• insideharmony

    Medeltidsbröllop

    Ja gör här en ny tråd för oss där vi kan slå ihop de två andra trådarna vi hade å vi blir fler i samma om vi slår i hop dem i stället ;)

    En tråd för oss som planerar ett medeltida bröllop

    Jag startar här nu en tråd för oss som vill planerar att ha ett medeltida bröllop. Tyvärr har jag hit tills ej sett någon som planerar för detta. Därför startar jag en egen tråd å hoppas att ni andra som oxå vill ha det så hittar mig. Så kan vi ha denna tråd att snacka lite med varandra å byta ideer å tipps till varan å även länkar bilder mm. Oxå kul å höra hur långt ni kommit på vägen å hur det går med planering å så. Vem vet vi kanske kan bli ett gott gäng som hänger på denna tråd för lite likasinnade är vi ju då :D
    Jätte kjamizzar på er alla!

    Tänkte göra egna inbj.kort till medeltids bröllop nån som har några tipps???

    Hej hej! Tänkte göra egne både inbjudningskort å tack kort osv till vårt medeltids bröllop. Men ja har idee torka...! Nån som har några bra förslag, vill ju att de ska passa in i temat.

  • Svar på tråden Medeltidsbröllop
  • Drakdal

    OT
    Isabeau, har du hört talas om "partypaviljongen"? En stor vit pavve med lila krenelering? Det är i alla fall vår. Var brukar ni bo?

  • Sintia

    Hej alla! Vet ni någon bra sida med bra beskrvining av medeltida danser eller bok? Jag ska smyga in en heeel del medeltida i vårt bröllop utan att famlijerna vet om det.. kommer bli spännande.. då det är engagerade i många av detaljerna.. :) men det känns mer och mer som ett måste. Då jag gifter mig v32 långt bort från Visby. Snyft.. inget 8:e gången gillt.. men nästa år!! hoppas jag..

  • Isabeau

    Drakdal: Vi brukar mest åka över dagen eftersom barnen snabbt blir less..Men jag ska hålla utkik efter ert tält! (Nu blev jag nyfiken! Måste kolla på fjolårets bilder och se om jag ser det!) Hur brukar du vara klädd vad gäller färg och så? I fjol hade jag en grön pälsbrämad klänning med en hjärtformad huvudbonad. Till sommaren ska jag försöka hinna sy en klänning i två gröna färger, men en lite enklare modell.

    Sintia: välkommen! Vi har diskuterat dans tidigare, men den tråden är tyvärr avstängd nu. Här kommer i alla fall en länk:
    www.vanderbilt.edu/Blair/Courses/MUSL242/f98/rendanc.htm

  • Drakdal

    Förra året jobbade jag i lönnkrogen, annars brukar jag ha en råsidenklänning i rött och vitt eller en blå i sammmet med kaninpäls nertill, mfl.

  • Isabeau

    Kirsto: jag såg för nån dag sen att du säljer de diadem du gjort. Busy girl!

  • Kirsto

    Ibbe: jajjamän! Very, särskilt med jobbet just nu.. Jäkla terminsslut. Men sen kommer iofs ett långt skönt sommarlov som belöning.

  • Isabeau

    Kirsto: hmmm, härligt med sommarlov. Jag blir lite avis måste jag säga...

  • Kirsto

    Ibbe: Ja, jag fattar inte hur andra människor hinner göra nåt på sommaren... Jag fyller lätt mina veckor! I år känns det extra busy, ska hinna med Thailand, Övik, Sundsvall och Gotland plus 30-årsfest i Stockholm. Fast jag klagar inte, tvärt om.

  • Isabeau

    Kirsto: ja, då har du fullt upp! Vi andra dödliga får försöka tränga in semestern på futtiga 4 veckor Men jag vet att ni har mycket att göra på kvällar och helger då vi andra får relaxa, så jag missunnar dig verkligen inte dina veckor. Hoppas bara att det blir en fin sommar i år!

    Åker ni till Gotland på medeltidsveckan eller blir den nån annan vecka?

    Du förresten, vad kostade koppartråden att köpa per meter? Jag har tyvärr inte sparat länken så jag kommer inte ihåg vilket företag du köpte ifrån. Jag är så sugen på att göra en krona (alltså en lite bredare och inte en traditionell brudkrona). Vet inte om jag skulle kunna ha den till bröllopet, eftersom pärlorna på klänningen går åt silverhållet, men men...

  • Isabeau

    Drakdal: nu har jag kollat igenom bilderna men jag såg inte ert tält eller dig. De flesta korten var på barnen (hmm,det brukar bli så )så det var inte så mycket annat som fastnade på linsen... Var stod ni förra sommaren i Skokloster?

Svar på tråden Medeltidsbröllop