• insideharmony

    Medeltidsbröllop

    Ja gör här en ny tråd för oss där vi kan slå ihop de två andra trådarna vi hade å vi blir fler i samma om vi slår i hop dem i stället ;)

    En tråd för oss som planerar ett medeltida bröllop

    Jag startar här nu en tråd för oss som vill planerar att ha ett medeltida bröllop. Tyvärr har jag hit tills ej sett någon som planerar för detta. Därför startar jag en egen tråd å hoppas att ni andra som oxå vill ha det så hittar mig. Så kan vi ha denna tråd att snacka lite med varandra å byta ideer å tipps till varan å även länkar bilder mm. Oxå kul å höra hur långt ni kommit på vägen å hur det går med planering å så. Vem vet vi kanske kan bli ett gott gäng som hänger på denna tråd för lite likasinnade är vi ju då :D
    Jätte kjamizzar på er alla!

    Tänkte göra egna inbj.kort till medeltids bröllop nån som har några tipps???

    Hej hej! Tänkte göra egne både inbjudningskort å tack kort osv till vårt medeltids bröllop. Men ja har idee torka...! Nån som har några bra förslag, vill ju att de ska passa in i temat.

  • Svar på tråden Medeltidsbröllop
  • Isabeau

    Sol: Clematis tänker du på va? Ska se om jag har nåt medeltidsrecept. Jag har nån utriven sida från Buffé med medeltidsmat. Återkommmer!

  • insideharmony

    Isabeau
    Japp Clematis heter den de kommer ja ihåg när ja hör namnet ;)
    *sitter å hoppar av spänning i väntan på isabeaus recept :D *

  • Isabeau

    Här kommer ett recept! Glömde svara på Månskäras inlägg att bröd ofta användes som tallrik att lägga maten på innan det till slut åts upp. Brödet bakades på havre, korn, råg och speltvete. Kryddor som användes i matlagning var saffran, muskot, ingefära, nejlika, peppar, anis, kardemumma, humle, pepparrot, senap, örtkryddor m.m (beroende på hur rik man var). Här kommer ett recept som dock inte är helt medeltida utan med vissa tillägg för att förhöja smaken.

    Guldgul morotssoppa med saffran och ingefära (4 port):
    2 msk smör
    ½ paket saffran
    800 g morötter
    2 gula lökar
    en bit skalad ingefära (ca 20 g)
    1 liter grönsaksbuljong
    1 dl färskpressad apelsinsaft (litet avsteg men gott för smaken )
    1 tsk färskpressad apelsinsaft
    ½ krm riven eller mald muskotnöt
    ev salt

    Smält smöret och rör ner saffranet. Skär morötter och lök i bitar och lägg dem i kastrullen tillsammans med ingefäran. Rör om och häll på buljongen. Koka tills morötterna är mjuka, ca 15 min.
    Tillsätt apelsinsaft och rivet skal. Passera eller mixa soppan till krämig konstistens. Späd med lite vatten om den är för tjock. Smaka av med en doft av muskot och salt.
    Servera soppan i tallrikar med färska örtkryddor. Ät gärna med bröd och ost till.

  • insideharmony

    isabeau
    De lät jätte gott ska testa de nån da här :D

  • Kirsto

    Töser! Jag är åter i storstan. Imorgon ska det jobbas igen. Känns ganska urk nu, men det ordnar väl sig som det brukar göra. Är förkyld (som vanligt) men på bättringsvägen. Nästan synd, kunde tänka mig att vara hemma imorrn.

  • insideharmony

    Kirsto
    Välkommen tbx ;) Ja då få la vi hoppas att du bli helt frisk då så du slipper gå på halfart å bara vara fö frisk för att vara hemma men ändå jobbigt att gå till jobbet ;)

  • Kirsto

    Sol: Tackelitack! Ja, det värsta är när man är mitt emellan. Mår rätt finfint faktiskt, förutom att rösten är paj av för mycket hostande. Ungarna har varit snälla idag. Wohoo! Hur går det med papperstillverkningen?

  • Isabeau

    Kirran: välkommen tillbaka! Jag har också blivit förkyld, men det är väl såna tider nu! Skulle också kunnat vara hemma nån dag till...

  • insideharmony

    Den ha inte kommit i gång alls ännu. Ja måste köpa nåt tyg först som ja kan låta de ligga å torka på som de ej fasnar på.
    Å de lyckas ja alltid glömma kolla efter när ja e ute. Men de är en del nu me pluggandet oxå så ja klarar teorin. Funderar på å lägga provet för MC oxå.

Svar på tråden Medeltidsbröllop