• Virvel

    080809

    Jag kan inte låta bli att starta upp en tråd speciellt för vårt datum 20080809.

    Hänger redan i trevliga augustitrådar men tycker det skulle vara kul med en tråd till för oss med samma datum. Så att vi kan sitta kvällen innan den stora dagen och vara nervösa tillsammans

    Välkommna!

  • Svar på tråden 080809
  • Virvel
    Mummy skrev 2007-09-12 11:49:34 följande:
    Virvel, tack! Hur ska ni ha det då?
    Vi ska gifta oss borgerligt i trädgården på Strömsberg säteri där vi också kommer att ha middagen och festen. Vi komer inte att ha några tärnor eller bestmen. Den enda tiden som vi vet för tillfället är när vigseln ska börja och det kommet att vara kl 15.00.
    Har du bokat något ännu?
  • bridesilly

    vilken är vanligaste tiden för bröllop?
    vi funderar på 14 så att inte fotograferingen blir sent på dagen efter vigsel men det kanske är mer vanligt med kl 15?

  • Virvel

    Vi satte den tiden för att det inte ska bli för sen middag. Kommer förmodligen att sätta oss till bords vid 17.00. Två timmar får vi säkert räkna med till vigsel, kramkalas och fotografering av gäster. Jag har ingen aning om vilken tid som är vanligast.

    Vi har ändrat oss gällande fotografering efter vigsel. Jag vill ju att m2b ska se mig först till vigseln men vi satt och pratade om det och kom fram till att det känns mindre stressigt och fota innan vigseln. Tror det finns en risk annars att vi inte kan slappna av ordentligt om vi vet att gästerna väntar på oss.
    Samtidigt kan det vara lite mysigt att ses innan och bara njuta av varandra och hur fina vi är.
    Eftersom vi inte gifter oss i kyrka så blir det ju ändå inte det där magiska ögonblicket när dörrarna slås upp och bruden kommer in i kyrkan. Kommer nog att sakna just den biten.

  • bridesilly

    Svårt det där med tidern och när man ska göra vad. Tror det blir bra hur man än väljer men för en blivande brud så är väl minsta detalj av otrolig vikt tror ni inte?? För mig är det det iaf

  • Mummy

    Vi ska ha vigslen kl 17. och sen fest där vi bara bjuder på tilltugg, satsar mer på livemusik, fest och dans. Känns bara som att jag och sambon är mer åt det hållet än lång middag till bords. :)

    Fotograferingen kör vi mellan smink/hår och vigsel.

    Har ett litet problem tjejer.
    Vi hade bara tänkt oss min närmsta vän som tärna och hans närmsta som bestman + vårt barn som brudnäbb.
    Men jag är rädd för att mina 2 systrar kommer bli jätte besvikna om inte dom också får vara tärnor.
    Grejen är den att vi har rätt många syskon ihop (7 killar och då två tjejer). Killarna tror jag egentligen inte bryr sig så mycket men det känns ändå fel att bara ha med min systrar, då känns det som om att alla syskon ska få vara med i tåget... Vad tycker ni?

    Ska vi köra på bara våra närmsta två vänner eller
    två närmsta vänner + mina systrar eller
    två närmsta vänner + alla syskon... (detta är knappt ett alternativ för oss)

  • cindell

    Mummy:

    Hej och välkommen till tråden.

    Angående tärnor så löste jag det så att jag inte har några . Det är jättefint, men då jag har tre bästa vänner och en syster till m2b så kände jag att det blev för många. Du får väl helt enkelt ta den diskussionen med dina systrar. Jag tror att dom förstår om du förklarar.

    Vi kommer också fotografera oss före vigseln. Men jag känner faktiskt som virvel att jag helst skulle vilja att m2b inte såg mig förrän vid vigseln. Men då vi har borgerlig vigsel utomhus så kommer vi nog även åka till vigseln tillsammans. Så det är många traditionella moment som kommer skippas.

  • blivandefrularsed

    Vi gifter oss 15.00 och kommer fotograferas efter vigseln. Värdparet kommer få sysselsätta gästerna tills vi anländer till festlokalen. Vill inte att min m2b ska se mig innan... =)

    Mummy

    Tror du att systrarna blir besvikna om du bara vill ha en tärna? Dom förstår säkert!
    Låter lite många med alla syskon...!

    Jag har valt att ha en tärna, även om jag skulle kunna fråga fler. Detta är en av mina bästa vänner. Skulle jag ta för många blir det ju inga kvar i kyrkbänken, hihi..

  • jarvelid

    Till mammy.
    Jag har valt att göra på precis samma sätt. Det vill säja att använda sig av hans närmsta vän och min närmsta vän. Dels för att vi vill de det och dels för att på så vis inte välja någon av syskonen.
    Jag har en kusin som sa till mig att på sitt bröllop får man vara 100% egoistisk. Om någon har problem med hur vi vill ha det, är det deras problem, inte vårt. Hennes ord har underlättat många beslut då vi i stället för att fråga oss vad vi tror andra tycker, har frågat oss vad vi vill. Däremot har det varit viktigt för oss att både hans och min familj känner sig delaktiga. Därför har vi delat ut olika uppgifter till dem. Som tostmaster, musiker, sångare och bibelläsare.
    Men det viktigaste är att känna att alla beslut är grundade på vad ni vill och hur ni vill ha er dag.
    Linda

  • cindell

    Är det någon som har hittat något roligt att ha med i festprogrammet? Har bara min kusins program att jämföra med och man kan ju inte rippa hela programmet. Några sköna strippar, serier eller något liknande?

  • Fröken Plommon

    Vi gifter oss kl 16, vi har valt att fotas innan bröllopet, känns som att det blir lagom med tid till allt innan vigseln om man har den kl 16.

    Jag har valt min älsta och bästa vän som brudtärna och min m2b har valt sin bror (tror inte att min bror hade varit så snygg som tärna, han passar inte så bra i högklackat och klänning...).

    Cindell

    Har du kollat in www.brollopsplaner.blogspot.com där finns hur mycket inspiration som helst om du kollar in hennes bröllopsbank. Är en superkul blogg att läsa också!

    Vi fick inte huset förresten :( Helknäpp mäklare, vi fick inte något förtroende för honom. Han drog ut på budgivningen och krävde att få se vårt lånelöfte bara för att veta hur högt vi kunde gå. Ska väl han skita i bara vi kan betala tänkte jag! Så vi vägrade skicka in det, pratde med vår bank som sa att mäklaren kunde ringa till banken om det var något problem. Nu sitter jag och tycker lite synd om huset som inte fick oss till nya ägare. Men men det finns fler hus på marknaden, det är väl bara att bryta ihop och komma igen!

    Har kollat priser hos frisörer idag, herregud vad det kan skilja i pris, här krävs en omfattande undersökning. Vet ni andra hur mycket ni får betala, känns som man kan bli lurad på tusenlappar! Vissa tog 2000 andra uppåt 5000!!!!

    Oj så långt det blev idag! Ha det så bra och välkomna till tråden alla nya!

    Kramar

Svar på tråden 080809