• Virvel

    080809

    Jag kan inte låta bli att starta upp en tråd speciellt för vårt datum 20080809.

    Hänger redan i trevliga augustitrådar men tycker det skulle vara kul med en tråd till för oss med samma datum. Så att vi kan sitta kvällen innan den stora dagen och vara nervösa tillsammans

    Välkommna!

  • Svar på tråden 080809
  • HannaMagnus

    Cindell: Så tänker vi också, vill kunna släppa allt under dagen och bara...ja...bara gifta oss...=) Kommer säkerligen att ha nog att vara nervös över ändå...=)

    Virvel: Vi funderade också på att hyra en lokal och fixa maten själva, alt anlita catering, men...jag undrar hur mycket billigare det skulle bli egentligen...

    Här betalar vi kuvertpris för gästerna, har tänkt oss 2-rätters + kaffe och tårta. Då landar kuvertpriset på 250-300kr/pers. Då ingår förutom mat, kaffe, Loka/lättöl, bartender (vi tar med dricka till baren och middagen själva), dukning, dekorering av borden, (kostnaden för blommor till borden tillkommer) iordningställande av vigselplats, tält vid ev dåligt väder, båttur med fiolmusik för brudparet till vigselplatsen. Det som tillkommer är kostnad för ev serveringspersonal. Städning och disk ingår... har jag glömt nåt?

    Snurrar för fullt i huvudet...redan... Hur ska det bli när det börjar närma sig...?=)

  • cindell

    Vad har ni tänkt ha för musik under cermonin? Jag har varit i kontakt med en kille härifrån som vann trubadur SM förra året. Så han borde vara duktig, men jag har inte hört honom. Dessutom ska min blivandes syster vara med och sjunga. Men på festen kör vi nog bara cd. Det var på tok för dyrt att ha honom hela kvällen. 3500-4500 skulle han ha.

  • HannaMagnus

    Musik... har inte riktigt bestämt oss... En av gästerna är superduktig på piano så...kanske ska höra om han vill spela ett par låtar vid själva vigseln. Ska ev höra med min kusin om hon kan sjunga nåt. Annars har jag ingen aning!

    På festen blir det CD...

  • Virvel

    Dom har sagt att vi får räkna med ca 1000 kr per person för trerätters, tre/fyra glas vin, kaffe och tårta med avec. Vi är ca 45 pers men alla dricker inte så där sjunker kostanden ganska mycket. KOmmer förmodligen att säga till om att vi vill ha korv med bröd på natten ifall någon blir sugen. Vi räknar med 45000 för festen så blir det inga överraskningar.

    Under vigseln så har vi bokat en tjej som ska sjunga men jag blir lite osäker för hon spelar inte gitarr och det går inte att släpa ut ett stort piano. Då kanske vi åker på en kostnad för den personen som ska spela också.
    På festen har vi en trubadur som ska spela och det kostar 5000 kr men det får det vara värt.

  • cindell

    Hmm då kanske han inte är så dyr iaf då. För det priset var för cermonin och festen.

    Hur ska ni göra med barn? Kommer inte ihåg om frågan kommit upp förut. Kommer ni bjuda hela familjer? Tycker det är tråkigt om någon inte kan komma pga att de inte kan fixa barnvakt. Speciellt dom som åker långt. Men jag känner att det är så extremt många barn i släkten så det kommer nog bli rörigt plus att de kanske tar lite av uppmärksamheten från oss.

  • HannaMagnus

    Vi kommer att bjuda hela familjer, ca 11 barn, inklusive våra egna tre... Dels för att det kan vara svårt att lösa barnvaktsfrågan för en del, vi vill ju att alla ska kunna komma, sen så vill vi att våra egna barn ska vara med. Vi har ett gemensamt och hon kommer att få vara med hela kvällen, de andra två kommer att få vara med så länge de orkar, sen tänkte vi kolla om deras mamma kan komma och hämta dem. Så löste vi det när hon gifte sig och det funkade bra.

    barnen som är bjudna är mellan 1-5, så visst kan det bli lite livat, men det är inget som stör mig, och eftersom vi ska vara ute så tror jag inte att det gör så mycket om de stojar runt lite...

    Tänkte överlåta huvudansvaret för våra egna barn på deras mor- och farföräldrar under dagen, så att vi själva kan släppa den biten...

    I festlokalen finns ett litet rum där man kan ha tv, lite leksaker och sängar och kuddar till de små om det skulle behövas...

  • Virvel

    cindell
    Vi kommer att ha ett barnfritt bröllop. Våra två egna kommer att vara med då alla som kan vara barnvakt kommer att vara på bröllopet. Annars skulle det bli 11 barn under tre år.
    Jag tycker att en middag som tar ca fyra timmar är inget för ett litet barn att sitta på.
    Jag hade varit jätteglad om vi hade haft barnvakt åt våra för jag vet att dom kommer inte att sitta still så länge.
    11 barn som springer runt och föräldrar som ska jaga det tycker jag personligen skulle ta bort en del av stämningen på middagen.
    Men det är ju helt upp till var och en.

  • Tessan K
    Virvel skrev 2007-09-16 21:46:09 följande:
    Tessan KVälkommen till tråden. Vad kul med ett par till som ska vigas utomhus. Vi är några stycken i tråden som kommer vara beroende av det fina vädret.Precis när vi startade tråden så önskade vi fint väder så då blir det nog så om vi är tillräckligt många
    Tack! Va kul att fler ska gifta sig utomhus - det allra flesta verkar annars gifta sig i kyrkan... Har ni någon plan b ifall det skulle regna? Jag vill så jättegärna gifta mig på bryggan som vi tänkt oss, har inte riktigt bestämt hur plan b ska se ut.Antingen blir det väl att boka en kyrka för säkerhets skull eller så kan man väl kanske ordna med partytält
  • MaliNiklas

    För oss är det ängsbrollop som gäller. Fest i mannens morfars ladugård och mat i partytält. Detdär med regnplan väntar på sig...Solen får helt enkelt skina på oss!