• Carolina1979

    Göteborgsbrudar 2009

    Hej!

    Visst måste det finnas flera blivande Göteborgsbrudar som gifter sig under 2009?!

    Tänkte det vore kul med en tråd där vi kan samlas, diskutera planering, hjälpa varann med tips och tricks och kanske även träffas!

    Min blivande friade nu i lördags (12/4) och vi gifter oss i slutet av Maj 2009!

  • Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009
  • Danielaa

    FrkNordberg: Ojoj, vilka fina inbjudningskort! Har du gjort dom själv? Riktigt tjusiga!

  • Tx2

    Danielaa: häftigt med tatueringoch att din mamma mormor även gjorde en. Skall bli kul att se bild.

    FrkNordberg: Då vi inte vet vart vi kommer ha festen, finns inte så många övernattningsalternativ i dem områdena vi kollar på, så finns risken att bröllopsnatten tillbringas hemma och så åker vi iväg på söndagen och lyxar till det istället. Känns inte så lockande att sätta sig och åka alltför långt mitt i natten för att lyxa till det i några timmar. Får göra det mysigt hemma istället.

    Skissat lite på inbjudningskorten i helgen. Skall se om jag kan hitta lite material i veckan o testa och väga.
    Har fortfarande inte bestämt mig hur jag skall göra med mina tärnor, en två el sex. Men det är ju ett gäng månader kvar att fundera på.
    Och fotograf är bokad ifall jag inte nämnt det.

  • FrkNordberg
    Danielaa skrev 2008-07-05 10:49:49 följande:
    FrkNordberg: Ojoj, vilka fina inbjudningskort! Har du gjort dom själv? Riktigt tjusiga!
    Tack :) Japp, de är alldeles egenhändigt gjorda. Det är lite pill med dem men det ska inte bli allt för många inbjudningar så det är rätt ok ändå. Men jag kommer säkert tröttna på dem ändå ;) Insidan är inte riktigt klar. Vi ska komma överens om en bra text sen ska jag lägga in den i galleriet.
  • FrkNordberg
    Tx2 skrev 2008-07-06 20:05:56 följande:
    Då vi inte vet vart vi kommer ha festen, finns inte så många övernattningsalternativ i dem områdena vi kollar på, så finns risken att bröllopsnatten tillbringas hemma och så åker vi iväg på söndagen och lyxar till det istället. Känns inte så lockande att sätta sig och åka alltför långt mitt i natten för att lyxa till det i några timmar. Får göra det mysigt hemma istället.
    Jag tycker det låter som ett trevligt alternativ. Kan tänka mig att jag själv kommer vara väldigt trött på natten efter festen och då tror jag att det blir svårt att riktigt njuta maximalt av hotellnatten. Men jag kan ju ha helt fel, vilket jag hoppas på =)
  • Tx2

    FrkNordberg: jättefina kort. Försöker skissa på våra, men lyckas inte hitta någon bra grön färg som passar med det svarta som sambon godkänner. Och är rädd för att dem kommer bli supertunga o kräva extra frimärke. Men har ju gott om tid o slipa på det.

  • MD2009

    Här är en till som gifter sig 2009. Vi har bestämt datum men det är inte officiellt ännu så vi planerar lite i smyg och ännu så är bara de allra närmsta inblandade.
    Vigselplats är preliminärbokat men vi undersöker en alternativ plats som backupplan om utifall att något går i stöpet. Känns tryggt med en genomtänkt plan B som snabbt kan aktiveras *ler* Det blir ett utomhusbröllop och det blir förmodligen ganska stort så det gäller att "tänka till" eftersom vi ändå vill ha en "ren enkelhet" med go och äkta känsla.

  • Tx2

    Välkommen hit.
    Vi skall oxå ha ett utomhusbröllop. Hoppas att vädergudarna är på vår sida, men det finns som tur är en backup-plan. Många vet att vi skall gifta oss nästa år, men det är bara några få (vårt toastmasterpar, och mina bästa tjejkompisar) som vet vilket datum. Just nu så letar vi festlokal, har svårt att hitta en bra som kan rymma våra gäster och som inte kostar skjortan.


