• Carolina1979

    Göteborgsbrudar 2009

    Hej!

    Visst måste det finnas flera blivande Göteborgsbrudar som gifter sig under 2009?!

    Tänkte det vore kul med en tråd där vi kan samlas, diskutera planering, hjälpa varann med tips och tricks och kanske även träffas!

    Min blivande friade nu i lördags (12/4) och vi gifter oss i slutet av Maj 2009!

  • Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009
  • FrkNordberg

    Tackar! Vi ska gifta oss i S:ta Birgittas kapell 14/2 2009. Från början hade vi tänkt på sommaren 2009 men vi vill ju gifta oss så snart det går. Hade inte mannen varit utomlands till december och pengarna hade funnits nu så hade vi säkert gift oss redan i sommar :)
    Hittills är ju kyrkan bokad och vi har koll på inbjudningslistan. Just det, han gifter sig i sin mässdräkt så den är ju också avklarad. Det är väl så långt jag har kommit. Men jag kikar väldigt mycket på klänningar odyligt för att få tips. Det är rätt svårt att ordna en del saker på 40-mils avstånd men det ska nog gå.
    Har ni några tips på bra ställen som gör brudbuketter? Prisklasser?
    Hoppsan, det blev långt :)

  • Tx2

    Kul att du hitta en kyrka ni gillade. Håller tummarna att det går vägen.
    Har inte funderat så mycket på morgongåva men jag tror inte att det blir något beständigt som en secret box, han får väl se mig mer el mindre halvnaken resten av våra liv


    Carolina1979 skrev 2008-04-28 23:02:19 följande:
    Danielaa: Japp, det blir det - sambon är tydligen döpt där också så han har ju lite anknytning dit, kul Hon skulle ringa igen när hon pratat med de som bestämde sa hon - de var lediga idag, så jag hoppas det blir inom de närmsta dagarna!Jag hade nog tänkt ha morgongåva... är lite sugen på en secret box, men vet inte riktigt, barn sätter ju sina spår
    Till helgen blir det ut och kika på ett tänkbart ställe. Känns lite konstigt.
    Skall även gå på en av mina bästa vänners bröllop och efter det skall jag få hennes planeringslistor och få fråga henne femtioelva frågor.
  • Amor Eterno

    Hejsan tjejer!!

    Hoppas ni har det lika roligt som jag nu när det är att planera bröllop jag gifter mig i år och såg er tråd, tänkte ge lite tips!!

    Jag började med min planering förra året 2007 precis som ni gör ni, tänk på att vid årskiftet till nästa år så brukar man alltid höja priset en aning så blev det för oss...
    Men efterom vi hade fått offert och påpekade det så blev det priset för 2007.

    Så om ni bokar tex restaurang, catering eller fotograf dessa stora saker ha då skrivna signerade kontrakt!!

    Hoppas ni hittar det ni önskar... Lycka till

  • Carolina1979

    Amor Eterno skrev 2008-04-29 17:13:54 följande:


    Hejsan tjejer!!Hoppas ni har det lika roligt som jag nu när det är att planera bröllop jag gifter mig i år och såg er tråd, tänkte ge lite tips!!Jag började med min planering förra året 2007 precis som ni gör ni, tänk på att vid årskiftet till nästa år så brukar man alltid höja priset en aning så blev det för oss...Men efterom vi hade fått offert och påpekade det så blev det priset för 2007.Så om ni bokar tex restaurang, catering eller fotograf dessa stora saker ha då skrivna signerade kontrakt!!Hoppas ni hittar det ni önskar... Lycka till
    Åh vilka bra tips - tusen tack!
  • FrkNordberg
    Tx2 skrev 2008-04-24 12:39:14 följande:
    Jag har börjat fundera på tema, budget och försöker få m2b involverad i planerandet. Bra tips på hur man får honom att bli mer engagerad? Och hur man håller nere budgeten? Känns som att så fort man nämner ordet bröllop så blir allting tre gånger så dyrt. Och vi kan inte skära mer i gästlistan, vi var ganska hårda när vi började spåna på vilka som vi ville ha med.
    Vi ska göra maten själva och det håller ju nere kostnaderna lite grann. Eller rättare sagt, mina föräldrar ska göra den. Sen har det valet uppenbarligen gjort det besvärligare med att hitta festlokal i Göteborg. Hur många har ni tänkt bjuda?
  • Danielaa

