Inlägg från: Lenblo |Visa alla inlägg
  • Lenblo

    BT-Veteraner

    Jag vill vara med! Har hängt här i ett år efter bröllopet för de trevliga diskussionernas skull. Och eftersom bildfunktionen ÄNTLIGEN fungerar på min dator tänkte jag passa på att lägga upp en bröllopsbild. Efter allt besvär vi hade måste jag få skryta lite.



    Jag är läkare som vill ha barn och ett fast jobb. Brödjobbet jag har nu är ok och lönekontot är glatt men jag vill ju in på handkirurgen, på en ST-tjänst. Och tyvärr är det ingen brist på underläkare inte. Alla vill ha specialister men ingen vill utbilda specialister. Barnverkstaden traskar på utan något dagräknande sedan ett år, men egentligen är jag lika delar besviken och lättad varje månad. När vi började hade jag ett fast jobb inom räckhåll, trodde jag, men chefen visade sig vara en dr Jekyll/Hyde-personlighet och vi kunde sedan inte förmå oss att skjuta upp familjebildandet på obestämd tid. Jag försöker mota bort vaga obehagskänslor av att vi kanske inte kommer att kunna få så många barn vi nu vill ha om det ska gå i den här takten.

    Nåja. Vi har precis köpt hus med stort badrum i källaren. Toalett, handfat, tvättstuga med vask och bastu i ett. Nykaklat och fint av förra ägaren. Massagefåtöljen står i ett hörn och vi försöker hitta en lämplig jacuzzi för två att ställa i ena änden. Glad Det kommer att bli lite trångt men ingen fara på taket. Kattlådan till de åtta små älsklingarna (fem är nu 11 veckor) står i badrummet på ovanvåningen. Här finns några bilder på dem också.
    picasaweb.google.com/104036469523121338909
    /2012Kattsommar?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO3BsNXeiZOSBQ&feat=directlink
  • Lenblo

    Mina närmast vita ragdolls har länge hårat så att vi fått avhåra byxorna med gummisvamp när vi ska till jobbet. Vi har i två månader gett Royal Canin för våra kattungars skull. (Någon som vill köpa? Tungan ute ) Nu när ni talar om det så har de hårat misstänkt lite på sista tiden. Man kanske skulle byta permanent? Nu när vi båda har fått varsitt välbetalt jobb så lär vi ha råd. Och jo, husläkarjobb går alltid att få, men är man dum nog att förälska sig i en liten specialité som bara finns på universitetssjukhus så... så kan man tjata och försöka meritera sig för det i åratal (3 hittills).

  • Lenblo

    Oj vad länge sedan det var jag skrev något, jag hade ju tänkt hänga här en del. Nåja, det har hänt lite också.

    Chicita: Du kanske ska ta dig till en läkare ändå, för att få det röntgat. Man lär ju inte operera ändå, men då vet du i alla fall hur länge det kommer att göra ont.

    Min syster har gift sig i Colombia (med en halvcolombian). Kom hem med många vackra minnen av landskapet inte fullt så vackra när det gällde många av invånarna. Dessutom köpte jag ett helt set med vackra colombianska smaragder extremt billigt (med våra mått) och det var ändå i en välrennomerad butik.

    Sedan har min morbror dött och min man, som är jurist, håller i den komplicerade bouppteckningen. Ingen arvstvist då, finns bara en arvinge, men det ska likvideras bostadsrätter och bråkas med försäkringsbolag.

    Och nu ska vi ha barn! Solig Det är underbart, vi har försökt i 1,5 år och började vagt fundera på utredning. Å andra sidan blir jag snart av med mitt vikariat och min förhoppningsvis blivande chef borde redan ha hört av sig. Obestämd Att söka jobb på handkirurgen (liten och populär specialitet) i som gravid känns inte som någon höjdare.

  • Lenblo
    Chicita skrev 2013-02-18 22:04:48 följande:
    Hmm nu vet jag inte riktigt vad du kommenterade. Vad skulle röntgas?
    Jag är röntgad och undersökt kors och tvärs under flera år nu... Men jag har aldrig fått veta hur länge något skulle kunna göra ont Flört

    Låter som en spännande resa du haft i alla fall Solig 
    Om man har brutit något tar det vanligtvis åtminstone 4 veckor innan det läkts, på de "bästa" ställena. Är det mjukdelar kan man åtminstone hoppas på kortare smärtperiod.

    Ibland kändes det som om resan var lite väl spännande, men i slutändan blev vi inte av med något materiellt ofrivilligt. Tråkigt bara med en kultur där tom personalen på motsvarande Mc Dolnads försöker lura dig. Men det var ingen som stirrade ut mig för att jag var blond. Eftersom i princip ALLA färgar håret så de tänkte antagligen bara : "Snygg färgning!" Och bruden (med maken förstås) är nu glatt hemma i Jönköping efter att ha bott med svärmor i hennes trånga lägenhet i nästan ett år.