    MD2009 skrev 2008-07-08 13:50:01 följande:
    Här är en till som gifter sig 2009. Vi har bestämt datum men det är inte officiellt ännu så vi planerar lite i smyg och ännu så är bara de allra närmsta inblandade.Vigselplats är preliminärbokat men vi undersöker en alternativ plats som backupplan om utifall att något går i stöpet. Känns tryggt med en genomtänkt plan B som snabbt kan aktiveras *ler* Det blir ett utomhusbröllop och det blir förmodligen ganska stort så det gäller att "tänka till" eftersom vi ändå vill ha en "ren enkelhet" med go och äkta känsla.
  • MD2009

    Morr! Jag är inget datageni och begriper inte riktigt funktionerna ännu... hade skrivit ett svar som bara försvann! Fnys! *ler* Hur gör man egentligen för att svara på ett inlägg sådär så att inlägget ligger i en blå ruta? Jag har provat klicka på knappen som heter "svara på inlägget" men inget händer.... Jaja, vad är väl en bal på slottet...??

    Hursomhelst..

    Tx2: Tack! Vi får helt enkelt beställa bra väder och hoppas vädergudarna lyssnar *ler* Våra familjer och mina närmsta vänner vet vårt planerade datum men min m2b vill ej att alla hans bekanta ska få veta datumet förrän vissa saker är klara. Vi spånade faktiskt lite på Bohus fästning eller liknande ställen men utan att ha åkt dit och tittat så fick jag för mig att det kanske inte är helt enkelt att lösa allt annat som ska vara runt omkring.. Jag vill anlända med Häst och vagn till vigseln och vi ska ha mc-kortege därifrån så vi väljer en plats där detta blir lättare att lösa. Jadu - festlokal för rätt pengar som ändå är mysigt är ju inte helt enkelt.. Hur många tror du att ni blir? Vad för stil på lokalen tänker ni er?

  • Tx2

    Först var vi inne på thorskogsslott, men det knäckte vår budgeten. Vi har varit stränga när vi gjort gästlistan så vi räknar med att det bli mellan 60-70 personer. Dem flesta lokaler runt omkring tar max på 55, men vi känner att vi inte kan skära mer i listan, el så får man sitta konstigt o klämma in folk. Och många ställen har serveringsillstånd o då blir det dyrare. Vi har varit o kollat på gårdar, torp, klubbstugor, kvarnar osv. Jakten fortsätter.

    Hur många blir ni?

    Testa knappen bredvid Den som heter "citera inlägg"


    MD2009 skrev 2008-07-09 14:24:58 följande:
    Morr! Jag är inget datageni och begriper inte riktigt funktionerna ännu... hade skrivit ett svar som bara försvann! Fnys! *ler* Hur gör man egentligen för att svara på ett inlägg sådär så att inlägget ligger i en blå ruta? Jag har provat klicka på knappen som heter "svara på inlägget" men inget händer.... Jaja, vad är väl en bal på slottet...??
  • MD2009
    Tx2 skrev 2008-07-09 15:37:54 följande:
    Först var vi inne på thorskogsslott, men det knäckte vår budgeten. Vi har varit stränga när vi gjort gästlistan så vi räknar med att det bli mellan 60-70 personer. Dem flesta lokaler runt omkring tar max på 55, men vi känner att vi inte kan skära mer i listan, el så får man sitta konstigt o klämma in folk. Och många ställen har serveringsillstånd o då blir det dyrare. Vi har varit o kollat på gårdar, torp, klubbstugor, kvarnar osv. Jakten fortsätter.Hur många blir ni?Testa knappen bredvid Den som heter "citera inlägg"
    Aha!! Den knappen fungerade ju *ler* (hur gör man för att få in en smiley i texten?)
    Om jag förstår dig rätt så vill ni ha ett ställe där ni får ta med egen alkohol?
    Det måste vi med - vi har inte tittat så noga på gästlistan än men det kan mycket väl bli uppåt 100-150 pers och vi är absolut inte rika så det gäller att vara smarta för att få ihop det... phu! Så det blir alltså ingen sittande 3 rätters osv - det blir buffé och vi får satsa på enkla och prisvärda råvaror och sen fokusera på att skapa någon "röd tråd" som går igenom allt och se till att "knyta ihop säcken" så att upplevelsen blir riktigt bra. Vi vill absolut inte att det upplevs som lågbudget även om det är precis vad det kommer vara. Som tur är så är det inget "högfärdigt" folk som ska delta (förutom bruden själv förstås, fniss), det är mycket hojfolk så det ska nog gå att fixa en rejäl fest utan att ruinera sig *ler*
Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009