• Chicita

    BT-Veteraner

    Känner att jag saknar nånstans att bara snacka om allt mellan himmel och jord med alla trevliga människor som varit här länge. Och som alltså redan är gifta...
    Inte om något speciellt ämne utan bara prata.
    Ett ställe att umgås, att kanske ta en cyberfika, bestämma träff eller bara "vara".
    En plats att prata om jobb, hundar, gymmet, bil, hus och hem osv...

    Jag har sett att det finns trådar där det pratas om barn och familj.
    Men när man inte har barn så känns det inte som rätt ställe att hänga. Även om man säkert skulle vara välkommen. Jag vill inte förbjuda barnprat här, men det är alltså inte så att man "måste" ha barn för att få vara med och prata.

    Skulle gärna se att vi undviker bröllopsämnen så det här inte blir en "fråga dom gifta-tråden".
     

  • Svar på tråden BT-Veteraner
  • TheD

    Har inte sett Sveriges mästerkock och det vill jag inte heller. Moberg är äcklig, snuskhummer, allt för stort ego...... Eeiiiuuu gillade inte han som kapten i rederiet heller.

  • daniiel
    TheD skrev 2013-03-10 23:53:14 följande:
    Har inte sett Sveriges mästerkock och det vill jag inte heller. Moberg är äcklig, snuskhummer, allt för stort ego...... Eeiiiuuu gillade inte han som kapten i rederiet heller.
    Det är nog första gången jag hört någon som håller med mig om allt det där! Av någon anledning verkar han omåttligt populär... med tv-program, kokböcker, vinet och allt vad det är. Jag förstår inte alls.
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-03-10 17:47:26 följande:
    Nej inte det... Det var också spännande... Glad

    Här gör han superstora versioner av vanlig mat, men med en twist som vanligt.
    Exempelvis så gjorde han ett "frukosttåg" dit han bjöd in 10-15 pendlare och bjöd på frukost på väg in till arbetet.
    Bland annat så fick dom knäcka ett jätteägg (eller en av dom fick knäcka, alla andra fick bara äta). Gulan var av någon persikopuré och vitan av yogurt men det såg ut som ett riktigt löskokt ägg i jätteformat.
    Och i ett annat avsnitt byggde han en pub - av pubmat. Även inredningen var ätbar....
    Åh det får jag kolla upp låter häftigt. Oavsett vad han gör är han grymt duktig. 

     
    Jag gillar oxå masterchef. Tycker dock bäst om Australiens program, men USA är helt okej det med.  Masterchef junior var ju bara såå häftigt, grymt imponerad av barnen som lagade mat av den höga standarden Glad

    Jamie Oliver gillar jag oxå, mest för att han har bra råvaror & verkligen bryr sig om var maten kommer ifrån. Ofta enkla & snabba rätter. 

    Här är en till som inte klarar av Moberg, tycker han är så sliskig... 

    Har blivit jätte sjuk & svettas som en liten gris... Började igår med feber, ont i hela kroppen (muskler, skelett & hud) & fuktansvärt trött i huvudet. Kändes som att huvudet vägde 20 kg Tungan ute Är hemma från jobbet idag. Dricker en massa te, äter soppa & får i mig näringsdrickor. Har bara suttit framför tvn hela förmiddagen & katten ligger hos mig. Verkar som att hon förstår att jag inte alls mår bra! 
    Ja,ja. Nu hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande så jag inte behöver vara hemma så många dagar till. 

     
  • TheD

    Krya på dig Nikkita. Själv åker jag tillbaka till Sundsvall idag för skola tis-tors och sen hem igen :)

  • Lenblo

    Grattis Chicita! Vi har visserligen bara varit gifta 3,5 år men brukar fira med att gå ut på stans mest rekommenderade restaurang (vita dukar och infravärme på en brygga i ån) och konstatera att maten fortfarande är lika bra som priset är högt. Man hinner titta varandra länge i ögonen vid en 7-rätters...Hjärta

    Jag har aldrig varit mycket för att se på TV när någon annan lagar mat. Jag får vare sig känna doften eller smaken liksom. Men the Fat Duck verkar häftig.

