• Virvel

    080809

    Jag kan inte låta bli att starta upp en tråd speciellt för vårt datum 20080809.

    Hänger redan i trevliga augustitrådar men tycker det skulle vara kul med en tråd till för oss med samma datum. Så att vi kan sitta kvällen innan den stora dagen och vara nervösa tillsammans

    Välkommna!

  • Svar på tråden 080809
  • Virvel

    cindell
    Jag tänkte också på att hyra tält ett tag tills jag insåg att det blev alldeles för dyrt. Ska man ha ett tält som rymmer ca 50 pers stående plus liten mittgång så måste det vara ett stort tält och dom kostade flera tusen att hyra. Tyckte inte det var värt det för ca 20 minuter.
    Vi har fina utrymmen att vara på inne då det är ett säteri med anor från 1600-talet men helst vill vi vara ute. Så det är bara att hålla tummarna.

    På baksidan av säteribyggnaden som är mot trädgården så finns det en trappa som liksom går ned på båda sidor om själva avsatsen man kliver ut på. Hoppas du förstår vad jag menar. Har funderingar på om jag ska gå nedför den och m2b står och tar emot mig nedanför och sen går vi ned till gästerna som då står i gräset så att det blir en mittgång fram till vigselförrättaren. Vet bara inte om jag klarar att gå in den med klänning och finskor utan att behöva kolla ned vart jag sätter fötterna. Trappan är lång så det finns en risk att man halkar innan man är nere. Nervös och darrig som man säkert kommer att vara

    Jag tycker det är svårt att veta hur vi ska göra vid utmarschen. Funderar på att bara vända på oss och sedan får toastmadame säga att nu kan ni blåsa bubblor och kramas. Ellerr så går vi och fortsätter runt hörnet på byggnaden och in i säteriet på framsidan. Toastmadame får visa gästerna vägen till framsidan och när dom är samlade så kliver vi ut på trappan och då får dom blåsa bubblor m,m.

    Hur ska ni göra med musiken? Tjejen som ska sjunga kan inte spela gitarr så antingen får hon sjunga utan eller så får vi hitta någon som kan kompa henne. Då kostar väl det också.

  • cindell

    Virvel

    Men gud jag hade inte en tanke på att tältet skulle kosta så mycket. Undrar om det gör det här hemma också eller om jag har någon jag känner som kan få lite rabatt. Annars är det ju helt uteslutet. Jag är ju inte direkt gjord av pengar som student och allt . Får väl helt enkelt bli blöt om det regnar . Sägs det inte att man får ett lyckligt bröllop när det regnar på bröllopsdagen?

    Musiken har jag lite funderingar över. Jag har fått en tjej rekommenderad men jag vet inte om hon kan spela gitarr. Däremot slog det mig precis att jag har en ex lagkamrat som både kan sjunga och spela gitarr... Hmmmm. Annars har jag även en vän som jag studerar med vars sambo jobbar som trubadur. Så jag har väl några utgångar.

    Kommer ni ta något färdigskrivet "manus" som vigselförrättaren går efter eller kommer ni skriva något eget? Jag vill ju inte direkt att vigseln bara ska ta 5 minuter när det är det första stora jag gör i mitt liv.

  • blivandefrularsed

    Köpte hem lite gjejer för inbjudningskort och dyl. men jag är fortfarande villrådig. Kommer nog aldrig kunna göra några fina....
    Tror att det blir vita och ska ha rosa och brunt. Har hittat ett fint typsnitt för framsidan (ska stå C&G 9 augusti 2008) och det blir nog brunt. Funderar på om texten på insidan av kortet ska vara rosa, vill ju ha med bägge färgerna eftersom bröllopet går i dom..... Eller om jag ska ha en rosa bakgrundsfärg med brun text.

    Virvel - Du har ju gjort så jättefina kort! Skrev du ut texten på det lite tjockare pappret? Min skrivare klarar inte riktigt av det tjocka pappret jag vill ha. Funderar på att ta ett tunnare, men jag vill ju inte att det ska kännas mesigt... Eller skriva ut texten på ett annat papper och limma/fästa fast (med dubbelhäftande tejp) det på det tjockare pappret.... Hmmmm, svåra beslut, puh! Vill ju också att allt ska gå i samma stil (inbjudningskort, vigselprogram, festprogram, tackkort, placeringskort), så då får det ju inte vara föööör avencerat (eller för kostsamt).

  • cindell

    Var hittar ni fina typsnitt? För i mitt program hittar jag ingenting som jag tycker är bra. Eller lämnar ni in det någonstanns för tryckning?

  • Fröken Plommon

    Cindell
    Gå in på DaFont.com där finns tusentals typsnitt, tar ett tag att gå igenom dem för att hitta det man vill ha, många timmar kan gå förlorade!

    Hoppas ni haft en bra helg allihopa, själv är jag sååå trött!
    Jobbat alldeles för mycket de sista två veckorna är helt omsnurrad till nattjobb. Vaknade kl 04 imorse pigg som en lärka, kommer somna gott i kväll ialla fall!

    Kram på er allihopa

  • blivandefrularsed

    Cindell

    Satt hela eftermiddagen igår och letade typsnitt....men hittade ändå några till slut som jag tog hem. Var inne på www.1001freefonts.com och www.simplythebest.net/fonts/ där jag hittade några som vi gillade. Finns mycket skit också.... Några av dom vi gillade var ChocolateBoxDecorative, Echelon, ChopinScript Och BravoScriptSSK. Har inte bestämt än vilken det blir....

  • Fröken Plommon

    Hej allihopa!

    Sitter och försöker bestämma om vi ska ha ett monogram på framsidan av våra inbjudningskort,våra namn eller hemliga alternativet nr 3 en stämpel av ännu okänd sort.

    Är sugen på att embossa framsidan för det ser så snyggt ut men detta funkar ju bara om man har en stämpel (känner inte att jag vill lägga en massa pengar på att tillverka en monogramstämpel).

    Vilka lyxproblem man har, mannen kan inte riktigt förstå hur jag kan tycka att framsidan är sååå viktig, det är ju det som står innuti som folk kommer bry sig om. Det har han ju rätt i, men man är ju som man är det ska ju vara fint rakt igenom...

    Får bege mig ut i stan för att kolla alternativen, ha en skön dag allihopa!

    Kram

  • bridesilly

    fröken plommon

    Jo men framsidan är ju jätteviktig på inbjudningarna, det är ju det första de blivande gästerna ser av er dag

    Jag lägger ner massor av tid på att hitta den perfekta utformningen på de kort vi kommer att ha

  • Fröken Plommon

    Skönt att man inte är ensam om det! Tycker som du Bridesilly att framsidan sätter tonen för resten. Kommer nog att ha vänt och vridit på det så många gånger innan man är klar att man tar den första man gjorde!

  • bridesilly

    hahaha det är nog sant fröken plommon..den första tanken är som sagt oftast den bästa

Svar på tråden 080809