    Amor Eterno skrev 2008-04-29 17:13:54 följande:


    Hejsan tjejer!!Hoppas ni har det lika roligt som jag nu när det är att planera bröllop jag gifter mig i år och såg er tråd, tänkte ge lite tips!!Jag började med min planering förra året 2007 precis som ni gör ni, tänk på att vid årskiftet till nästa år så brukar man alltid höja priset en aning så blev det för oss...Men efterom vi hade fått offert och påpekade det så blev det priset för 2007.Så om ni bokar tex restaurang, catering eller fotograf dessa stora saker ha då skrivna signerade kontrakt!!Hoppas ni hittar det ni önskar... Lycka till
    Tack för bra tips, inte alls sånt man alltid tänker på!

    Carolina1979: Ja, tänker oxå lite så me "secret box", en graviditet sätter vissa spår på kroppen, inget jag skäms för överhuvudtaget men just såna bilder e ju allt så fokuserat just på kroppen... Men men.. funderar på att göra de ändå, vet att min m2b skulle uppskatta de iaf!

    FrkNordberg: Vi har hyrt en jättefin hembygdsgård (eller av heter dom?) i Anneberg, superfräscht å fint å stort kök osv.. allting känns nytt å fint å där får vi såklart ta me å servera allt vad vi vill. Vi kommer nog ha ca 30 "matgäster", tänkte ha de närmaste på middagen, å sen kanske 20-30 till sen på festen som kommer lagom till tårta å kaffe tänkte vi... Ni andra då?

    fler än FrkNordberg som ska laga egen mat? Vi tänkte nog ha catering, buffé av något slag. Kasnke man kan göra delar av maten själv då? Vore ju faktist kul ändå och de drar ju dessutom ner lite på priset! *funderar*

    Annars va jag me sonen i Slottsskogen idag, barnens zoo har ju öppnat nu så där yrade vi runt en stund å såklart till "Plikta", ni som har barn måste väl vart där på stora lekplatsen... Urmysigt i de fina vädret!
  • Carolina1979

    Danielaa: Har den hembygdsgården i Anneberg någon hemsida eller så där man kan se bilder/kontaktuppgifter? Vi kikar ju för fullt på lokaler o vill ha massor av tips!

  • Danielaa

    Carolina: Hmm, tror jag hittade nummer å så via kungsbacka kommuns hemsida, om man söker på hembygdsgård eller nåt på deras hemsida... Jättegullig kvinna som visade oss huset å berättade om allt!

  • Tx2

    Igår hjälpte jag kompisen som giftersig på lördag med att stämpla på festprogrammen. Vilket pillgöra, börjar överväga att inte göra så mycket själv, tror inte att m2b är så pysslig Blev även lite nervös när jag insåg att vi skulle gå med efter in i kyrkan o stå där framme (vi är fem brudtärnor och en bestmen). Bra träning

    Danielaa: På det ena stället vi funderar på gör dem maten, som tur är var inte kuvertprisen allt för höga och det andra så blir det catering. Misstänker att det blir ett 70-tal när vi spånat på gästlistan.

    Skickar med en länk till bygdegårdarnas riksförbund.
    www.bygdegardarna.se/2008/gardar.html

  • Lantzakeri

    Hallåå tjejer, en till som planerar bröllop till nästa år. har inte kommit så långt med planeringen försöker mest hitta nån festlokal.

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009