    Annars sitter jag mest hemma och suckar över min andfåddhet. Hade influensa för 7 veckor sedan. Efter att förkylningssymptomen gått över var bara tröttheten kvar. Och den blev bara sämre och sämre. I fredags satt jag och flämtade med öppen mun vid frukosten. EKG, lungröntgen, skiktröntgen lungemboli och ultraljud av hjärta helt utan anmärkning. Så akutläkaren (specialist i akutläkeri) antog att det var graviditeten om var "problemet". Undrar om man kan ha extrem graviditetsandfåddhet ungefär som man kan ha extremt graviditetsillamående?
    Därefter har jag i alla fall blivit lite bättre men kan ändå nätt och jämnt ta en kort och stillsam promenad. Har sjuk abstinens för löpningen och konståkningen. Och jag som hade tänkt använda motionsendorfinerna till att lindra de allmänna obehagskänslorna som graviditetshormonerna fört med sig. Obestämd

    Dessutom fick jag syn på ett två år gammalt EKG. Min inkompetenta förra husläkare missade tydligen att jag då hade hjärtsäcksinflammation. Demon Inte för att det går att behandla då, men jag hade i alla fall vetat om varför jag var så förskäckligt trött i två månader.

    Jaja. Bebisen verkar må bra i alla fall. Den magiska 12:e veckan är passerad så nu borde hen vara trygg. Skrattande

  • Chicita

    Hehe jag gillar inte heller Moberg, varken som person eller alla hans viner och grejor Tungan ute
    Och när det gäller Masterchef så håller jag med om att Australiens version är bäst (orginalet tror jag det är till och med)...

    Nikkita: Ja om du gillar Heston så kan jag verkligen rekommendera det här. Skrattande 
    Har du åkt på influensan, stackare?  
    Jag har fått några konstiga torra utslag på insidan av knävecken + att min nickelallergi har blommat upp igen. En kompis som är undersköterska trodde att jag fått bältros. Men det tror jag inte på Tungan ute 
    Hoppas att du kryar på dig snabbt i alla fall. Det är inte roligt att vara sjuk.

    Tack Lenblo Glad 
    Ja vissa läkare borde inte få ha läkarlicens. Jag har ju kvar en glasbit i ena foten för att läkaren vägrade leta där jag sa att den satt. Han var envis och menade att den satt på ett annat ställe, och när han inte hittade den så var han nöjd så...
    Jag kommer ihåg första året som svininfluensan kom och jag åkte in akut (som jag blivit rådd till av både min husläkare och sjukvårdsrådgivningen) pga att jag har ett litet hjärtfel och hör till riskgruppen även om hjärtfelet inte är så farligt.
    Läkaren på akuten lyssnade inte ens på hjärtat utan sa bara att jag kunde glömma det där med hjärtfel, för det var bara inbillning.
    Och jag med mitt humör blev givetvis förbannad som F-N och frågade om han trodde att jag genomgått alla undersökningar på hjärtkliniken mm bara för skojs skull. Han var rätt spak när jag gick därifrån. Men då var jag så arg att jag inte ens kunde känna efter om jag var sjuk eller inte Tungan ute 

  • daniiel
    Nikkita - Fy, det låter inte alls roligt. Det är så jobbigt och tråkigt att vara sjuk. Jag hoppas verkligen att du kryar på dig snabbt!

    Lenblo - Vad jobbigt att dom inte kan hitta vad det beror på, måste vara väldigt frustrerande. Stort grattis till graviditeten dock! :D Är det erat första barn?
  • daniiel

    Helt slut efter en dag på NUS idag. Vi började med lunch på McD, dottern ville ha happy meal och det kunde hon gott få. Efter det till sjukhuset och lekterapin. Vidare till fyslab för arbets-ekg, som visade att hon har sämre ork än vad hon borde ha, jämfört med ett "normalt" barn i hennes ålder. Något vi och läkarna redan visste, men bra att få det svart på vitt så att säga. Efter det en till sväng på lekterapin, det är ju så roligt. Vidare sedan till hjärtläkaren och ultraljud. Vänster sida, där hon har sitt medfödda hjärtfel, ser oförändrad ut. Höger sida, där hon fått ett hjärtfel tack vare op kan man säga, har blivit lite sämre och vid nästa besök ska hon få pröva göra en magnetröntgen, för att kunna se mer ordentligt hur det ser ut och för att kunna hålla bra koll på det, så att nästa operation går att planera i förväg och inte blir akutoperation som hennes fyra tidigare. Vi fick också ett möte med den nya kuratorn, för läkarna på avdelningen + kuratorn är inte alls nöjda på FK som inte vill ge oss vårdbidrag. Blir att söka om snart igen, om någon månad, och hoppas på det bästa. Dom ska hjälpa oss på alla sätt dom kan, vilket är otroligt skönt.


Svar på tråden BT-Veteraner