• Carolina1979

    Göteborgsbrudar 2009

    Hej!

    Visst måste det finnas flera blivande Göteborgsbrudar som gifter sig under 2009?!

    Tänkte det vore kul med en tråd där vi kan samlas, diskutera planering, hjälpa varann med tips och tricks och kanske även träffas!

    Min blivande friade nu i lördags (12/4) och vi gifter oss i slutet av Maj 2009!

  • Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009
  • sokkerstruten

    ´Tack tack!

    Jag har själv inte fastnat för figursydda klänningar förut, utan haft en bild mer av att jag ska ha en a-linjeformad eller i alla fall med mer kjol. Jag vet att jag har så kallad timglas figur, men jag har gått upp i vikt sen några år tillbaka så jag trodde inte jag skulle passa i en en sjöljungfru modell, eller att jag skulle känna mig bekväm i en alls!!!!

    Men jag provade denna mest för att jag gillade spetsen och stilen, när den hängde på galjen, tror inte ens jag visste att det varen sjöljungfrumodell när jag tog på mig den! Det slutade med att jag beställde en klänning som jag från början inte alls hade tänkt mig.. så det kan bli! :)

    Tack, ringen är jag oxå nöjd med! ;) Vitguld, med 5 st 0,20 ct briljanter, tillsammans 1 ct. Vi betalade 11.000 kr för den. Dock köpt i Usa.

    Hoppas du hittar något fint när du ska prova kläningar! Kom i håg att prova sånt du kanske inte riktigt ttrodde du skulle passa i!

    Vendel och Angelica skrev 2008-06-03 13:10:33 följande:


    sokkerstruten! otroligt fin klänning!! Avundas de som kan ha så helt figur sytt!!Skulle aldrig känna mig bekväm i det tyvärr vilka stenar i ringer, vågar jag fråga hur många karat det är Tror att jag har sett ringen jag vill ha men vi har inte spanat på priser och så ännu!Men den lär väl bli dyyyyr Danielaa ska nog spana på lördag, Reemans bla. tänkte ta en tur ner t Kungsb. med min vän och blivande tärna Jossan, Martina har ju även tipsat om en guldsmed/juvelerare som tydligen är billigare än snittet, ska snacka lite ringar med honom oxå!kram flickor
  • Vendel och Angelica

    aahhhh, japp ska testa sådant jag inte tror på kan ju sluta riktigt bra! jag har oxå såkallad timglas figur, men hatar min bak vanligt bland tjejer kanske... men vem vet det kanske blir en sådan för mig med...

    WOW vilket pris för en ring med tot 1karats diamant...
    kanske ska handla via USA då tror att det vi tittat på ligger på ca 17.000 rödguld med hjärt slipade diamanter 5 st ca 0.15... så det är skillnad oj oj oj


    sokkerstruten skrev 2008-06-03 13:29:24 följande:
    ´Tack tack!Jag har själv inte fastnat för figursydda klänningar förut, utan haft en bild mer av att jag ska ha en a-linjeformad eller i alla fall med mer kjol. Jag vet att jag har så kallad timglas figur, men jag har gått upp i vikt sen några år tillbaka så jag trodde inte jag skulle passa i en en sjöljungfru modell, eller att jag skulle känna mig bekväm i en alls!!!!Men jag provade denna mest för att jag gillade spetsen och stilen, när den hängde på galjen, tror inte ens jag visste att det varen sjöljungfrumodell när jag tog på mig den! Det slutade med att jag beställde en klänning som jag från början inte alls hade tänkt mig.. så det kan bli! :)Tack, ringen är jag oxå nöjd med! ;) Vitguld, med 5 st 0,20 ct briljanter, tillsammans 1 ct. Vi betalade 11.000 kr för den. Dock köpt i Usa. Hoppas du hittar något fint när du ska prova kläningar! Kom i håg att prova sånt du kanske inte riktigt ttrodde du skulle passa i! Vendel och Angelica skrev 2008-06-03 13:10:33 följande:
  • sokkerstruten

    ok.. ja det är skillnad i sverige och i usa!

    Ja man ser faktiskt mycket smalare och slankare ut i en sjöljungfrmodell än mad man tror, mycket beror nog på att den svänger ut vid knäna!

    En sida du kan kolla på är, jamesallen.com dom har mycket diamantringar!