    Jag borde fått besked om jobbet för två veckor sedan. Tydligen förhandlar det privata operationsföretag jag vill jobba på med Landstinget om tjänsten, och detta har dragit ut på tiden. Besked inom ytterligare två veckor är det senaste budet. Hoppas, hoppas.
  • Lenblo

    Choklad och Coca cola och tåtryckningar mot migrän? Man kanske skulle testa. Någonstans har jag bara svårt att tro att något så explosivt som min migrän blir bättre av något så enkelt. Fast triptanerna (Zomig, almotriptan etc) kan man ju ta sent i förloppet ändå. Även om de inte dämpar auran plus att jag blir rejält trött av dem så anser jag att de är Guds gåva till mänskligheten. Om jag nu inte hittat något bättre. Flört

  • Lenblo
    Chicita skrev 2013-03-05 21:04:57 följande:
    Jag vet fortfarande inte riktigt vad det är du kommenterar. Har försökt leta bakåt för att hitta inlägget jag skrev om någon trasig tå men kan inte hitta det.
    Det senaste jag skrev om en tå hade inte mycket med att bryta något att göra...
    Dessutom har jag aldrig fått någon tå röntgad, ens när jag har kommit in med dubbelt så stora och illblåa tår efter att ha blivit trampad av hästen eller slagit i dom någonstans.
    Tår kan dom ändå inte göra något åt, eller tja dom kan väl, men dom gör det inte...
    Så att först försöka få en läkartid för att undersöka om tån kanske kan vara bruten och sen få åka till röntgen kan ta en vecka eller mer om man inte åker in akut.
    Och jag skulle aldrig åka till akuten för en tås skull om det inte var så att den bara hängde i en slamsa då Flört 

    Och när det gäller hur länge jag kommer att ha ont så litar jag inte på läkarna efter de erfarenheter jag har.
    Det är nu över ett år sen jag fick ont i fingret och inte längre kunde ha ringarna där. Efter 1 operation och massa sjukgymnastik och annat så skulle det ha gått över för över ett halvår sedan. Men det gör fortfarande ont och dom vet inte varför, dom kan inte hitta någon knöl med varken skelettröntgen eller ultraljud. Men den känns när man sätter fingret på den. Nu ska jag få göra en magnetkameraröntgen och hittar dom inget där heller så blir det nog operation igen.

    Och det är över 11 år sen jag bröt ett ben i foten. Det gör fortfarande ont...
    Så någon tidsbegränsning på hur länge det gör ont... Nej det tror jag inte på Flört 
    Det gör ont så länge det gör ont helt enkelt... 
    Jag har röntgat mer än en tå i mina dar. Men mest för att ta reda på att de inte är så felställda inuti någon led att man faktiskt måste operera. Och nej, som du har märkt alldeles för väl så finns det ingen bortre gräns för hur länge saker kan göra ont. Däremot kan man ibland säga att något borde göra ont MINST si och så länge.

    Vissa verkar ha anlag för att dra på sig kroniska smärtor och andra läker komplicerade frakturer hur bra som helst. Då tänker jag på en man som frontalkrockade och hade ena benet splittrat i åtminstone 20 bitar. Han gick smärtfritt 2 månader senare.

    Vi ska renovera köket och vill ha skåp hela vägen upp till taket (260 cm). Med de lägre skåpen på IKEA är det  50 cm kvar och jag hittar inga IKEA-skåp som har den höjden och har bredderna 40, 60 eller 80 cm. Med de högre skåpen glipar det 30 cm. Någon som har några alternativ?
  • Lenblo

    Grattis Chicita! Vi har visserligen bara varit gifta 3,5 år men brukar fira med att gå ut på stans mest rekommenderade restaurang (vita dukar och infravärme på en brygga i ån) och konstatera att maten fortfarande är lika bra som priset är högt. Man hinner titta varandra länge i ögonen vid en 7-rätters...Hjärta

    Jag har aldrig varit mycket för att se på TV när någon annan lagar mat. Jag får vare sig känna doften eller smaken liksom. Men the Fat Duck verkar häftig.

