tärnor t ex gör...!

  • Tx2

    Jag tror dem känner sig utvalda, men visst det är en viktig roll o dem kanske blir nervösa för uppdraget. Som sagt mina skuttade inte upp o ned av glädje när jag frågade. Jag försökte ta ifrån dem pressen, hoppas att dem inte kände sig tvingade, jag sa att dem fick säga nej. Men men, jag tror att dem trivs i den rollen som dem fick.

    Vi kommer inte gifta oss i kyrka utan borgligt på bohus fästning. Så några får hjälpa till o ta emot o visa så att dem kommer rätt, dela ut vigselprogram och dra igång kramkalaset. Vet inte om vi har utmarsch beror på vädret o platsen vi väljer.
    Jag är ju van vid att jag kan fråga mina vänner om hjälp och att dem ställer upp så jag involverar gärna så många som möjligt av dem. Vill att dem skall vara delaktiga. Det är lite annorlunda för sambon o hans vänner, och eftersom det mest är jag som planerar så innefattar planerandet att mina vänner får hjälpa till.
    Jag måste lära mig att skriva korta meddelanden.

  • Danielaa

    Tx2: Gu va fint ute på fästningen! Hoppas de blir fint väder bara!

    De e ju bara å bestämma sig för vilka man vill ha till vad å sen fråga, vill dom inte så får man hoppas att dom säger ifrån direkt helt enkelt...!

    Hur går de för er allihopa nu då? Kommit nånstans i bröllopsplanerna?
    Minns inte om jag kanske redan sagt de... men fick hem mina smycken för ett tag sen, sååå nöjd! Blir jättefint, "enkelt" å klassiskt men så fint! *Lycklig*

  • Tx2

    Är det dem du har i galleriet? Snygga.

    Hm, har vi skrämt iväg alla?

    Funderade på om jag skulle skaffa materialt för inbjudningar. Hade inte tänkt göra det förrens vintern men såg att medmera-kortet ger rabatt på akademibokhandeln. Kunde man spara några kronor.

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009