    Vendel och Angelica skrev 2008-06-03 14:22:20 följande:


    aahhhh, japp ska testa sådant jag inte tror på kan ju sluta riktigt bra! jag har oxå såkallad timglas figur, men hatar min bak vanligt bland tjejer kanske... men vem vet det kanske blir en sådan för mig med...WOW vilket pris för en ring med tot 1karats diamant...kanske ska handla via USA då tror att det vi tittat på ligger på ca 17.000 rödguld med hjärt slipade diamanter 5 st ca 0.15... så det är skillnad oj oj oj
  • Vendel och Angelica

    Tack ska ta o spana där!!!


    sokkerstruten skrev 2008-06-03 14:55:49 följande:
    ok.. ja det är skillnad i sverige och i usa! Ja man ser faktiskt mycket smalare och slankare ut i en sjöljungfrmodell än mad man tror, mycket beror nog på att den svänger ut vid knäna!En sida du kan kolla på är, jamesallen.com dom har mycket diamantringar!Vendel och Angelica skrev 2008-06-03 14:22:20 följande:
  • Danielaa

    sokkerstruten: Sååå fin klænning!! Å jag som inte alls gillar sjøjungrumodellen EGENTLIGEN! Men ooh så fin denna va! Riktigt tjusig! Hærligt att du hittade en till slut som kænns så bra!

    Angelica: Ja, tycker absolut du ska ta en tur till Kba, ska oxå kika hos den guldsmeden, Martina tipsade om honom direkt nær hon fick veta att vi planerar brøllop men har inte kommit mig ivæg dit æn!

    Tx2: Då kan vi ha nedrækning till 2 maj tillsammans då!

  • Tx2

    Vad är det för en bra guldsmed?

    Härligt, vad har ni bockat av på listan? Vi står fortfarande utan lokal. Försöker att inte fundera för mycket detaljer. Är ju (nästan) elva månader kvar. Men i huvudet har vi (läs jag) en hel del. Nästa steg är att klura ut hur det funkar med vigselförättare. Och fråga några vänner om dem kan tänkas sig att ställa upp som värdar/toastmaster samt tanka av dem en massa bröllopsplanering.

  • sokkerstruten

    Tack, vad glad jag blir! :) Som jag skrev så var/är jag inte heller så förtjust i sjöljungrfu modeller precis som du!Men denna var som sagt lite annorlunda... Jag det känns skönt! Med tanke på att det tog fem månader att beställa den och vi åker hem i December så då får jag en chans att ta med den hem!

    Vad jag förstår så har du vart och tittat mycket och provat, har du tilloch med bestämt dig för vilken klänning?

  • Danielaa

    Tx2: Hmm, vad har vi fått prickat av... har en HEL DEL i huvudet som du sæger som e funderingar æn sålænge... Men.. lokalen e bokad å æven kyrkan. Færgtema e bestæmt (ljusgrøn, ljusrosa, cremevitt) bokat fotograf och ev hår och smink!

    Vi håller oxå på att funderar på toastmaster/madame (har en som jag tror jag ska fråga! ) å så lite vilka som ska ha hand om servering eller buffé (hur vi nu gør)...

    Mycke som ska ordnas, vi håller før fullt på me pappsens brøllopsplanering hær å de e MYCKE som man inte tænker på... Så børja tidigare æån ni tænkt er e mitt tips... annars blir de nog stress!

    Sokkerstruten: Jag har kikat en del på klænningar, har några alternativ fortfarande men en som væger lite extra tungt just nu! har hittat en del på nætet oxå men som inte kommit till affæren ænnu, vill ju gærna prova den me kankse innan jag bestæmmer mig! Har mærkt att bilder inte alltid gør klæningarna rættvisa...
    Den jag lutar åt just nu e en Maggie Sottero-klænning, Estella, suuuupervacker men inte i nærheten på bilden mot verkligheten!

    Skønt att klænningen hinner komma innan ni åker hem då! 5 månader va lång leveranstid!

    Kommer førresten inte ihåg va guldsmeden heter i Kba, Angelica har du koll...?

  • Vendel och Angelica

    tyvärr ingen aning om namnet, vet bara att Martina sa det en gång hemma hos henne!
    Får spana på det!
    :)

  • Tx2

    Danielaa: rutinerade på att planera och fixa inför bröllop nu då

    Klänningsfråga, hur tidigt får man börja fundera på klänning, mina vänner tycker att det är bridzillavarning på mig redan? Är sugen på att skicka efter från kina, och då är det bra att vara ute i god tid speciellt nu när dollarn är låg, men vill ju inte vara ute i för god tid ifall jag ändrar mig angående upplägget, vill ju inte vara överklädd om vi kör på det enklare stucket. Någon annan som funderar på att skicka efter från kina?

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009