• Anja 19 juli 2008
    Äldre 5 Sep 12:29
    56864 visningar
    355 svar
    355
    56864

    Brudar i Lund sommar 2008 - del 2

    Hej allihop

    Hoppas att ni hittar hit! Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av våra planer inför våra stundande bröllop. Välkomna :)

  • Svar på tråden Brudar i Lund sommar 2008 - del 2
  • Anja 19 juli 2008
    Äldre 12 Oct 10:42

    Hur ska ni fixa m underhållning??? Ska ni ha band?

    Jag vill ha någon form utav underhållning men vi är fortfarande inte överens om detta. Sambon har hängt upp sig på ett visst band, som jag tycker är alldeles för dyrt! Jag känner att jag lika gärna skulle kunna ha en proffsig DJ då jag inte är så förjust i covers, utan gärna vill ha mer discokänsla med originallåtar, men samtidigt kanske ett band ger en speciellare känsla och är mer underhållande??? Lockar mer till dans kanske!

    Men vet du hur det är med scen, utrustning och kostnader för ljudanläggningar osv... Eller står banden själva för sånt???

    Man måste ju däremot ha en scenansvarig/brandsäkerhetsperson och det kostade väl 300 kr i timmen eller nåt???

    F..n det blir stora kostnader utöver själva bandets avgift.

  • Anja 19 juli 2008
    Äldre 12 Oct 10:47

    Vi gifter oss 19 juli 2008.

    Vi var nog jättetidiga m att fixa bordsplaceringarna. Det var faktiskt det allra första vi gjorde bara för att vi var så uppspelta när vi bestämt att vi skulle gifta oss till sommaren ohc det fanns inte så mycket vi kunde "fixa" just då, så vi satte oss ner och gjorde en lista över alla vi ville bjuda, sållade, minskade ner och bestämde oss och sedan skrev vi upp en massa saker om varje gäst, typ intressen, arbete, ålder, kön, etnicitet osv, för att kunna placera ut alla så att det blir en bra blandning vid varje bord och gemensamma saker mellan alla så att det inte blir ett bord med bara blyga personer osv. Vi har även sett till att alla känner NÅGON vid samma bord coh att de vi vet som verkligen är blyga och tycker sånt här är jobbigt, sitter med någon som de känner sig trygga med etc och sen var det krux för där var en del ex som kanske ej vill sitta vid samma bord och deras nya partners som kanske inte heller tycker det är så kul att hamna tillsammans, vi har tagit hänsyn till ALLT (tror jag)...

    Det var ett jä..la jobb men jättekul faktiskt!

  • Anja 19 juli 2008
    Äldre 12 Oct 10:52

    Någon här inne som är hemma på det här med frisörsalonger???

    Jag kan bara inte bestämma mig...

    Just nu lutar det åt Capa eller Benan! Båda ligger nära kyrkan och jag vet iallafall att Capa arbetar med löshår. Någon som känner till en bra salong med någon som är superduperduktig på uppsättningar till brudar och som jobbar med löshår (rekommenderas tydligen för en riktigt bra uppsättning) och som verkligen har det där speciella ögat för vad man klär i och vad som passar ens ansiktsform och huvudform etc...

    jag är livrädd att det ska bli fel. Har alltför många ggr blivit superbesviken när jag varit och klippt mig, trots att jag haft bilder med mig osv...

    Just denna dag är det ju SÅÅÅÅ viktigt att allt blir perfekt!!!

    Snälla, era tips på jättebra brudfrisyr-frisörer i Lund...

  • feb08
    Äldre 12 Oct 11:11

    Det är nog bra att vara ute i god tid med bordsplaceringen så att den blir bra. Det är så avgörande för festen.

    Vi har nog tänkt ha en dj. Jag tror att själva tekniken, scen , lampor etc. hyr man av AF, får för mig att jag sett någon prislista över det.

    Vilken kyrka ska ni gifta er i? Vi ska gifta oss i domkyrkan.

    Frisör har jag tänkt använda henne som jag klipper mig hos på Här. Det sägs att hon ska vara bra på uppsättningar.

  • feb08
    Äldre 12 Oct 11:13

    M2B ringde precis och sade att han pratat med Tegners. Tydligen har de gjort om det lite. Nu träffas man och diskuterar igenom vad man vill ha och sen offererar de. Anledningen till att de ändrat var att det kunde skilja så mycket i vad olika ville ha, antal glas, personal m.m.

    Sen var det så att om man ville ha med sig egen dryck, så var man tvungen att fixa baren själv också. Annars kunde de erbjuda att de stod för både vinpaket och bar sen.

  • Anja 19 juli 2008
    Äldre 12 Oct 11:31

    jo det där m baren visste jag, att de ej fixar nåt om man har egen dryck men det andra hade jag ingen uppfattning om men det var ju bra att få veta Hur var det innan?

    Fick man ingen offert då, utan de gav priset på rak arm direkt eller?

    Har ni varit och provsmakat ännu? Vet ju att man gör det några månader innan när man har tegnérs... Får välja ett antal rätter som man får provsmaka så man kan bestämma sig. Tycker det är super!

    Vi ska gifta oss i Klosterkyrkan.

    Är det Jill du har på Här. Henne klippte jag mig hos förr. Hon är verkligen duktig!

  • feb08
    Äldre 12 Oct 11:41

    Ja det är Jill jag klipper mig hos. Jag tycker hon är väldigt bra.

    Innan hade de ju fasta priser för maten och då ingick dukning och servering. Nu får man berätta hur man vill ha det, och beroende på det så får man ett pris.

    Vi har bokat en tid med dem nästa vecka och då ska vi väl först och främst diskutera igenom vad vi har tänkt, sen får vi kanske provsmaka efter det. Men jag vet inte om jag tycker det är så nödvändigt att provsmaka, men kanske...

    Vi måste nog fundera igenom en hel del innan mötet nästa vecka, som vad vi vill ha för mat, om vi ska ta tårta från dem, om vi ska ta dryck från dem, hur vi gör med baren, om de kan hjälpa med vickning etc.

  • Anja 19 juli 2008
    Äldre 12 Oct 14:33

    Va? Gör de bröllopstårtor??? Det visste inte jag! Då kanske man ska ta den genom dem oxå... Jag älskar deras mat och tycker den är fantastisk och prisvärd så om de även gör tårtor så är de säkerligen supergoda de oxå!

    Gör de "riktiga" bröllopstårtor och isåfall vet du något pris på dessa?

  • feb08
    Äldre 12 Oct 15:04

    På deras hemsida där de har olika bröllopsmenyer skriver de: Vi kan givetvis bistå med bröllopstårtan också.

    Vi hade inte tänkt ha tårta därifrån så vi har inte riktigt tänkt på det, men det kanske egentligen är en bra idé att ta tårtor därifrån.

    Det står även på hemsidan, precis som det jag skrev innan att de nu tar betalt för porslin etc på annat sätt.

  • Anja 19 juli 2008
    Äldre 12 Oct 15:31

    Men ååååh suck... Känns som att man blir lite lurad faktiskt, när man bokar vid en tidpunkt då de har vissa regler och de sedan ändrar när man redan HAR bokat.

    Ändringar borde faktiskt gälla när man BOKAT efter det datum som nya regler gjorts upp. Blir tjurig nu, för att betala för porslin etc är INGET

Svar på tråden Brudar i Lund sommar 2008 - del 2