    Annars sitter jag mest hemma och suckar över min andfåddhet. Hade influensa för 7 veckor sedan. Efter att förkylningssymptomen gått över var bara tröttheten kvar. Och den blev bara sämre och sämre. I fredags satt jag och flämtade med öppen mun vid frukosten. EKG, lungröntgen, skiktröntgen lungemboli och ultraljud av hjärta helt utan anmärkning. Så akutläkaren (specialist i akutläkeri) antog att det var graviditeten om var "problemet". Undrar om man kan ha extrem graviditetsandfåddhet ungefär som man kan ha extremt graviditetsillamående?
    Därefter har jag i alla fall blivit lite bättre men kan ändå nätt och jämnt ta en kort och stillsam promenad. Har sjuk abstinens för löpningen och konståkningen. Och jag som hade tänkt använda motionsendorfinerna till att lindra de allmänna obehagskänslorna som graviditetshormonerna fört med sig. Obestämd

    Dessutom fick jag syn på ett två år gammalt EKG. Min inkompetenta förra husläkare missade tydligen att jag då hade hjärtsäcksinflammation. Demon Inte för att det går att behandla då, men jag hade i alla fall vetat om varför jag var så förskäckligt trött i två månader.

    Jaja. Bebisen verkar må bra i alla fall. Den magiska 12:e veckan är passerad så nu borde hen vara trygg. Skrattande

  • Lenblo

    Daniiel: Ja du, man ska vara frisk och rik för att orka strida med FK...Obestämd

    Jo det är rätt trist att vara hus- och bilbunden. Just nu grumsar jag över att båda MVC i sta'n ligger mitt i centrum där det är svårt att få parkeringsplats och att man då måste GÅ flera kvarter... Normalt sett hade jag bara susat in på cykeln på fem minuter. Jag har gått upp 4 kg på 7 veckor. 1 pga gravidieteten och 3 för att jag inte kan röra på mig. Rynkar på näsan
    Men vi är väldigt glada för barnet. Solig Det tog 1,5 år innan det tog sig och vi hade halvt om halvt börjat rusta oss för diverse påfrestande utredningar.

    Chicita: Om det inte skär och bränner i utslagen så kan du ta det lugnt med "bältrosen". Det finns en ohygglig massa huddiagnoser och många liknar varandra. Lyckligtvis (för både patienter och läkareTungan ute) behandlas 90 % med kortisonkräm.
    Att uttala sig om hjärtfel utan att ens lyssna på hjärtat låter... riskabelt. Och med tanke på att de flesta patienter liksom inte brukar fabulera sina diagnoser (även om det inte alltid blir helt rätt) så hade jag nog inte gjort några uttalanden oavsett.

    Nikkita: Krya på dig!

  • Lenblo
    Chicita: Konstig version av nickelallergi du har. Jag brukade säga till en kompis som läste teknisk fysik: "Du har det lätt som bara har ett universum att ta hand om." Tungan ute Det kan ju inte skada att låta jeansen gå en vända genom tvätten i alla fall.  Bältros ska i alla fall inte bry sig ett dugg ifall man smörjer eller inte - där är det nervsmärtor som är problemet.
    Med tanke på att man på VC bara brukar vilja ta hand om ett problem per besök kanske du skulle skaffa klippkort? Skrattande

    Min barnmorska tyckte idag att det INTE var normalt att vara så andfådd och att jag borde gå tillbaka till VC och få en second opinion. Ska jag testa ursprungliga läkaren, som ändå tog mig på allvar och skrev akutremissen eller försöka få någon ny?

    Om jag ändå hade någon egen teori om orsaken så kunde jag alltid tjata mig till en remiss till rätt specialist men min fantasi/erfarenhet är helt nollställd. Helt plötsligt har jag mer kontakt med sjukvården som patient än behandlare. Rynkar på näsan Det är väl svårare att acceptera för oss som alltid brukat vara friska och kunnat pressa på hur mycket som helst antar jag.

    Och dessutom blir jag vansinnig på alla som automatiskt förutsätter att oavsett hur dålig man är så beror det på graviditeten! Som om man inte kan vara gravid OCH sjuk.
  • Lenblo
    Chicita: Jo, övervikt kan ju bidra till lite av varje. Men det är knappast alltid och på alla det som är det egentliga problemet.
    Jag knarkar redan Samarin, Omeprazol funkar inte. Men det ser jag som en ganska normal biverkan. Och Läkerols (för den konstiga smaken i munnen) laxerande effekt motverkar någorlunda Duroferonets stoppande.
    Det verkar som om du har en del tuffa veckor. Bra att du tycker att det är kul i alla fall.

    Jag har fått tid hos min vanliga husläkare nästa vecka. Hoppas vi kommer fram till något.

    Vi ska börja renovera köket snart och köper in en massa grejer. När det gäller mikrovågsugnar verkar det som om "för inbyggnad" höjer priset lika mycket som "bröllops-". Kräks Det finns liksom ingen anledning att en liten stålram kring mikron för prydnad ska femdubbla priset. Och IKEAs "billiga" finns inte i borstat stål. Vi vill inte ha alla fingeravtrycken man får på blankt stål, men jag funderar allvarligt på att borsta själv.
Svar på tråden BT-Veteraner